Alte sporturiFotbal femininHandbalPoloUTA Arad

Promisiune nerespectată: Primăria i-a mai alocat UTA-ei doar 2 milioane de lei, când suma ar fi trebuit să fie aproape dublă! Fotbalistele și handbaliștii – săriți de la finanțare





Într-un târziu, Primăria Arad și-a mai îndreptat privirea și spre cluburile sportive. După tevatura cu uite finanțarea directă, nu e finanțarea directă, cu singurul responsabil Consiliul Concurenței pentru că a sărit totul în aer, instituția de la kilometrul zero i-a îndemnat pe mangerii grupărilor arădene să apeleze la Centrul Cultural Municipal pentru fonduri nerambursabile.

Pentru asta era nevoie de proiecte, pe care doar 7 entități sportive le-au câștigat. AC Piroș Security (55,800 de lei solicitați), HC Beldiman (94.2820 de lei solicitați) și Voința Arad (cu un proiect din două) au fost pierzătoarele sesiunii cu numărul doi pentru „neîndeplinirea punctajului minim” – așa cum motivează CMCA-ul respingerea proiectelor.

UTA primește de la Primărie cu 2 milioane de lei mai puțin decât i s-a promis

Ajungem la UTA, care se trezește în postura de a fi subfinanțată de Primărie față de anul trecut. În 2019, când activa în Liga a 2-a, clubul fanion al Aradului a primit în total 7,3 milioane de lei, iar acum, când e în elita fotbalului românesc și cheltuielile au crescut va încheia anul 2020 cu 4,9 milioane de lei. Celor două 2,9 primite în prima sesiune, cea din luna mai, se adaugă alte două, când – de fapt – suma ar fi trebuit să fie aproape dublă.

Chiar primarul Călin Bibarț promitea în luna august, în conferința de presă susținută alături de Alexandru Meszar pe gazonul arenei „Francisc Neuman”, că „Bătrânei Doamne” i s-ar cuveni câte un milion pe lună până la finalul anului.

Septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, în total 4 milioane, din care, iată, se vor mai primi doar două. De altfel, când au întocmit proiectul, „oficialii” clubului UTA au cerut suma de 3,47 milioane de lei, ținând cont de faptul că, într-adevăr, perioada de 15 -31 decembrie nu poate fi prinsă în anul financiar, dar – iată – trebuie să se mulțumească doar cu alte două milioane.

Echipa de baschet feminin, în schimb, a primit aproape cât a solicitat, adică 600 de mii de lei, în loc de 663 de mii, în timp ce poloiștii AMEFA-ei iau 200 de mii de lei.

Iată mai jos, puținii câștigători ai sesiunii a doua de proiecte pentru fonduri nerambursabile ținută de CMCA în acest an:

ACS Voința Arad (Cantonament de pregătire specifică a sportivilor juniori și U23) 10 mii de lei.

Clubul Sportiv Atletico Arad („Performanță în activitate”) 20 de mii de lei.

Asociația Club Sportiv Șah Club Vados Arad („Șahul de performanță”) – 10 mii de lei.

Asociația CS Pro Volei Arad  („CS Pro Volei Arad – Pregătirea și participarea echipei de volei seniori în Liga a II-a de volei masculin”) – 100 de mii de lei.

Club Sportiv Baschet Arad („Participare în Liga Națională și Cupa României de baschet feminin”) – 600 de mii de lei.

Asociația Fotbal Club UTA Arad („UTA în Liga I, 2020”) – 2 milioane de lei.

Clubul Sportiv AMEFA Arad („Aradul în Superliga – polo pe apă 2020”) – 200 de mii de lei.

Clubul Sportiv AMEFA Arad („Tradiție în sportul arădean – haltere -Campionate Naționale seniori 2020”) – 50 de mii de lei.









5 comentarii

  1. Nu pot sa cred ca deosebitul, competentul, interesatul, empaticul, profesionistul bla, bla, bla a uitat ce spunea acum 2 luni. Ce surpriza😂😂😂😂
    Cat creier sa ai sa votezi un asemenea candidat la functia de primar? Intr-o tara normala il vota familia si alti cativa cu mintea ratacita!

    0
    0
    1. Un primar nu este doar pentru uta,un primar e ales de toată comunitatea pentru toată comunitatea,eu unul nu sunt deacord să finanțeze pe uta bd,mai sunt și alte priorități ,de exemplu spitale, un bolnav nu se uită la meci, el are nevoie de îngrijire la un spital decent.nici uta bd când vinde câte un jucător nu contribuie la bugetul local cu nimic cu toate că primăria e principalul finanțator.

      0
      0
  2. Aveti fix ce ati votat!
    Cea mai mare pedeapsa posibila pentru mincinosi ar fi sa nu votam penele, pe oricine, nu conteaza, dar sa ii sanctionam facandu-i sa aiba cel mai slab scor din istorie la Arad!!!
    Sa stie ca Pentru noi doar UTA conteaza!

    0
    0
  3. Esti Primar general al Aradului si nu te tii de promisiune ? Una zici si alta spui ? Nu este normal D-le Primar !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button