Handbal

Rămân fără succes în Liga Florilor cel puțin până la anul : Crișul Chișineu-Criș – Activ Prahova 15 – 19





Crisul Chisineu Cris nu a reuşit să obţină prima victorie din Liga Florilor nici în ultimul meci din 2020, într-un duel al nou promovatelor, cu Activ Prahova Ploiesti – ce a deschis turneul de la Bucureşti, al treilea din acest an. Succesul a revenit adversarelor, scor 15-19 (6-9), ceva mai constante pe parcursul jocului.

Crişul a început slab meciul şi s-a văzut condusă cu 4-0 după opt minute. Prima reuşită a trupei lui Narcis Cîtu a venit abia în minutul 10, când Tamaş marca pentru 4-1! Pe fondul unui joc de uzură dar a unor apărări bune şi agresive, cele două echipe au găsit cu greu calea spre gol. Mai precise în atac, prahovencele şi-au mărit totuşi avansul la 8-3 în minutul 19. Cu trei goluri consecutive marcate de ucraineanca Ivanenko, Crişul a mai recuperat însă până la finalul primei părţi, pentru un 9-6 în favoarea celor de la Activ Prahova, la pauză!

O primă repriză de slabă factură, cu multe erori şi ratări de ambele părţi. Debutul mitanului secund a fost ceva mai bun, iar Anna Ivanenko şi-a continuat evoluţia excelentă, cu reuşite atât de la linia de 7 metri cât şi din acţiune. Au fost patru goluri la rând marcate de ea în primele trei minute ale reprizei, pentru ca Bianca Cherecheşi să egaleze la 10 în minutul 34. Aceeaşi jucătoare a mai marcat de două ori şi în minutul 39 consemnam pentru prima oară avantaj pe tabelă pentru Crişul, 12-11!

Doar cu Naumenko nu se face primăvară: cădere totală în ultimul sfert de oră!

Ivanenko a mai transformat o lovitură de la 7 metri şi era 13-12 la jumătatea părţii a doua, în minutul 44, a doua şi ultima oară cu Crişul în avantaj. De atunci s-a rupt totul în jocul echipei arădene, iar ploieştencele au preluat iniţiativa şi nu au mai cedat-o până la final. Practic, în 11 minute, până în minutul 55, Crişul nu a mai reuşit să marcheze şi a încasat şase goluri, pe acest interval jucându-se şi soarta partidei! Era 18-13 pentru Activ cu cinci minute înainte de final, handicap care nu mai putea fi recuperat de fetele lui Cîtu, depăşite total în a doua jumătate a reprizei.

De altfel, ele au mai înscris doar două goluri în ultimele 16 minute, cădere aproape inexplicabilă în faţa unei echipe nou promovate, de nivelul ei. S-a terminat 19-15 pentru prahovence şi formaţia din Chişineu Criş încheie anul cu înfrângeri pe linie în Liga Florilor, şase din tot atâtea etape, nereuşind încă să spargă gheaţa! La final, au făcut declaraţii, din tabăra Crişului, antrenorul Narcis Cîtu şi ucraineanca Anna Ivanenko:

Narcis Cîtu îşi face curaj: „Felicit fetele, s-au luptat”

“Un joc echilibrat, cu apărări destul de bune dacă ne uităm la rezultatul de la pauză. Ne doare că nu am reuşit să realizăm prima victorie, am fost foarte aproape. Vreau să felicit fetele pentru că s-au luptat din primul până în ultimul minut.

Nu ne rămâne decât să muncim mai mult şi să avem şi mai multă încredere în forţa grupului, pentru că putem face lucruri frumoase”, a spus Cîtu, care însă poate avea postul ameninţat după această nouă înfrângere, în vreme ce Ivanenko s-a arătat dezamăgită de rezultat:

“Am luptat cât am putut de mult, îmi pare rău că nu am câştiga, dar o putem face anul viitor, în următoarele meciuri. Meciul a fost destul de bun, dar trebuia să jucăm mai tare şi cu mai multă încredere.”

Formaţii şi marcatoare:

Crişul le-a avut pe foaia de joc pe: Munteanu, Năstasă, Păşălan – Ivanenko 7, Cherecheşi 3, Naumenko 1, Tamaş 1, Boldor 1, Taivan 1, Golusin 1, Haidu, Snakovszki, Vezentan, Gaiu şi Ciui. A lipsit doar Klimek, infectată cu Covid-19 şi rămasă acasă, în izolare.

Activ a evoluat în formula: Inculeț, Paraschiv – Șerban 6, Beșleagă 4, Bucă 3, Florea 2, Panaite 2, Lăscăteu 1, Vartic 1, I. Leuștean, Stoica, V. Leuștean, Mureș. Ploieştencele stau mai bine în clasament şi bifează a doua victorie în Liga Florilor, după cea cu „U” Cluj.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button