Cluburi polivalente

Cosmin Krupla, triplu medaliat şi recordmen la Cupa Mondială ONLINE pentru juniori II!





Halterofilul Cosmin Krupla, legitimat la CSM Arad şi pregătit de Adrian Jigău, bifează o nouă performanţă în acest an. Arădeanul a evoluat fără greşeală la Cupa Mondială ONLINE rezervată juniorilor II, întrecere organizată de Federaţia de Haltere din Peru, în perioada 11-18 noiembrie.

La categoria 55 de kilograme, Krupla a obţinut două medalii de argint, la smuls, 103 kilograme şi total, 227 kilograme şi una de bronz la la aruncat, 124 kilograme, realizând în acelaşi timp şi trei recorduri naţionale, la categoria de vârstă 17 ani! La competiţie participă peste 400 de halterofili din 62 de ţări.

Adi Jigău a explicat, pe scurt, cum a reuşit Krupla să obţină acest rezultat notabil tocmai de la…Bistriţa: „Nu este pentru prima oară în acest an când se organizează astfel de competiţii online, pe fondul pandemiei de coronavirus. Iar acest model poate fi repetat şi la anul, dacă nu scăpăm de acest virus, putem avea chiar şi Europene şi Mondiale online. Sportivii au concurat din ţările de care aparţin, iar evoluţiile au fost filmate şi arbitrate de cei din Peru, organizatori ai Cupei Mondiale. Krupla a concurat în sala de la Bistriţa, unde se pregăteşte alături de colegii de la lot, a avut şase mişcări curate, realizând trei recorduri naţionale la categoria 17 ani. Rezultate frumoase şi dătătoare de speranţe în vederea competiţiilor internaţionale de anul viitor. În 2021 avem Europene şi Mondiale, el va trece la juniori 1, în primul an şi are nevoie să crească în rezultate”, ne-a declarat Adi Jigău.

Performanţe mondiale obţinute tocmai din sala de la…Bistriţa

Triplu medaliat mondial la U17 (juniori II), categoria 49 de kilograme şi triplu medaliat european la aceeaşi categorie de vârstă, dar la 55 de kilograme, Krupla a fost desemnat cel mai bun sportiv arădean al anului trecut, împărţind primul loc cu colega sa de club, jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean Monteiro. Altfel, secţia de haltere a CSM Arad încheie 2020 cu Naţionalele de seniori de la Bascov, programate în perioada 24-28 noiembrie, unde Krupla va încerca să îşi reconfirme valoarea. Halterofilul arădean este în acest an triplu campion naţional de juniori I şi triplu medaliat cu argint la tineret, rezultate obţinute tot la categoria 55 de kilograme.

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button