Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Puncte prețioase pentru polii clasamentului în ultimul derby arădean al anului! Pașcu: „Dăm totul cu Lipova!” v.s. A. Gavrilă: „Să ne impunem jocul și la Cermei!”





Cortina coboară peste prima parte a ediției 2020-2021 a Ligii a 3-a cu un derby arădean. Fiind vorba despre prima etapă a returului, Gloria Lunca Teuz Cermei încearcă să-și ia revanșa în fața celor de la Șoimii Lipova, care au câștigat cu 3-1 pe „Banatul” din Sânnicolau Mic. Mai mult, există și miza foarte importantă a punctelor, căci „sămădăii” sunt amenințați serios cu retrogradarea, în timp ce lipovanii nu au renunțat la ideea de a ierna pe primul loc, iar pentru asta are nevoie și de un succes și încă unul la minim 3-4 goluri diferență. Bineînțeles, cu speranța că Ghiroda nu va pierde sau nu va pierde rău la Chișineu Criș, tot sâmbătă.

Fără îndoială, teamul lui Flavius Sabău pleacă cu prima șansă, dar meciurile de la Cermei au fost întotdeauna complicate pentru lipovani. De la promovarea în Liga 3-a, „alb-albaștrii” au bifat două înfrângeri în Țara Sămădăilor, 3-0 și 5-1 și au smuls remiza toamna trecută. Au fost, însă, meciuri în care Gloria a contat și pe câțiva jucători experimentați, cu nume în fotbalul arădean, pentru ca acum Flavius Moisă să conteze doar pe fotbaliști tineri.

Unul dintre aceștia este Eric Pașcu, fundaș care a făcut parte din lotul UTA-ei în Liga 2-a, dar care nu a mai apucat să debuteze în meciurile oficiale. Fotbalistul de 19 ani a fost chiar în vederile lipovanilor pentru un împrumut, dar – în cele din urmă – a ajuns la Cermei. „Am venit alături de mai mulți colegi de generație pentru a construi o echipă tânără, ambițioasă, să facem puncte și să ne dezvoltăm și noi ca fotbaliști. Știam că va fi foarte greu, sufeream din lipsă de omogenitate și noi, cei tineri, nu aveam experiență la seniori. Altfel, este o atmosferă bună la Cermei. Ne înțelegem bine, ne antrenăm zilnic, antrenamentele sunt foarte bune, ne ajuta să creștem în joc și dacă vom mai avea din iarnă măcar doi-trei colegi cu mai multă experiență ne vom reveni în retur și să urcăm în clasament. În plus, în această toamnă ne-au lipsit la multe meciuri jucători de bază din cauza COVID-ului sau a accidentărilor și nu am putut să ne arătăm adevărata valoare. Ne-a lipsit și șansa de multe ori și suntem pe un loc modest.  Sâmbătă, contra Lipovei, încercăm să dăm totul, să scoatem chiar 3 puncte, trebuie să ne revanșăm după meciul pierdut acasă cu Periamul”, a spus fotbalistul titular în jumătate dintre meciurile turului, dar și în cele două confruntări de Cupă, cu ACS Poli și Pecica.

Coleg de generație cu Pașcu la UTA, Andrei Gavrilă va apăra șansele Lipovei în derby-ul de sâmbătă. „Sunt prieten bun cu Andrei, am stat la UTA în aceeași cameră. Dacă vom juca sâmbătă fiecare dintre noi ne vom face datoria față de clubul cu care avem contract, apoi rămânem aceiași prieteni”, mai spune Pașcu. Față de colegul său, Gavrilă a jucat ceva mai puțin la Lipova, dar asta și pentru că în startul sezonului s-a confruntat cu o accidentare la braț. „Din păcate, am avut mâna ruptă și am debutat de abia în etapa a patra, cu Pecica. Am mai intrat pe parcurs și în alte partide, titular am fost doar cu Ripensia, Chișineu-Criș și Ezeriș. Nu am avut probleme de acomodare, mai ales că înainte de a juca la juniorii UTA-ei am fost la CS Ineu, unde am prins trei partie în Liga 3-a și destul de multe în Liga 4-a. Mi-aș dori să promovăm în vară și să joc cu Lipova în Liga a 2-a, dar până atunci mai este drum lung și mult de muncă. Mai avem un meci anul acesta, în deplsare la Cermei și vrem să-l câștigăm. Nu va fi ușor, nu ne uităm la clasament, sunt acolo mulți jucători tineri dornici de afirmare, îi cunosc și știu ce pot. Noi trebuie să ne impunem jocul și atunci vom lua cele trei puncte. Am fost coleg la UTA cu Pașcu, Cocriș, Salka și Cristea, suntem prieteni în afara terenului, dar sâmbătă vom fi adversari și sper ca să fiu eu cel care se va bucura de victorie”, a afirmat Gavrilă, care speră să-i calce pe urme celui mai în formă junior al „Bătrânei Doamne” în Liga 1 și a și făcut un prim pas în acest sens. „Sunt mijlocaș bandă stânga și acum port tricoul cu numărul 86, pe care l-a avut Denis Rusu la Lipova. Mi-ar place să îi calc pe urme și, bineînțeles, să-l și depășesc. Îmi doresc să joc cât mai sus, mă pregătesc cu seriozitate, am parte de un grup foarte frumos la Lipova. Colegii mă ajută, iar antrenorul Flavius Sabău discută mult cu mine, mă corectează și îmi dă sfaturi utile”, a adăugat „aripa” lipovanilor.

La meciul de sâmbătă, de la ora 14, Cermeiul nu va putea conta pe Didier Koula, infectat cu COVID, dar nici pe Deak, Ianc și Bulza (accidentați) și Gruiescu (probleme personale). În fine, în această săptămână, cermeianii s-au despărțit de Filip. Va reveni, în schimb, căpitanul Lazăr, suspendat cu Periamul, în timp ce lipovanii îl vor avea sută la sută pe margine doar pe Simion (accidentat grav la genunchi). Totodată, vă reamintim că Moise și I. Gavrilă sunt istorie la Lipova.

Formații probabile:

Cermei: Cristea – M. Ivan, R. Iuga, A. Sabău, Pașcu – Werner, Salka – Șimăndan, R. Popa, L. Bodri – Ciubotariu. Rezerve: Stănilă – Țurcanu, Cocriș, Pașcu

Lipova: Iliescu – Polgar, Bercu, A. Popa, Prună – Trip, D. Pop, M. Popa, Gavrilă – Filimon, Codoban

Arbitri: Tudor Florin Jurcă (Arad) – Vasile Marius Duță (Avrig – Sibiu), Alina Mihoc (Arad)

Observatori: Constantin Făniță (Timişoara), Vasile Rad (Arad)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button