Handbal

Una au promis și alta se întâmplă: Bugetul handbalistelor de la Crișul este în aer, asistăm la primul abandon din Liga Florilor?





Unul dintre motivele pentru care o parte a comunității din Chișineu Criș și-a dorit continuitate la nivelul administrației locale era legat de susținerea pentru sport. Este vorba, în mare, despre asigurarea bugetelor pentru echipele de fotbal și handbal, ultima dintre ele scriind istorie pentru sportul din județul Arad prin promovarea în premieră în Liga Florilor.

După alegerile din 27 septembrie și până la investirea noului primar, Flavius Chereji, a trecut mai bine de o lună de zile, iar situația a fost înțeleasă și luată ca atare de sportivi. Bineînțeles, aceștia depind de rectificarea bugetară care a fost luată în discuție de CL Chișineu Criș în această săptămână, dar absolut niciun cuvânt despre Crișul și cele două echipe ale sale. Situația este mai mult decât îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât handbalistele nu și-au mai luat salariile de două luni de zile și nici nu mai stiu dacă ceea ce a promis noul edil mai stă în picioare. 

Poate Chereji și colegii săi din noul CL nu se aștepta ca bugetul anual al unei echipe din Liga Florilor să ajungă la aproximativ o jumătate de milion de euro, însă, din informațiile noastre, acest lucru i s-a pus demult în vedere și și-a declarat și public susținerea pentru hanbaliste. „Chiar astăzi am avut o discuție cu doamnele Florica Boldor și Lucreția Cășuțiu, cele care conduc clubul de handbal și le-am asigurat de tot sprijinul meu și, zic eu, și al colegilor din Consiliul Local. Echipa a făcut eforturi să ajungă în Liga Florilor, nu se pune problema să nu o finanțăm conform nevoilor sale. Așteptăm un proiect clar, să vedem ceea ce presupune bugetul pentru finalul acestui an și să alocăm banii cât de repede putem…Ne dorim să nu fim o prezență pasageră în Liga Florilor, iar pentru asta e, într-adevăr, nevoie de un lot cât mai competitiv. Am fost și eu sportiv, știu cât de important este să ai cât mai multă valoare și concurență în lot, dar și stabilitate financiară”, ne declara pe 7 octombrie noul primar al orașului Chișineu Criș, care acum nu a mai răspuns la telefon.

Între timp, e adevărat, handbalistele au înregistrat înfrângeri pe linie în debutul noii ediții a Ligii Florilor și, poate, noua administrație locală se gândește că…nu merită efortul. Problema e că dacă echipa se va retrage din campionat chiar imaginea orașului Crișul Chișineu Criș va avea enorm de suferit, iar sportul se va întoarce în anonimat pe malul Crișului Alb. Deocamdată, handbalistele își strigă durerea pe Facebook, în speranța că factorii de decizie din oraș își vor schimba abordarea. ”Cel mai simplu e să spui adevărul, așa că ceea ce veți auzi este adevărul, așa cum îl știm noi acum. Ne-am bucurat când în septembrie am primit vestea că vom fi susținute și de noua administrație locală și am pornit cu o nouă perspectivă, dorindu-ne să arătăm cât de mult ne dorim să fim aici. Ne-a plăcut Crișul atât de mult încât ne vedeam viața aici… până la urmă aici trăim. Niciuna din noi nu și-a primit banii de 2 luni iar ăsta e adevărul pe care nu am vrut să îl vedeți, pentru că am avut răbdarea și speranța că munca noastră va fi apreciată și răsplătită într-un final. Însă, lucrul de care ne temeam cel mai tare se întâmplă acum, căci în ultima ședință a consiliului local ar fi trebuit să se stabilească soarta echipei de handbal. Pe această cale vrem sa vă anunțăm noi că handbalul nu a mai fost amintit, iar ultimele «comentarii» neoficiale ne demonstrează faptul că acestea sunt ultimele noastre zile în oraș. Până la decizia finală, destul de clară pentru noi, vrem să vă spunem că ați fost un oraș minunat, locul pe care l-am considerat și încă îl considerăm acasă. Însă, din păcate, vom fi nevoite să ne îndreptăm spre alte echipe. Ne veți lipsi și sperăm că în viitor vom trăi vremuri în care politica și sportul nu se intersectează. Au fost cei mai frumoși ani, anii în care inima, echipa, au bătut în alb-albastru”, este mesajul postat de CS Crişul pe contul de socializare.

Liga Florilor se va relua de abia la începutul anului viitor, iar handbalistele au primit liber până pe 23 noiembrie, când – într-un fel sau altul – situația ar trebui tranșată. După șase runde, Crișul e ultima în clasament fără punct acumulat, dar conducerea clubului avea un plan de resuscitare a echipei.

2 comentarii

  1. VREM UN RASPUNS CONCRET D-LE PRIMAR SI CONSILIUL LOCAL ATI DAT UN PREMIU ECHIPEI PTR PROMOVAREA IN LIGA FLORILOR. ATI RASPLATIT MUNCA ACESTOR COPII RUSINE D-NILOR DOAR CIOLANUL VA INTERESEAZA

    0
    0
  2. Logic că chereches ii plăcea fostul primar erau bănuiți liniște , lasa ca sa promovat asa la masa verde din cauza de covid nu a mai vrut nimeni sa intre asa a intrat criș sa nu uitam asta banii pt ce ? Pt 5 înfrângeri ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button