Gloria LT Cermei

Cermeiul, la câteva secunde de una dintre surprizele anului! Moisă: „Am conceput o tactică ce a funcționat perfect, dar fotbalul i-a dat Lipovei înapoi…”+FOTO





Gloria Lunca Teuz Cermei a fost la cateva secunde distanță de una dintre surprizele anului în Liga 3-a. „Sămădăii” au condus-o pe Lipova până în cel de-al treilea minut de prelungire, însă la final a trebuit să se mulțumească doar cu un punct. Popa a fost numele predestinat al partidei din această după amiază, de la Cermei. Radu a deschis tabela pentru gazde, în minutul 16, iar Abel a marcat din centrarea lui Mădălin la ultima fază a meciului. De menționat că oaspeții au jucat în zece o întreagă repriză, după ce Bercu a fost eliminat pentru fault din postură de ultim apărător.

Așadar, Gloria rămâne cu 7 puncte în clasament, la doar două lungimi de undă peste prima echipă din zona retrogradabilă, Progresul Ezeriș. „Ca și organizare defensivă, prima repriză a fost cea mai bună din acest sezon. Jucătorii știau ce reprezintă Lipova, știam ce joacă, i-am analizat pe video în detaliu și am conceput o tactică ce a funcționat perfect. 11 la 11 ne-am coordonat bine la pressing, am ținut bine ritmul, i-am scos din zona lor de confort și au suferit la progresie. Am anticipat câteva trasee și am reușit să interceptăm pase filtrante  și am avut câteva tranziții pozitive foarte rapide și periculoase. Tot turul am abordat altfel meciurile, astăzi am vrut să fiu mai defensiv pentru că știam că o echipă de talia Lipovei, pe spații largi lăsate de noi, cum a fost în tur la 1-1, pot mări diferența și devenim o victimă sigură. Am schimbat planul tactic dar nu a fost să fie. Am vrut toate punctele, dar am fost egalați în ultimul minut al prelungirilor. Felicit echipa Lipovei care în a doua repriză, în doar zece oameni și-a continuat construcția și filozofia și, din păcate, ne-am lăsat dominați de ei. Poate că la 11 contra 10 trebuia să ținem mai mult de minge, dar am avut ce apăra. La 1-0, pe contraatacuri chiar puteam să mai marcăm. Nu am avut reacție, din păcate și la ultima fază a venit golul de 1-1”, a declarat Flavius Moisă la finalul disputei cu Lipova.

Până la urmă, tehnicianul „roș-albilor” regretă mai mult punctele pierdute în alte întâlniri. „Și Lipova a muncit foarte mult, fotbalul le-a dat înapoi pe final de meciuri goluri și nu este nimic întâmplător. Îi felicit și pe ei, noi azi am jucat mai defensiv, pentru că în celelalte meciuri am fost naivi. Am crezut că jucăm, că dominăm, dar de multe ori am dormit și un șut pe poartă sau o fază fixă, cum a fost cu Periam, ne-a privat de puncte”, a adăugat Moisă.

A fost ultimul meci al anului și pentru „sămădăi”. „Ne mai abtrenăm de două ori pe săptămână până la finalul lunii, ca să ieșim gradual din efort și vom avea vacanță până pe 20 ianuarie. Vom analiza meciurile acestui an, vedem care dintre jucători tineri pe care i-am adus în vară și credeam că ne pot demonstra ceva, nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor și vom lua o decizie în ceea ce-i privește. Mai cred că omogenitatea va trebui să vină și aducând alți jucători cu experiență, avem nevoie și de astfel de fotbaliști”, a concluzionat antrenorul Cermeiului.

„Sămădăii” iernează, astfel, pe locul 8 în clasamentul seriei a VIII-a a Ligii a 3-a cu doar 7 puncte strânse, cel de azi și în urma victoriilor cu ultimele clasate, Becicherecu Mic și Ezeriș.

Galerie foto Gloria LT Cermei – Șoimii LIpova  1-1









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button