Crisul Chisineu-Criș

Crișul e prima în C8 cel puțin până la primăvară! Abrudean: „Am scris o mică pagină de istorie, autoritățile locale ne-au asigurat de tot sprijinul lor!” + VIDEO





La Chișineu Criș s-a vorbit mult despre istorie înaintea, dar mai ales după meciul cu CS Ghiroda și Giarmata Vii. După ce în primăvară, formația de pe Crișul Alb obținuse cea mai bună clasare din istorie odată cu „înghețarea” pe locul 3, în noul campionat, „alb-albaștrii” sunt la un nivel și mai bun. Din cele 10 meciuri, elevii lui Adi Abrudean au câștigat 7 și au remizat în alte trei și sunt primii în seria a VIII-a.

Cireașa pe tort a fost pusă astăzi, odată cu vizita ghirozenilor, care și-au vândut scump pielea. Chiar au condus pe tabelă prin reușita lui Mancaș, dar legea ex-ului a funcționat din nou, iar Budur le-a adus toate punctele celor de la Criș, marcând la ultima fază a primei reprize și la prima celei de-a doua. „A fost o victorie muncită. Știam că avem un adversar de calibru în față, dar cu atât suntem mai fericiți pentru cele trei puncte și pentru că am reușit să revenim de la 0-1. Per total, am controlat meciul, pentru că adversarii s-au rezumat să joace la mijloc și pe calitățile atacanților, Astfel, am reușit să <<absorbim>> multe baloane și să fim mai periculoși decât ei. Am creat destule acțiuni în careul advers, poate mai meritam un gol, două, dar cea mai importantă este victoria. Chiar dacă am încheiat doar o jumătate de campionat, pot spune că am scris o mică pagină de istorie cu acești jucători minunați pe care îi antrenez, pentru că am terminat în premieră pentru Chișineu-Criș pe primul loc în Liga 3-a. Nu puteam ajunge aici întâmplător, cred că merităm acest loc după evoluțiile pe care le-am avut în campionat și după rezultate. Nu am pierdut niciun joc, iar primele două egaluri le-am obținut după ce am luat goluri pe final de meci. Munca, pasiunea jucătorilor, înțelegerea și receptivitatea lor, crearea unui grup frumos au fost ingredientele care au contribuit la această clasare, repet, deloc întâmplătoare”, a spus Adrian Abrudean după succesul cu 2-1 contra Ghirodei.

Revenit la Chișineu Criș în vară, Sebastian Budur a trecut prin momente grele la jumătatea turului, fiind infectat cu COVID, dar chinuit și de probleme medicale. Astăzi, însă, a decis meciul dintre actuala și fosta sa echipă. „Budur este un jucător de mare calitate, care poate câștiga un joc. Din păcate a avut unele probleme medicale, a avut și coronavirus, plus niște leziuni musculare și nu ne-am putut baza o perioadă pe el și s-a simțit lipsa lui. Este un jucător de bază, care acum a ajuns la un nivel de 80%, dar, din păcate pentru el, este gata turul. Altfel, a fost tot timpul un jucător important pentru mine, pentru acest grup. Într-adevăr, Budur a fost cel care a marcat azi, dar fără pasele lui Modan sau Sulea, dar efortul mare al tuturor celor care au intrat pe teren acum vorbeam despre un cu totul alt rezultat”, a mai punctat „Știli”.

Bucuria a fost imensă pentru cei de la Crișul, care au întins hora bucuriei pe gazonul arenei „Aurel Ardelean” și au continuat sărbătoarea în vestiar. Pe de altă parte, managerul Daniel Cherecheși este la ora despărțirii de club, după ce noul Consiliu de Administrație al clubului, votat de noua componență a Consiliului Local, are alte preferințe ce vor fi oficializate în zilele ce urmează. „Eu am avut o colaborare foarte bună cu Dani Cherecheși. A fost omul care m-a adus aici, a avut încredere în mine, nu pot decât să-i mulțumesc și sper că i-am răsplătit așteptările. M-aș bucura ca toată lumea să fie fericită pentru aceste rezultate pe care le-am avut și, până la urmă, cred că intenția tuturor este ca să progresăm în continuare, să ne continuăm munca într-un mod profesionist și să fim un exemplu pentru copiii din oraș.La nivel sportiv am scos maxim din ce se putea obține, sunt conștient și convins că autoritățile locale se vor implica în continuare să susțină fotbalul. Am avut discuții cu domnul primar, Flavius Chereji și m-a asigurat că vom avea toată susținerea autorităților pentru a merge înainte și pentru a continua acest proiect frumos. Eu cred că am făcut o imagine bună acestui frumos oraș și nu cred că se pune problema să fie constrângeri de ordin financiar care să afecteze continuitatea echipei. Sper să facem o figură frumoasă în continuare, vom vedea la discuțiile din această pauză ce se va dori în continuare, dar, repet, sunt convins că toată lumea își dorește să continuăm pe acest drum al succeselor. Echipa aceasta poate fi un ambasador și mai bun pentru acest oraș, are foarte mulți susținători care își doresc să revină în tribune la meciurile Crișului, iar noi îi așteptăm cât mai repede posibil”, a încheiat „Știli”.

Albert: „Cu antrenorul nostru pe bancă cred că era altceva azi”

Pe banca Ghirodei nu a stat Vlad Bura, infectat cu COVID, ci preparatorul fizic, Alexandru Albert. Fostul fundaș al Sebișului i-a strunit destul de bine pe timișeni de pe margine, însă la final nu a scos nimic din deplasarea din „fieful” liderului. „Am făcut o primă repriză bună, ne-am achitat de sarcini, am dat și gol. Din păcate, am luat două goluri pe niște greșeli individuale. E păcat că am intrat la pauză cu scor egal, asta ne-a luat puțin din moral. În repriza a doua nu am mai fost atât prezenți în joc, am pierdut multe dueluri unu la unu și rezultatul este cel de pe tabelă. La noi este și o problemă de ordin fizic. Am trecut printr-o perioadă foarte grea din cauza infectărilor cu COVID, în ultima lună am jucat din trei în trei zile dacă punem și meciurile din Cupă și asta ne-a dat un pic peste cap. Astăzi a lipsit și antrenorul nostru care este și el infectat, cu el pe bancă eu cred că era altceva. Este o serie cu doar zece echipe și eu cred că se mai pot pierde sau câștiga puncte oriunde. Cele mai bine cotate echipe au pierdut puncte unde nu se așteptau, mai sunt destule partide în retur și, la final, spersă fim și noi printre primele. Credem în șansa noastră”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button