Baschet

Dora Ardelean, printre marcatoarele României contra Italiei și Danemarcei în preliminariile EuroBasket





Naţionala feminină de baschet a României a fost învinsă de echipa Danemarcei, cu scorul de 91-74 (19-27, 18-17, 31-14, 23-16), duminică, în bula securizată de la Riga (Letonia), în Grupa D a preliminariilor Campionatului European – EuroBasket 2021. De altfel, „tricolorele” au pierdut ambele partide de la Riga, după ce vineri s-au recunoscut învinse și în faţa Italiei, cu 68-90.

În primul meci, Dora Ardelean, jucătoarea de la FCC Baschet Arad, a înscris două puncte, dar cu nordicele şi-a adus, aseară, o contribuţie mult mai importantă, cu 10 puncte şi 3 recuperări. În meciul tur, de la Timişoara, România s-a impus cu 70-55.

Ultimele două jocuri ale echipei României vor avea loc în februarie, cu Cehia, respectiv Italia. Cu cinci puncte adunate în patru meciuri, „tricolorele” sunt ultimele în grupă. La turneul final se califică echipele care vor câştiga cele nouă grupe preliminare, precum şi cele mai bune cinci formaţii de pe locurile doi. Franţa şi Spania, gazdele turneului final, sunt calificate direct la EuroBasket 2021.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button