Sporturi de contact

Judoka arădeni au strălucit la „naționalele” U16 de la Poiana Brașov: Tudorache și Tuduce s-au întors acasă cu „aurul”, Szabo, Voica și Găman, cu „argintul”





Etapă finală a Campionatului Naţional U16 la judo a avut loc în weekend, la Poiana Braşov, unde au fost înscriși un număr de 140 de sportivi. Printre aceștia s-au aflat și arădeni de la mai multe cluburi din județ, care s-au întors cu medalii prețioase acasă.

În primul rând, CSM Arad a pus mâna pe șase medalii, dintre care una de aur, una de argint şi patru de bronz. Campioană naţională a devenit Daria Elena Tudorache, la categoria +70 kilograme, iar medalia de argint a fost obținută de Andrada Voica, la categoria -57Kg. Ambele sportive sunt antrenate de Loghin Lazăr. Apoi, „bronzul le-au revenit: Cristianei Mercea, la categoria -44Kg (antrenor Cristian Mercea), Carla Duma, la categoria -57Kg (antrenori Ionel Lazăr și Gabriela Botaș), Ruth Stanciu, la categoria -63Kg (antrenor Dorin Drimbe) şi Vlad Chițurlea, la categoria +81Kg (antrenor Lazăr Loghin).  Au pierdut lupta pentru medalia de bronz judoka Robert Roșca, la categoria -42kg, antrenori Ionel Lazăr și Gabriela Botaș și Andrea Greculeac, la categoria +70Kg, antrenor Dorin Drimbe.

Și Unirea Sântana a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, prin Ana-Maria Tuduce, la categoria 57 kg. Antrenorul Sebastian Rus l-a mai făcut și pe Raul Găman vicecampion național, la categoria 81 kg, în timp ce Claudiu Dobra a trebuit să se mulțumească cu un loc 5. ”Felicitări copii pentru rezultate, nu uitați că mai avem multe de învățat, va trebui să faceți multe sacrificii, să renunțați la multe lucruri pentru a ajunge la performanță. Venim dintr-un orășel mic și un club la fel de mic, dar voi și ceilalți copii din club sunteți mândria noastră. Mulțumim din suflet primăriei Sântana și sponsorilor noștri pentru toată susținerea și implicarea în acest sport minunat numit JUDO” – a fost mesajul postat pe Facebook de Sebastian Rus, antrenorul copiilor de la Unirea.

O medalie strălucioare i-a revenit și Carolinei Szabo. Sportiva Podgoriei Ghioroc, pregătită de tatăl său, Carol Szabo, dar și de Sebastian Rus, a devenit vicecampioană națională. E pentru al șaselea an la rând când Carolina se întoarce acasă cu o medalie națională, totalizând nouă la număr. Altfel, Mihai Trif, Ciprian Pusa si Ernest Kocsis au încheiat competiția pe locul 9. ”Mulțumim tuturor celor care ne susțineti si domnului primar Corneliu Popi-Morodan Corneliu, care credeti în ea, în mod deosebit și antrenorilor care o pregătesc Carol Szabo – tata si Sebastian Rus. Felicitari si băieților care au ocupat locul IX . După asemenea rezultate Carolina a fost selectțonată în lotul României de cadeți. Un club mic de comună reușeste să dea sportivi de valoare, felicitări părinților care duceti copiii la sport.” – e mesajul celor de la Ghioroc.

Urmează în această săptămână un ultim Campionat Național de judo, destinat veteranilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button