Handbal

Mesaj sfâșietor al hadbalistei Roxanei Boldor după ce Crișul rămâne fără echipă în Liga Florilor: ”Azi mi-au luat tot, contra voastră nu știu să joc!”





Handbalistele de la Crișul Chișineu Criș au aflat, oficial, astăzi că drumul lor în Liga Florilor se va termina brusc, după doar șase etape. Noua conducere a orașului nu va mai susține financiar echipa, care se va retrage din competiție. Decizia mai marilor orașului marchează destine, iar Roxana Boldor, una dintre sportivele care a luat-o de jos cu acest proiect conceput chiar de mama sa, Florica Boldor, și-a expus gândurile, sentimentele într-un mesaj tulburător postat pe pagina sa de Facebook:

”Sportivului i se ia tot.

Sportivului i se iau serile, pentru că dimineață are antrenament. Sportivului i se iau weekend-urile, pentru că mai mereu are turneu. Sportivului i se ia sănătatea, pentru că deja a trecut printr-o operație, și sigur nu va fi ultima. Sportivului i se ia viața personală, pentru că e greu să îți întemeiezi o familie cu cineva care e mai mereu plecat sau care luna viitoare își poate schimba domiciliul. Sportivului i se ia copilăria, pentru că de mic pleacă de acasă, cu gândul că într-o zi va apărea la televizor. Sportivului i se ia șansă de a-și continua studiile, pentru că între antrenamente, turnee și familie, e aproape imposibil să acumulezi toate cunoștintele pe care ți le-ai dori. Sportivului i se iau banii adesea, pentru că statul român nu a găsit încă o formulă de succes prin care să forțeze cluburile să își plătească sportivii.

Noi, sportivii, am simțit pe pielea noastră nedreptatea de mici. Am văzut cum ceilalți copii stau acasă cu familiile lor, în timp ce noi am crescut în deplasare. Am pierdut măcar odată un meci la o diferență de un gol și ne-am spus că nu e drept, că ar trebui să fie altfel. Statul român are grijă să ne încurajeze să renunțăm, pentru că să ajungi sus… e greu! Iar dacă crezi că ai sărit o treaptă, va trebui să te uiți în jos, căci cineva va fi acolo să te tragă inapoi.

Mi-am dorit mult ca echipa mea de suflet, echipa pe care nu m-a lăsat inima să o părăsesc, să fie sus. Gândul la Liga Florilor îmi dădea fiori și mă făcea să îmi repet ,,Visele devin realitate”. Din păcate, astăzi am fost trezite brusc din visul frumos care putea să ducă numele orașului în care m-am născut și pentru care am luptat atâția ani, printre nume mari.

Un capitol măreț se încheie la Chișineu-Criș odată cu retragerea echipei de handbal din Liga Florilor, după ce noua conducere ne-a îmbătat cu promisiuni deșarte după care ne-a lăsat să cădem în gol. Suntem blocate aici, când celelalte echipe aproape și-au finalizat transferurile.

Îi mulțumesc mamei mele, omul fără de care nu ar fi existat handbal în oraș, omul care m-a învățat că binele mereu învinge și sunt convinsă că şi de data asta va învinge. Vă mulțumesc vouă, celor care ne-ați fost alături din tribuna. Ați fost minunați!

Am vrut mai mult pentru oraș. Însă orașul în care sportivul este mercenarul care huzurește pe bani publici sau nestimțitul care fuge de muncă nu merită mai mult. Până azi eram mândră să spun că m-am născut în Chișineu-Criș. Azi mi-e rușine. Azi mi-au luat tot.

Felicitări, contra voastră chiar nu știu să joc!
#rămasbunCSCrişul
#contravoastrănuştimsăjucăm”









2 comentarii

  1. Atâta dramă..hai că e o decizie bună, s-au vazut rezultatele din primele 6 meciuri..ati fi fost ciuca bătăilor, cum a fost pâncota la fotbal acu-s 5 ani.

    0
    0
    1. Alin…..mai retard ca tine nu am vazut. As fi foarte curios cate kilograme ai ,sau daca ai facut sport vreodata. Tu cred ca faci parte din aceia care dorm linistiti intr-un post caldut de la stat luand cu pumnul medicamente. Ceea ce a scris aceasta sportiva nu poate sa nu te sensibilizeze…. asta daca esti intreg la minte.
      – Roxana a spus un lucru de tinut minte: „Statul român are grijă să ne încurajeze să renunțăm”……INCREDIBIL!!!
      Handicapatule de ALIN (sau care te ascunzi sub acest pseudonim), tu scoti in evidenta rezultatele pana acum, de unde stii tu ca nu veneau 5 victorii de acum incolo,sau poate echipa avea nevoie de cateva transferuri pentru a face fata valorii ligii 1, iar asta se face doar cu bani, bani pe care voi doriti sa ii folositi pentru protocoale, restaurante, secretare, salarii grase, prime cu nemiluita si angajari doar din familie.
      Despre primar nu merita sa mai pomenim, pentru ca va culege mai tarziu ceea ce seamana acum. Asa sa il ajute dumnezeu!
      Cine nu iubeste sportul si miscarea, isi submineaza sanateatea si ii vom gasi curand prin spitale sau sub pamant. In rest sa auzum de bine.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button