Șoimii Lipova

David Pop, din preliminariile UEFA Champions League la…Șoimii Lipova: „A trebuit să mă întorc acasă din San Marino și am ales bine, vrem să promovăm în Liga 2-a!”





Cel puțin până la primăvară, locurile ce duc la barajul de promovare în Liga 2-a din C8 sunt acontate de formații arădene. Crișul Chișineu Criș e prima, la două puncte peste Șoimii Lipova, care a riscat enorm să piardă primul meci al campionatului pe terenul unei alte formații din județul nostru, Gloria Lunca Teuz Cermei.

Eșecul a fost evitat la ultima fază, după reușita juniorului Popa, iar echipa antrenată de Flavius Sabău rămâne peste ACS Poli, care  avut o serie incredibilă de victorii începând cu etapa a 4-a. Și tot atunci, Lipova îl pierdea, probabil pentru tot restul sezonului, pe Alexandru Simion și automat era nevoie de un alt mijlocaș central lângă căpitanul Mădălin Popa. La unele partide, stafful tehnic a apelat la Polgar, însă treptat tricoul de titular a fost luat de David Pop (21 de ani).

Fotbalistul de 21 de ani, care a debutat cu ACS Poli II în Liga 3-a la doar 15 ani, are o istorie interesantă. În urmă cu un an, plecase în Italia, la Forli, în Serie D, unde a evoluat constant până ce a primit o ofertă din San Marino. „M-am înțeles cu cei de la SP Tre Fiori, am jucat și trei partide din play-off în tricoul lor, după care s-a înghețat sezonul. Echipa mea a fost declarată campioană și urma să joace în preliminariile Champions League, dar mie îmi expirase contractul și, pe fondul problemelor legate de pandemie, m-am întors acasă. Puteam să îmi prelungesc contractul pentru o lună dacă s-ar fi jucat în Europa,  dar cum acest lucru s-a amânat și era incert, am ales să mă întorc în țară. Cu toate că am avut oferte și din Liga 2-a, am ales Lipova pentru că am dorit să mă pun la punct în special pe partea fizică, dar și să joc cât mai mult. Am fost în probe și am avut și mici probleme cu covidul, de abia la meciul cu Ghiroda am primit drept de joc. Am jucat în partea a doua a turului, din păcate au fost prea puține meciuri în această toamnă. Nu am început demult sezonul și acum intrăm în vacanță”, spune Pop, care e obișnuit cu ritmul Ligii a 3-a de la 15 ani, când a debutat pentru echipa a doua a celor de la ACS Poli: „Parcă, totuși, era un nivel mai scăzut atunci decât acum, când văd că oricine poate bate pe oricine”, mai susține fotbalistul, care a avut o ocazie mare la Cermei, trimițând în transversală cu capul din centrarea lui Codoban (min. 73), la scorul de 1-0 pentru „sămădăi”.

Acum, David Pop ar dori ca din vara următoare să schimbe eșalonul. „Sunt foarte mulțumit că am ales Lipova și mi-aș dori o promovare și, de ce nu, să joc cu Șoimii în Liga a 2-a. Sincer, nu mă așteptam să fie totul atât de bine aici, aveam referințe bune, dar chiar sunt toate condițiile pentru performanță. Am colegi foarte deschiși, foarte buni fotbaliști, iar conducerea tehnică și administrativă este profesionistă. Antrenamentele sunt mult peste Liga 3-a, sunt sigur că pot crește fotbalistic în acest grup și, din iarnă, după o pregătire foarte bună, vom avea rezultate peste cele din tur”, a adăugat mijlocașul timișorean al „șoimilor”.

Șoimii Lipova nu a luat vacanță odată cu încheierea meciurilor pe puncte, ci rămâne în priză încă două săptămâni.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button