Stranieri aradeni

Naționala Under 21 a României a făcut pasul final spre Euro 2021, arădenii Man și Petre pot scrie din nou istorie pentru „tricolorii” mici





România Under 21 s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret de anul viitor, după ce a terminat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor. „Tricolorii mici” au obţinut a doua calificare consecutivă la un turneu final de tineret, acum un an ajungând până în semifinale.

Au fost ceva emoții la Ploieșto, căci danezii au deschis scorul prin Nikolai Laursen (50 – penalty), însă Valentin Costache (72) a marcat golul ce a adus punctul calificării. De altfel, combarantele au făcut figurație pe teren în ultimele minute, căci Danemarca era câștigătoarea grupei, iar România merge la turneul final ca a patra cea mai bună formaţie de pe locurile doi.

Selecţionerul Adrian Mutu, aflat la cea mai mare performanţă a carierei sale de antrenor, nu a contat pe cei doi arădeni obișnuiți să îmbrace tricoul naționalei mici. Dacă Denis Man a făcut pasul spre prima selecționată, antrenată de Mirel Rădoi, Adi Petre nu traversează cea mai fericită perioadă a carierei sale, el fiindcă la etapa de acomodare la noua sa echipă din Serie B, Conseza Calcio. Cei doi, însă, sunt eligibili pentru turneul final din vara anului următor.

Vă reamintim că în septembrie, la  naționala mică a ajuns și utistul Horațiu Moldovan, însă el nu a fost utilizat deloc de Mutu în partidele oficiale. Denis Rusu este și el în vizor, însă oricum mijlocașul de 19 al lui Laszlo Balint nu ar fi putut onora convocarea, fiind bolnav.

Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.









2 comentarii

  1. Ce il lauda Ilie Dumitrescu pe Ianis Hagi pe Digi Sport !!! Pai ce il lauzi atata pe Ianis Hagi , cand el a jucat penibil de prost cu Danemarca ,la cate laude i se aduc, deaia este rezerva mai tot timpul la Rangers !!! Vezi domne ca il cheama HAGI ca pe taicasu si este mereu presiune pe el , pai daca esti bun ,lasi presiunea deoparte si joci fotbal daca stii, nu are treaba talentul cu presiunea !!! Eu zic ca, daca era convocat DENIS RUSU la lot si juca , cu siguranta baiatul era mai bun pe teren ca multi dintre titularii care au jucat pe teren dar ce sa ii faci , Mutu convoaca mai mult pe cei de la Viitorul lui Hagi , nu se uita si peste gard ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button