Fotbal feminin

Demonstrație de forță la urcarea în play-off: AC Piroș Security – Selena Constanta 10-0





„Leoaicele” și-au devorat „prada” în ultima etapă a sezonului regulat a Ligii I feminin la fotbal. Selena Constanța pleacă cu un sac de goluri acasă, dar nu înainte de a fi provocat daune la vestiarul rezervat oaspeților la arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Practic, partida nu a avut istoric. Chiar și fără Prisăcari și Sîrbovan, AC Piroș Security a stat doar în jumătatea adversă, și-a creat multiple ocazii și a marcat de nu mai puțin de zece ori în poarta lui Grecu. Folosită în linia de atac, junioara Melisa Olariu a dat randament maxim, înscriind nu mai puțin de șase goluri (min. 3,14, 20, 23, 53 și 88), ultima reușită fiind de-a dreptul superbă: voleu din semi-întoarcere la colțul lung. Mijlocașele ofensive ale lui Cuedan, Sucilă și Parlak și-au trecut și ele în cont câte o „dublă”, în minutele 10 și 47, respectiv 12 și 63 și arădencele au luat fără probleme punctele ce le urcă pe locul 6, loc de play-off în prima ligă.

Din restanțele de la Alexandria și cu Becicherecu Mic, de acasă, „leoaicele” mai au nevoie de un singur punct pentru a ternina între primele șase formații sezonul regulat, dar: „Personal nu fac calcule, știu doar că trebuie să pregătim la victorie meciul următor, cel de la Alexandria  și apoi să scoatem maxim și din meciul cu echipa din Timiș. Le felicit pe fete pentru meciul de azi, căci au fost serioase și disciplinate. Nu ne-am uitat o secundă la locul din clasament al adversarului, ci ne-am propus să producem fotbal și să-l finalizăm prin ocazii și, bineînțeles, goluri, majoritatea dintre ele foarte frumoase. Ne-am asigurat un avans liniștitor încă de la pauză, când conducea deja cu 6-0 și ne-am fixat chiar și alte obiective pentru repriza secundă. M-a interesat să nu primim gol, să tratăm cu responsabilitate maximă fazele fixe, atâta ale noastre, cât și ale adversarelor, iar mingea să circule pe la toate jucătoarele de câmp. În mare, am reușit asta, un lucru bun în perspectiva meciurilor ce urmează. Mă bucur că am reușit să o cunosc și pe Eliza Bozian, o jucătoare foarte inteligentă, care ne va ajuta fără doar și poate pe acest final de an”, ne-a declarat Dan Cuedan, care le-a dat liber până luni elevelor sale, ținând cont și de pauza provocată de meciurile echipelor naționale.

Formații:

Piroș Lioness: Maha – Șuveț, Ancăș, Marcea, Bot – Drăgan, Răduc (56 Bozian), Sucilă, Kugler – Parlak, Olariu. Antrenor: Dan Cuedan.

ACS Selena SN Constanța: Grecu – Ionașcu  (64 Bălan), Novac, Cimpoieș, Drosu, Valimăreanu, Putina, Alexandra Otlocan, Rida (64 Ana Otlocan), Duța, Ivan (30 Constantin). Antrenor: Radu Niculina

Arbitri: Cătălin Roman – Patrik Sandu (ambii din Timișoara), Alina Mihoc (Arad)

***

În celelalte rezultate ale ultimei etape: Carmen București – Heniu Prundu Bârgăului 0-6, Universitatea Galați – Femina Baia Mare 2-0, Universitatea Alexandria – Banat Girls 7-3, Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Odorhei 2-1. Meciul Fair-Play București – Universitatea Cluj se dispută pe 3 decembrie.

Clasament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button