UTA Arad

Utiștii de bandă dreapta în meciul cu Gazul au rămas acasă, Klapan – absență de ultim moment: „Pauza ne-a prins mereu bine, să facem o regulă din acest detaliu!”





UTA a plecat spre Cluj după antrenamentul din această dimineață cu un lot de 20 de fotbaliști. Fiindcă doar Moldovan (COVID), D. Rusu (sinuzită) și Hrezdac (în revenire după operația la genunchi) nu au putut fi convocați pentru disputa cu CFR-ul, Laszlo Balint a trebuit să aplice și criteriile legate de aspectul tehnico tactic în alegerea jucătorilor care s-au urcat în autocar. În ultimul moment, însă, croatul Klapan a acuzat simptome de răceală și a fost înlocuit în lot de Florin Ilie.

În schimb, „principalul” arădenilor a lăsat acasă trei fotbaliști de bandă dreaptă, doi dintre ei împărțindu-și reprizele în disputa cu Gaz Metan Mediaș, în urmă cu două săptămâni. Vorbim despre Alexandru Oroian și Octavian Ursu, acesta din urmă irosind două ocazii mari cât roata carului în insuccesul cu sibienii (1-3). Celor doi li s-a adăugat și Marian Pleașcă, fotbalist care revenise la antrenamente după contractura musculară suferită la Mediaș, cu Hermannstadt, dar care – se pare – încă nu l-a convins pe Balint că poate aduce un plus în acest moment al sezonului. „Îmi doresc foarte mult și să reacționăm după meciul mai puțin reușit din etapa trecută. Nu mă refer neapărat la consistența jocului, pentru că am avut momente bune, cât mai mai ales la eficiența jocului. Trebuie să fim mult mai pragmatici, să fim mult mai disciplinați în momentul în care aplicăm aspectele pe care le antrenăm zilnic și – bineînțeles – toate aceste lucruri să se regăsească și în rezultatul final”, spunea Laszlo Balint la conferința de presă de joi.

După precendentele pauze prilejuite de acțiunile echipelor naționale, UTA a revenit pe gazon cu rezultate și mai ales prestații pozitive pe terenuri străine: 1-1, la Pitești și tot 1-1, la Mediaș, cu Hermannstadt. „Eu cred că tuturor echipelor din Liga 1 le-a prins bine această pauză. Ea a venit într-un moment bun pentru că perioada de pregătire a fost extrem de scurtă și din această cauză au apărut destule neplăceri nu numai în tabăra noastră și și a celorlalte competitoare. Aceste pauze vin, cumva, ca un prilej în care să completăm anumite aspecte, indiferent că este vorba de pregătirea fizică sau de partea tehnico-tactică. Bineînțeles că noi ne dorim să progresăm pe toate palierele și nu uităm că după aceste pauze pricinuite de acțiunile echipelor naționale noi am avut evoluții bune încununate cu rezultate bune. Bineînțeles, ne dorim să o ținem pe aceeași linie și să încercăm să facem, de ce nu, o regulă din acest detaliu care iată se pare că ne priește”, mai consideră antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Chiar în precedenta pauză cauzată de partidele oficiale ale „tricolorilor”, UTA pierdea cu 2-0 cu CFR Cluj într-un amical disputat chiar în orașul de pe Someș. Păun și Rondon au decis acel test, după două execuții frumoase. „Este adevărat că am pierdut în urma unor execuții ale jucătorilor de la CFR, dar au fost niște execuții venite în urma unor greșeli pe care le-am făcut noi. Și au fost, cumva, greșeli neforțate și acest lucru trebuie să îl eliminăm cât se poate de mult în vederea meciului de duminică, pentru că CFR are jucători care pot profita la maxim de greșelile adversarului. Să ne gândim cum au câștigat la Pitești, când au venit pe un fond de oboseală, pe un fond de uzură fizică, după acel meci din cupele europene. Au reușit să fie extrem de pragmatici, au reușit să marcheze două goluri în urma unor erori ale adversarilor, după care au conservat rezultatul, aspect la care echipa antrenată de Dan Petrescu este foarte foarte bună. Extrem de important este să rămânem foarte focusați pe tot ce avem de făcut în fiecare moment al jocului, în așa fel încât să ne atingem dezideratul”, a mai opinat Balint.

5 comentarii

  1. În general croații sînt tehnici dar asta Klapon e foarte slab și joaca fără vlagă nu știu cum de la primit în lot Balint. Și mai sunt jucători care sunt ieșiți total din formă Miculescu,Pleașcă, Roșu, C.Rus(asta totuși mai mișcă ceva dar slăbuț) Ioniță și el e foarte slab . Fără să fiu rău dar ăștia primesc salarii fără să se forțeze un pic iar UTA pierde cu ei că nu aduc nici un pic de profit pt echipă.

    0
    0
    1. De unde sula mea ai mai apărut și tu firfizonule
      Sunt satul de beliți ca tine care scriu înainte de meciuri

      0
      0
  2. Dacă jucăm curajos cum am făcut-o cu sibiul la mediaș, putem spera..dacă jucăm dezinvolt ca la botoșani putem chiar câștiga! Însă dacă jucăm la ciupeala că la Dinamo sau viitorul nu avem nici o șansă cu cei care ne-au deposedat de titlul de campioană a provinciei.

    0
    0
  3. Mingea este rotunda, se poate intampla orice. Baietii trebuie sa fie increzatori in ei si sa joace curajos pt. ca, nu are nimic de pierdut ca, doar nu o fi CFR. Cluj , Barcelona s-au Real Madrid !!! HAI BAIETII , JUCATI CURAJOS SI VA FI BINE !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  4. Succes UTA-ARAD. Dar părerea mea personală C.Rus, Ioniță,și mai vreo trei jucători ar trebui să ne despărțim în iarnă pt că liga1 este de alt nivel și dacă este ceva bani la club, jucători ce ajută clubul nu să lustruiască banca și să ia salariile degeaba.Am încredere în conducerea clubului că din iarnă vor lua decizii bune pt returul campionatului. SUCCES UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button