Baschet

Armanu revine după aproape doi ani „sub tricolor”, alte două baschetbaliste ale Aradului sunt vizate pentru convocare!





Staff-ul naționalei de baschet feminin a bătut în cuie lista de 12 jucătoare convocate din Liga Națională pentru ultima fereastră a calificărilor la Campionatul European din această vară. FCC Baschet Arad o trimite „sub tricolor” pe 29 ianuarie pe Ecaterina Armanu, care revine sub comanda lui Ayhan Avci după aproape doi ani de zile. Extrema luată de Marcel Urban de la Brașov a mai făcut parte din lotul reprezentativ la prima fereastră de calificări, 2019.

Evelina Petrof, Gabriela Irimia, Alexandra Ghiță (CSM Târgoviște), Ioana Ghizilă, Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe), Alina Podar, Carla Popescu (CSM Satu Mare), Romina Filip, Anca Șipoș (Agronomia București), Paloma Cucu (CSM Alexandria) și Paula Lenart (KSE Târgu Secuiesc) sunt celelalte „tricolore” convocate din campionatul intern, însă doar 9 dintre ele vor fi selectate pentru deplasarea de la Istanbul, unde se vor alătura lotului și „stranierele” Elisabeth Pavel (UMCS Lublin – Polonia), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne – Franța) și Ashley Walker (Ormanspor – Turcia).

Federația Română de Baschet a înscris pe lista FIBA și a trimis invitații pentru alte cinci jucătoare, care vor efectua testări RT-PCR tot pe 26 și 29 ianuarie, ca și sportivele convocate. Oricare dintre baschetbalistele aflate pe lista de rezerve poate fi convocată în orice moment, dacă intervin probleme medicale. Aradul le are pe a doua listă pe Marta Fodor și Dora Ardelean, celelalte trei rezerve fiind Tunde Kilin (CSM Satu Mare), Kincso Kelemen (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe) și Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca).

Fără șanse de calificare

România întâlnește Cehia pe 4 februarie și Italia pe 6 februarie. „Acvilele” și-au compromis șansele de calificare după înfrângerile din luna noiembrie, fiind ultimele în grupă. Belgia, Serbia și Suedia au obținut deja biletele pentru turneul final, unde sunt calificate din oficiu gazdele Franța și Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button