Progresul Pecica

Pecica și-a completat lotul înainte de plecarea în cantonamentul de la Hațeg cu cinci timișoreni și trei…francezi sosiți pe „filiera Feussi”





Trei dintre formațiile din „careul de ași” în seria a 8-a a Ligii a III-a la finalul anului 2020 sunt din județul nostru, iar dacă ținem cont de problemele pe care le are „intrusa” ACS Poli, care ar putea să continue campionatul doar cu juniori, sunt șanse bune să avem parte de un podium sută la sută arădean când se trage linia. Crișul, Lipova și Pecica au făcut mutări importante în această iarnă, unele dintre forțate de despărțiri nedorite sau neprevăzute, dar majoritatea dintre ele cu scopul de a aduce un plus de calitate loturilor.

Progresul Pecica se prezintă cu destule noutăți în această iarnă și e normal să fie așa din moment ce a pierdut nu mai puțin de 8 jucători: S. Popa, Mateucă, Boștină, Deliman, Tamaș, Manea, Dagău și Ilan, acesta din urmă nemaiprezentându-se la echipă după achizițiile săptămânii.

Întăriri exotice pentru „galben-albaștri”

Patru dintre întăriri au venit din fotbalul timișan, Saizu (Ghiroda), respectiv Rosenblum, Bilia și Călin (ACS Poli). Fostul golgheter al UTA-ei U19, Petre Simon (timișan și el), va ajunge sub comanda lui Stupar după despărțirea de Lipova. Însă, „galben-albaștrii” prind multă culoare prin venirea a trei francezi impresariați de Patrice Feussi (fost fotbalist la UTA, ASA Târgu Mureș, Dinamo sau Concordia Chiajna): mijlocașul central Zakariya Diarrassouba (18 ani), „aripa” stângă Jimmy Smith  (18 ani) și atacantul de careu Hasssane Cisse (23 de ani). Acesta din urmă a și înscris singurul gol al pecicanilor în amicalul pierdut, ieri, la Periam, cu 2-1. Pentru Avântul au înscris Bobu și Chistrugă.

22 de jucători, în stagiu de pregătire la Hațeg

De astăzi, Progresul se mută la Hațeg pentru un cantonament de 6 zile. Tomuț (CS Beliu) și Busuioc (fotbalist în probe de la Bucovina Rădăuți) care au jucat, ieri, la Periam nu au fost menținuți în lotul ce se îmbarcă peste câteva ore cu direcția județul Hunedoara. În schimb, sub comanda lui Dan Stupar, Marius Grad și Dan Țapoș revin Bozian și Arsene, căpitanul pecicanilor urmând să reintre treptat în efort după operația de ligamente suferită în toamnă.

Lotul pentru cantonament:

Barbu, Iosub, Bilia, Rosenblum, Aldan, Saizu, Diarrassouba, Moraru, A. Iuga, Rădulescu, Bozian, Arsene, Smith, Capătă, Simon, Cisse, plus juniorii din propria pepinieră: Burtic – Matyus, Gruia, Bănățan, Mogoș și Răchită.

Țugulescu, Wild și Puie se pregătesc separat

Sunt și trei absențe importante în stagiul de pregătire din județul vecin. „Din păcate, Wild, Puie și Țugulescu nu pot veni cu noi din cauza serviciului. Vor avea un program strict lăsat de antrenori pentru a-l executa acasă. Delegația noastră de 29 persoane se caza la Vila Veche din Hațeg, urmând ca jucătorii să aibă parte de două antrenamente zilnice, pe terenul din localitate, acolo unde am disputat barajul pentru promovarea în Liga 3-a. Le mulțumim gazdelor pe această cale, sunt și prietenii noștri de la acea dublă frumoasă din vara anului 2019. Probabil, vom mai face antrenamente scurte și într-o sală de forță, dar și pe terenul sintetic dotat cu nocturnă din Hațeg. Miercuri, de la ora 16, vom juca și un meci amical cu Retezatul, iar sâmbătă dimineața ne întoarcem acasă, cu oprire pe <<Șega>> unde ne așteaptă Crișul pentru un meci de verificare”, ne-a declarat Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului, coducătorul delegației pecicane din care mai face parte și maseurul Claudia Stehan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button