UTA Arad

Implicat în toate reușitele UTA-ei de la începutul anului, brazilianul Roger jr. își sfătuiește colegii: „Uneori trebuie să fim mai curajoși, să ne arătăm calitățile!”





Brazilianul Roger Junior Rodrigues Figueira (24 de ani) a avut un impact important în jocul UTA-ei de la sosirea de la FC Riga, campioana en-titre a Letoniei. Mijlocașul ofensiv, utilizat de Laszlo Balint în special în linia de doi atacanți, a contribuit la toate cele patru goluri marcate de UTA în retur, ba chiar a înscris spectaculos contra Argeșului în urmă cu zece zile.

Totuși, „Bătrâna Doamnă” a pierdut acel meci, precum și următorul de pe teren propriu contra celor de la Dinamo, în timp ce afară a luat 6 puncte din tot atâtea posibile. „În special acasă, căci aici am mai avut probleme, cred că trebuie să ne schimbăm atitudinea, trebuie să fim mai puternici, să arătam mai multă calitate pe teren. Personal, am venit aici pentru a câștiga meciuri și pentru a-mi demonstra calitățile. Nimănui nu-i place să piardă, trebuie să schimbăm această mentalitate. Să luăm lucrurile bune să cele rele din fiecare meci și să creștem de la un meci la altul. Nu știu de ce jucăm mai bine în deplasare. Știu, în schimb, că avem jucători cu calități bune, pe care trebuie să le arătăm în teren și acasă, ca și la partidele din deplasare. Uneori, trebuie să fim mai curajoși și să ne arătăm toți cele mai bune calități”, susține fotbalistul brazilian, titular în toate cele cinci partide oficiale ale „roș-albilor” din acest an.

Până la sosirea în Liga 1, Roger jr. evoluase în Europa doar în campionatele Albaniei și Letoniei. „Nivelul campionatului este mai bun aici, din primele meciuri am simțit valoarea jucătorilor din România. Este un lucru bun pentru mine că am venit în acest campionat, mă ajută să îmi cresc atât nivelul fizic, cât și cel mental. Vreau să continui să demonstrez și să câștigăm meciuri”, a mai punctat utistul.

În fișa postului, Rojer are trecut mijlocaș central ofensiv, dar Laszlo Balint l-a utilizat ca al doilea „vârf” sau în banda dreaptă pe finalurile meciurilor cu Voluntari, FC Argeș sau Dinamo. „Poziția mea de bază este cea de număr 10, pentru că îmi place să pasez și să controlez jocul, dar voi juca oriunde dorește antrenorul. Nu știu dacă am un model în fotbal, dar îmi place profesionalismul lui Cristiano Ronaldo, atât în teren cât și înafara lui, iar fotbalistul meu preferat este Ronaldinho”, a mai afirmat poate cel mai bun transfer al iernii la UTA.

UTA se pregătește de deplasarea de risc maxim de la Clinceni, unde dă peste o formație ce s-a autodepășit în acest sezon și ocupă loc de play-off după 20 de etape. „Toată lumea este pregătită pentru următorul meci. Nu suntem într-o situație bună pentru că am pierdut duminică, dar am adunat toate informațiile despre viitorul adversar și suntem pregătiți să-l înfruntăm”, a mai transfmis Roger jr.

Mijlocașul brazilian, care la echipa arădeană poartă numărul 9, este cotat la 300 de mii de euro pe transfermarkt.

FOTO: Ciprian Petcuț









8 comentarii

  1. Din păcate e forțat de joc sau de coechipierii să facă de toate,de la cornere,faze fixe la recuperări, lucru care ii consumă din energie,e bine pregătit fizic dar pe poziția de vârf nu are cine să-l pună în valoare,ar fii interesant să-l vedem coordonator de joc dar noi jucăm la mijloc cu Albu și Modestas,in deplasare pe spații ne ajută mult dar acasă unde trebuie sa construiești, să fii tehnic, să scoți adversari din joc,sa vezi spații nu aduc plusul necesar .
    Cu inca 2-3jucatori de nivelul lui Roger ne-am lupta pentru play-off, așa însă cu ajutorul indirect al arbitrilor play-outul pare inevitabil.

    0
    0
    1. Pai nu joaca vârf
      Sistemul e 1-4-2-3-1 cu doi închizători,un coordonator,2 laterali și un vârf împins
      Iar un coordonator aia face EXECUTA toate fazele fixe
      Dar trebuie sa ai treaba cu sportul asta

      0
      0
  2. mie place acest jucator este mult mult mai bun decat avem noi gen Miculescu.C.Rus SAU Buhacianu!HAIDE UTA una dintre campioanele provinciei!

    0
    0
  3. Sper sa îl vedem cât de curand in postura de coordonator de joc pentru ca nu are rost sa jucam cu 2 închizatori in meciurile „accesibile” …e normal sa te aperi cu echipele de play off, dar daca vrei sa câstigi ai nevoie de o minte limpede nu doar de „recuperatori” gen Mode sau Albu.

    0
    0
  4. Meci dinou foarte greu cu Clincenii, o echipa agresiva si foarte muncitoare, o echipa care se apara foarte bine si cand are ocazia sa marcheze , marcheaza si cu un antrenor foarte priceput , Poenaru !!! Asa ca, UTA., baietii trebuie sa joace eficient , fara greseli majore in aparare si mai ales sa DEA GOLURI , degeaba joci bine si tu nu o bagi in ate !!! Sper sa fie bine pt. UTA. si sa nu mai aiba parte de arbitraje dubioase !!! FORTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!!

    0
    0
  5. Bravo Roger jr.! Ne bucurăm ca nu te mulțumesti cu puțin. Poate reusești sa-i strângi in jurul tau si sa-i motivezi că potential există. Succes la UTA si mâine la Clinceni. Sperietoarea
    Ligii 1 trebuie bătută!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button