UTA Arad

Balint începe să se uite pe clasament, dar mai ales la jocul echipei sale: „Puncte importante între noi și zona fierbinte, să menținem echilibrul între prestații și rezultate!”





UTA a câștigat 10 puncte din 18 posibile în startul returului Ligii 1 cu victorii pe linie în deplasare și remiza cu Viitorul de pe teren propriu. Au mai fost și eșecurile interne cu FC Argeș și Dinamo, dar, ca joc, arădenii meritau cu siguranță mai mult din ele.

Ca formație nou promovată, „Bătrâna Doamnă” e în grafic din punct de vedere al locului din clasament, însă există o diferență foarte importantă față de disputele din turul campionatului, când, cu foarte mici excepții, „roș-albii” au cules ceea ce au semănat. Chiar Laszlo Balint a vorbit despre această diferență după cel mai clar succes stagional: 3-0 pe terenul Academicii Cliceni. Totodată, tehnicianul arădenilor a vorbit și despre situația din clasament a echipei sale, deși spunea recent că nu obișnuiește să facă asta în acest moment al sezonului. „Vreau să mă uit mai întâi la faptul că ne-am îndepărtat de zona periculoasă a clasamentului, am pus trei puncte între noi și acea zonă fierbinte, dacă-mi permiteți expresia. Bineînțeles, rămâne să vedem ce facem mai departe pentru că etapele se scurg și e important să acumulăm puncte. Dar, la fel de important e să fim mulțumiți cu munca pe care o depunem. Au fost, poate, meciuri în turul campionatului în care am fi putut mai mult decât ceea ce am arătat pe teren, iar acum lucrurile stau puțin altfel. Au fost meciuri în care puteam obține mai mult în urma evoluției, rezultatele nu a fost conform cu realitatea în teren. Așadar, vrem să menținem acest echilibru între prestații și rezultate, să ieșim mereu de pe teren mulțumiți cu ceea ce am făcut”, a spus antrenorul arădenilor după victoria cu ilfovenii lui Poenaru.

Așadar, UTA urmează să se ia din nou la trântă cu statistica groaznică din meciurile de pe teren propriu. Adversarul e pe locul 14 și pare unul abordabil, dar: „Toată lumea este în căutarea punctelor, sunt convins că asta e situația și la Hermanstadt. Au foarte mare nevoie de puncte și vor face tot posibilul să ne pună în dificultate pentru a pleca cu toate cele trei puncte de la Arad. Bineînțeles, și noi vom face tot posibilul să legăm victoriile, mai ales că am avut un singur moment în turul campionatului în care am legat două succese. Vrem să nu mai avem aceste fluctuații ale rezultatelor, pentru din punct de vedere al consistenței jocului avem un ușor progres. Chiar dacă la Clinceni a trebuit să schimbăm ușor partitura și ne-am bazat foarte mult pe reacții în momentul în care interceptăm mingea. E bine că am și reușit să fructificăm asemenea momente, dar fiecare meci are istoria sa. Sperăm ca după meciul cu Hermannstadt să ne bucurăm la fel ca și astăzi”,  a concluzionat Gyuszi Balint.

FOTO: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

2 comentarii

  1. fara doar si poate brazilianul este o achizitie foarte buna il dezavantajeaza terenurile grele ca am observat ca ii foarte tehnic…..sa speram ca reusim sa legam trei victori consecutive ne trebuie am toata increderea ca in meciurile grele o sa iesim cu fruntea sus aveti rabdare….forza uta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button