UTA Arad

Iordănescu admite înainte de deplasarea CFR-ului la Arad: „Presiunea este pe noi, deși UTA și-a completat bine lotul și speră la play-off”





Edward Iordănescu pare să fie înlocuitorul perfect al lui Dan Petrescu pe banca lui CFR Cluj. Antrenorul ultimelor titluri în Dealul Gruia s-a despărțit de „feroviari” după eliminarea din Cupa României, cu Iașiul, ce a urmat eșecului din campionat cu UTA (0-1). Așadar, echipa arădeană este singura pe care Iordănescu jr. încă nu a înfruntat-în acest sezon într-un campionat în care a pus deja la păstrare 33 de puncte, după zece succese și trei rezultate de egalitate. 1-2, la Botoșani, e singura „pată” pe parcursul tehnicianului de 42 de ani.

„Deplasare complicată, să ne scuturăm de rezultatul de acum câteva zile”

„Feroviarii” joacă la Arad după cea mai clară victorie stagională, 5-0 cu FC Argeș și înainte de derby-ul de titlu cu FCSB. „Mai mare presiune este pe noi pentru că avem obiectiv campionatul. UTA nu a pornit cu acest obiectiv, și-au completat lotul pe parcurs și au făcut-o bine. Au adus jucători valoroși, cu experiență și rezultatele i-au adus la 3 puncte de play-off și speră. Sunt o echipă cu tradiție a fotbalului românesc, va fi o deplasare complicată, va trebui să ne luptăm și să arătăm spirit. Venim pe un fond bun de joc, după o victorie categorică, dar trebuie să ne scuturăm de rezultatul de acum câteva zile și să coborâm cu picioarele pe pământ, acolo unde  trebuie să fim și să aducem cele trei puncte. UTA este o echipă cu calitate individuală și cu un antrenor pe care îl cunosc foarte bine. E extrem de implicat, priceput și deja experimentat la nivelul fotbalului românesc”, a precizat Iordănescu la conferința de presă dinaintea disputei de pe Mureș.

„Mulți ne vedeau ieșiți din cursa pentru titlu”

Dincolo de zestrea de puncte strânsă sub comanda noului tehnician, CFR-ul are un și un golaveraj convingător (24-6), ce vorbește și despre un stil de joc mai axat pe construcție și finalizare. „Dacă lumea asta vorbește înseamnă că asta vede, un joc mai organizat. Pentru mine este important ce antrenăm zi de zi, munca ce o facem cu echipa și faptul că băieții s-au angrenat foarte bine în procesul de pregătire. Dacă se observă asta, pe mine mă bucură. Important este să fim eficienți, echilibrați în joc, să adunăm puncte și să rămânem în cursa pentru titlu. Mulți ne vedeau ieșiți din cursă, dar iată că am reintrat și sper să avem un cuvânt foarte important de spus până la finalul campionatului”, a adăugat Edi Iordănescu.

Omrani și Burcă, singurele absențe ceferiste

Omrani și Burcă au evitat cu tact deplasarea de la Arad, din moment ce și-au trecut în cont cel de-al patrulea advertisment stagional pe finalul meciului cu argeșenii, când scorul era deja 5-0. „În afară de cei doi jucători suspendați mai avem două-trei probleme medicale, nu sunt foarte grave. Încercăm să îi recuperăm și mai avem câțiva jucători care nu s-au antrenat 100% după ultimul meci. I-am protejat în primele două zile ale acestei săptămâni și sperăm până ca până la ora jocului să avem în linii mari tot lotul la dispoziție , în așa fel încât să putem alege din nou inspirat pentru eficiență și pentru cele trei puncte”, a mai afirmat tehnicianul campioanei.

Iordănescu e pentru promovarea naturală a juniorilor

În special în meciurile mai echilibrate, Edi Iordănescu a schimbat destul de repede unul dintre juniorii trimiși din primul minut pe teren. Dacă FRF-ul își pune în aplicare planul, prim divizionarele vor fi obligate să folosească doi fotbaliști sub vârstă cel puțin până la pauză. „Eu mereu am fost adeptul creșterii și promovării tinerilor, dar în mod natural. La toate echipele pe unde am fost, am promovat tineri, chiar dacă atunci nu era regula aplicată. Eu cred că un jucător U21 ar ajunge și eventual să mai avem un Under 23 ca să dăm continuitate celor care ies din regula U 21. Așa, lucrurile ar fi mai ușor de gestionat și mai aproape de ceea ce ar avea nevoie fotbalul românesc”, mai crede Iordănescu, care – în schimb – e cu totul și cu totu de acord cu introducerea VAR: „Știu că se fac eforturi, sper să se și reușească. Ar fi în interesul fotbalului românesc.  Sunt printre cei care își doresc ajutor pentru arbitraj, pentru fotbalul nostru, pentru rezultate care să fie cât mai aproape de ceea ce se întâmplă pe teren”.

CFR Cluj joacă la Arad, cu UTA, sâmbătă seara, de la ora 21,30, în cadrul rundei cu numărul 26 a Ligii 1.

 

Un comentariu

  1. Iordanescu spune de promovarea naturala a tinerilor jucatori.
    Eu nu sunt impresar, dar prin tarile exotice ale lumii sunt jucatori tineri de exceptie.
    Asta vreau sa spun, ca sunt jucatori tineri care joaca la echipa nationala a tarii lor
    de care nu prea a auzit nimeni ,cel putin asa cred eu. De exemplu in Etiopia, este un jucator de 21 de ani ,Abubeker Nassir, dupa parerea mea si aici nu vreau sa supar pe nimeni, peste multi jucatori romani de aceeasi varsta. Are viteza, detenta, simtul portii foarte dezvoltat si culmea, nu este cotat pe Transfermarkt. As propune
    antrenorilor romani sa-l studieze si sa ia legatura cu agentul jucatorului.
    Eu zic ca acest jucator daca ar fi in Romania o sa fie titular incontestabil si pe deasupra va putea sa fie vandut peste un an ,doi sa nu zic milioane,dar sunt ferm convins ca pe sute de mii de euro. Asemeni lui, mai sunt sute de jucatori care pot fi cumparati cu bani putini si revanduti pe bani multi. Exista si pericolul ca jucatorul sa nu confirme, dar decat sa cumperi un jucator mai in varsta si cu pretentii la un salar mare,mai bine sa cumperi unul tanar din care in viitor poti scoate bani frumosi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button