Diverse

Banda de alergat, mijloc de ˝evadare˝ chiar și în propriul cămin





Schimbările aduse de ultimii ani, care au culminat cu episodul pandemiei de anul acesta au evidențiat mai mult ca oricând necesitatea adoptării  unui stil de viață sănătos. Sedentarismului i s-au adăugat în 2020 și perioadele de izolare care au făcut aproape imposibilă pentru mulți menținerea unor obiceiuri sănătoase printre care și porția zilnică de sport. Dacă mai luăm în calcul și faptul că inclusiv deplasarea la locul de muncă a fost redusă sau chiar eliminată, prin desfășurarea într-un spațiu restrâns a tuturor activităților, atât personale cât și profesionale, nevoia de mișcare s-a resimțit tot mai mult. Echipamentele sportive care permit practicarea unor exerciții acasă au reintrat astfel în topul căutărilor. Dintre toate, cel mai accesibil dispozitiv, care permite atât mișcare cât și relaxare și care poate fi folosit acasă cu rezultate vizibile rapid este banda de alergat. 

Fie că optează pentru o variantă mai accesibilă, fie că aleg un produs de ultimă generație, banda de alergat asigură utilizatorului posibilitatea desfășurării de exerciții cardio care antrenează tot corpul. În prezent, producătorii au revoluționat acest produs, de la primele benzi mecanice, urmate de cele magnetice, piața oferă acum o gamă largă de variante de benzi de alergare atât profesionale cât și pentru uz casnic. Astfel că, principala întrebare rămâne cum știm să facem o alegere potrivită. Cei care nu au folosit niciodată acest dispozitiv, trebuie să facă o mică documentare. 

În general, banda de alergat profesională vine la pachet și cu funcții suplimentare, dar și cu un cost mai mare. Așadar mai întâi de toate trebuie stabilit bugetul. Ulterior, un alt aspect este cel legat de spațiul pe care fiecare îl are la dispoziție. Astfel, pentru un spațiu generos, cea mai bună bandă de alergat este cea cu suprafața de alergare mai mare. Se pot realiza în voie exercițiile de sprint sau rezistență. Cei care nu dispun de prea mult spațiu se orientează spre banda de alergat care se poate plia pentru depozitare, cu o suprafață de alergare mai redusă. 

Dacă utilizarea benzii de alergare se face acasă și nu la sala de antrenament, un element important este gradul de siguranță. Din acest punct de vedere, cea mai bună bandă de alergat acasă este cea care dispune de cheie de siguranță. Aproape toate variantele de pe piață alergdin prezent au acest accesoriu. Asta înseamnă că exercițiul poate fi oprit în orice moment, mai ales atunci când intervine o stare de rău a celui care o utilizează. În funcție de scopul pentru care este achiziționată banda de alergare poate să fie doar pentru alergat drept, însă atunci când se dorește un efort mai mare și rezultate mai rapide în timp, planul înclinat este alegerea cea mai bună. 

Opționalele sunt următoarele pe listă. Depinde de dorințele clientului și pot varia de la computer cu afișare a vitezei, caloriilor consumate, pulsului, distanței și timpului, computer de antrenament cu programe pentru începători, avansați și experimentați, până la auxiliare precum sistem bluetooth, posibilitate de conectare USB sau MP3 player. Chiar dacă funcțiile suplimentare cresc prețului pentru o bandă de alergat, asigură o bună monitorizare a  schimbărilor care apar pe timpul antrenamentului,în special atunci când exercițiile se fac acasă, fără un instructor. 

 În final, prețurile diferă în funcție de toate aspectele menționate. Pe piață, cele mecanice pornesc de la 600 de lei, suportă până la 100 de kilograme și au doar câteva opțiuni, dar și o greutate mai mare. Daca nu doresti o banda de alergat ieftina poti opta pentru o  bandă de alergat profesională la standarde înalte, cu rezistență mare,programe și funcții, care poate suporta până la 160 de kilograme și dispune de peste 20 de programe de antrenament diferite poate ajunge la 77.000 de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button