Șoimii Lipova

Lipova primește șansa revanșei tot împotriva unei timișene! Trabalka: „Meci greu cu jucătorii tineri ai lui Poli, care-și joacă viitorul până la vară”





Chiar dacă a schimbat destul de mult la nivel de lot de jucători, Șoimii Lipova nu ar fi trebuit să aibă probleme cu nou-promovata din Periam, cu atât mai mult cu cât a întâlnit-o pe teren propriu în primul meci oficial din 2021. Dar, timișenii au produs surpriza în Sânnicolau Mic și a tulburat puțin apele în curtea viceliderului. Crișul s-a dus la 5 puncte în față, iar timișenele Dumbrăvița și Ghiroda s-au apropiat.

Dincă: „Tinerețea este atuul nostru principal”

Până una alta, vineri, de la ora 15, Lipova joacă pentru locul 2 pe terenul lui ACS Poli. „Alb-violeții” și-au pierdut toți jucătorii experimentați, cu excepția lui Daminuță, dar nu a arătat tocmai rău pe terenul liderului. Trupa lui Bălace a pierdut la limită (0-1) și nu pare a fi victimă sigură în fața „șoimilor”. „Mi-a plăcut atitudinea băieților din meciu cu Crișul, am tras toți la aceeași căruță și cred că asta s-a văzut. Din păcate, nu am avut șansă, dar mă bucur că efortul nostru a fost apreciat. Chiar dacă am avut puțin timp pentru pregătire, consider că dacă ne montăm cu toții înainte de meci, putem face surprize mari, tinerețea este atuul nostru principal. Suntem conștienți că ne așteaptă alt adversar dificil vineri, dar noi niciodata nu am tratat vreun adversar de sus, mereu am tras de noi să obținem rezultate frumoase, cât și un joc plăcut ochiului”, a declarat Alexandru Dincă, polivalentul fotbalist de bandă al ACS-ului.

Trabalka: „Nu avem scuze pentru rezultatul rușinos, trebuie să dovedim pe teren că avem valoare”

Contra Periamului, Lipova a propus un cuplu de atacanți nou nouț: Paulevici – Trabakla. În cazul ultimului e vorba despre o revenire în tricoul „șoimilor” după un an și jumătate. Aventura sa la FC U Craiova nu a fost extraordinară, cu atât mai mult cu cât s-a încheiat cu o accidentare gravă la genunchi. „Mă bucur că am revenit pe gazon după un an de la operație. Am puțină frică la contacte, dar sper să depășesc rapid acest aspect și să pot da totul pentru echipă. Este o diferență între lotul pe care l-am avut acum două sezoane când am plecat de la Lipova și cel de acum. Am lăsat în urmă colegi cu multă experiență și am găsit colegi tineri, foarte talentați și cu dorință de afirmare. E clar că avem un lot cu mare potențial, mai trebuie timp și jocuri în piciaore pentru a dovedi acest lucru. Am redebutat la Șoimii într-un moment trist, altfel îmi imaginam meciul cu Periamul. Îmi pare rău de acea fază din prima repriză, cred că puteam evita să intru în offside, am mai avut ceva oportunități, dar nu a ieșit nimic. E clar că nu avem nici o scuză pentru rezultatul rușinos, ne asumăm greșelile, dar ne vom revanșa la meciurile următoare. Analiza făcută după meci și discuția cu domnul președinte Radu Pop au fost benefice. Simt că nu ne-am pierdut moralul, suntem la mâna noastră, cu muncă, atenție, determinare și ambiție vom scoate rezultatele care se așteaptă de la noi. Nu avem ce face decât să mergem înainte și să o luăm pas cu pas. Dacă avem valoare trebuie să o dovedim pe teren, indiferent de adversar. Suferim un pic din cauza lipsei de experiență a multor colegi, sunt momente în timpul jocului când contează foarte mult știința jocului. Asta poate face diferența de multe ori, dar o putem compensa cu multă determinare și transpirație”, susține Kevin Trabalka.

„Toate echipele se mobilizează cu Lipova!¨

„Vârful” de 24 de ani e anunțat titular și în meciul de la Timișoara, cu ACS Poli. „Va fi un meci greu, e o echipă cu un mixt de câțiva jucători cu experiență și tineri care sunt prinși acum într-o situație care în vară va fi decisivă petnru viitorul lor. Practic, ei vor să dea tot ce pot în meciurile care mai sunt de jucat, să arate că sunt fotbaliști, să fie văzuți și să-și găsească noi angajamente, iar toate acestea îi fac extrem de periculoși. Am înțeles că nici replica dată Crișului în etapa trecută nu a fost rea deloc. Oricum, toate meciurile sunt grele pentru noi, din moment ce avem un obiectiv declarat. Toți adversarii își iau măsuri, e greu să-i surprindem, nu ne fac cadouri, nu lasă spații, se apără cu îndârjire, orice punct contează în retur pentru clasamentul final”, mai afirmă Trabalka, care deocamdată nu poate juca alături de Alex Simion, fotbalist cu care a crescut la UTA, mijlocașul fiind – la rându-i – operat de ligamente.

Formații probabile:

ACS Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță – Românu, Mitre, Toboșaru – Buzdugan.

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, Filimon – Trip, Salhi, Prună, Gherasim – Trabalka, Paulevici.

Arbitri: Andrei Lucian Țiții (Şura Mică – Sibiu), Ioan Alexandru Corb (Satu Mare), Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare)

Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), Mihai Țîra (Alba Iulia)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button