Baschet

Locul 3 înainte de play-off a devenit certitudine: FCC Baschet UAV Arad – CSM Alexandria 74-29





„Sincopa” cu Universitatea Cluj de acum o lună de zile le-a fost învățătură de minte baschtebalistelor lui Bogdan Bulj și Cristi Bondor, care de atunci au mers „ceas”. Sigur, a fost și înfrângerea cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe, dar calculele nu puteau fi altele. În rest, FCC Baschet UAV Arad a trecut după prestații – în general – bune de Târgu Secuiesc, Brașov, Târgoviște, Rapid, Agronomia, Constanța și Alexandria.

Ultimul succes a venit chiar astăzi, în Polivalenta arădeană, la o diferență de scor ce nu lasă loc de prea multe comentarii. Împotriva tinerei echipe teleormănene foarte fragedă, tabela s-a oprit la 74-29 (pe sferturi 21-13, 20-6, 21-7, 12-3), căpitanul Hadzovic revanșându-se cu vârf și îndesat pentru lipsa de eficacitate de aseară, contra „Simonei Halep”. Conducătorul de joc de la sud de Dunăre avea să fie coșghetera partidei, cu 17 puncte înscrise, la  care s-au adăugat și 5 pase decisive.

Diferența de scor s-a mărit treptat, la final cea de-a șaptea victorie la rând venind la 45 de puncte distanță. Pentru că nu a avut parte de infectări cu COVID în retur, iar adversarele nu au avut nici ele probleme la meciurile directe, FCC Baschet Arad este prima formație ce a disputat toate cele 22 de partide din sezonul regular. Iar prezența pe locul 3 înainte de play-off a devenit de acum certitudine.

Diferența a crescut la 30 de puncte în primele patru minute din sfertul trei, când oaspetele nu au găsit drumul spre coș. Jocul a continuat să curgă în favoarea arădencelor, care aveau 62-26 înaintea ultimului sfert. Ultima perioadă de joc a fost cea mai săracă în puncte, cu 12 în dreptul gazdelor și 3 pentru oaspete. Scorul final a fost 74-29 și FCC Baschet UAV Arad a obținut a 7-a victorie la rând în campionat.

Formații și marcatoare:

FCC Baschet UAV Arad: Hadzovic 17, Fodor 16, Karakasevic 13, Beadle 12, Poole 4, Ardelean 4, Armanu 4, Akathiotou 2, Spinean 2, Mîrne-Nagy, Rotariu.

Alexandra: Cucu 13, Burcică-Mihai 5, Horlea 4, Mazilu 3, Lungu 2, Crăciunescu 2









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button