UTA Arad

Primăria îi alocă maximum 2 milioane de lei UTA-ei în primăvara în care-și joacă tot sezonul, Bibarț înțelege ce vrea din „finanțare la nivelul anului 2020”!





În două luni de zile, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului își joacă întreg sezonul, primul de la revenirea în Liga 1 după 12 ani de absență. Conducerea, echipa ar trebui să aibă parte de liniște, de susținere, dar autoritățile locale nu sunt neapărat de acord cu acest lucru.

Bugetul Primăriei pe anul 2021 a ajuns la transparență (până pe 9 aprilie), iar în dreptul ramurii sport găsim suma de 6 milioane de lei! Sigur, este vorba despre alocarea făcută pentru prima parte a anului, bani ce vor ajunge în conturile cluburilor sportive pe baze de proiecte ce urmează a fi depuse la Centrul Municipal de Cultură Arad, dar suma e oricum mică. Dacă bugetul va trece de votul din Consiliul Local și aproape sigur va trece, clubul UTA își poate face calculele cu maxim 2 milioane de lei pe care îi va primi undeva în luna mai. De ce doar 2 milioane, adică 400 de mii de euro? Pentru că legea spune clar că o singură entitate sportivă poate lua maxim 33,3% din totalul sumei prevăzută în buget.

Așadar, numai față de primăvara anului trecut, când oricum returul ligii secunde la fotbal nu s-a mai jucat și UTA a mai disputat doar în luna iulie play-offul, Primăria îi va aloca cu 900 de mii de lei mai puțin echipei fanion a Aradului!? Asta în condițiile în care  nu mai departe de data de 25 februarie, primarul Călin Bibarț declara public: „Ne aflăm într-o perioadă grea legată de pandemie, iar bugetul local nu se anunță unul prea bogat nici anul acesta. Iar atunci, împreună cu conducerea clubului, am stabilit să luăm ca referință anul trecut, 2020. Dacă încasările vor fi mai mari în acest an 2021, ne vom bucura să ajutăm mai mult nu doar clubul UTA, ci și alte ramuri sportive sau activități culturale”.

Tragem concluzia că Bibarț stă foarte prost cu matematica din moment ce „la nivelul anului 2020” pentru el înseamnă minus aproape 1 milion de lei dintr-un foc pentru UTA. Și, repetăm, banii ar fi necesari ca aerul acum, căci elevii lui Laszlo Balint își vor juca în play-out totul și ar avea nevoie de susținere. La toamnă, dacă obiectivul menținerii în Liga 1 va fi îndeplinit, vor veni iarăși primii bani din drepturile TV, care, se speră, să fie și mai mulți decât în acest sezon, conform unei clasări cât mai bune la finele stagiunii. Și oricum nici suma din toamnă, dacă măcar bruma de înțelegere va fi respectată de primar, nu e deloc mare, adică alte 3 milioane de lei, în condițiile în care sunt primării în țara asta care alocă fonduri mai grase inclusiv la echipe de liga secundă.

Așadar, clubul emblemă al orașului va fi subfinanțat de Primărie pentru al doilea an la rând. Față de 2019, suma totală primită de „roș-albi” a fost cu 2,2 milioane de lei mai mică, iar acum se anunță, din nou, austeritate. Și nici placa legată de banii alocați pentru spitale în criza COVID nu prea stă în picioare, din moment ce, din informațiile noastre, marea lor parte au fost recuperați din fonduri europene.









15 comentarii

  1. Primarul Bucureștiului ,Nicușor Dan cât alocă FCSB-ului ? Sau Primarul din Cluj , Boc CFR-ului ?
    Bibarț de ce să aloce din banii publici ? Să ia exemplul Iași-ului : ai valoare te descurci !
    În timpul pandemiei toate finanțările merg în direcția sănătății. Acțiuni distractivo / neproductive mai târziu.
    Liga I- a ? Ați auzit de Brasov, Constanța, Timișoara, Ploiești ? Niște orașe de orașe …

    0
    0
    1. Tu ești din ala cu capra vecinului! Sau în cel mai bun caz, dacă alții sun prosti de ce sa nu fiu și eu… Viziune îngustă și de om frustrat!!

      0
      0
  2. Este nevoie de implicare din partea sponsorilor din Arad. Se știa de la bun început că acest măscărici va retrage încetul cu încetul sprijinul financiar alocat clubului. Dar ce a uitat acest clown al Aradului ,dacă tot reduci așa de mult sprijinul financiar al clubului UTA atunci redu și cheltuielile pe care le ceri de la club ,,blestematule,,. Iar jucătorii ar trebui să înceapă să joace fotbal dacă vor sprijin financiar din partea firmelor din Arad.

    0
    0
  3. Nici nu merita mai mult astia care nu au nici suturi la poarta! Dacă retrogradeaza ar trebui retrasă orice finantare din banul public, dacă e echipa lui Meszar si Apostu să o țină ei cu banii lor!

    0
    0
  4. Sa bage in echipa bani veniti de pe denis man nu sa astepte sa de a primaria , cand vinde uta un jucator din acei bani da ceva pt a se face in oras ceva ?, pt ca banii de la primarie vin din.plata tuturor din impozite etc

    0
    0
    1. UTA ii oferă orașului notorietate. Da, din păcate acest lucru nu se poate vedea cu ochiul liber si nu foarte multa lume isi da seama la ce ajuta dar va spun eu ca ajuta si ar ajuta mai mult daca notorietatea pe care UTA o produce ar fi inclusă într-o strategie coerenta de branding de oraș. Dar cuvintele ”Arad” si ”strategie” din păcate nu prea pot fi rostite in aceeași fraza.

      0
      0
    2. Atunci sa dea si Bibi stadionul echipei , corect ? Doar nu e a lu tactsu . Terenul a fost a baronului Neumann , iar stadionul e facut din banii aradenilor , doar nu banii primariei . Sa se faca un sondaj populatiei unde ar dori sa ramana stadionul, echipei sau primariei , pai nu ?

      0
      0
      1. Clubul UTA nu și-ar dori stadionul, pt că la întreținerea lui trebuie mulți bani! Mai bine chiriaș!

        0
        0
        1. Esti sigur de ceea ce afirmi ? Sincer…nu as crede ca primaria sa mearga in minus luna de luna cu acest stadion , dar e parerea mea , nu sunt specialist pe aceasta felie

          0
          0
    3. Tamșa Marius dar tu când ai jucat fotbal pe liga 4 și 5 ai primit bani din banii publici ? Din câte știu eu, da ai primit cel puțin de la Zăbrani, asa ca nu mai vorbii tu despre alții ca și acei bani erau din taxele și impozitele plătite de cetățenii acelei comune.

      0
      0
  5. Se mai lucreaza in disperare,agonie…Se vopsesc balustrade,una alta,se mai sudeaza…Rasul lumii….Vai mama noastra….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button