UTA Arad

UTA face notă discordantă în chestiunea celui de-al doilea fotbalist Under! Balint: „Eu am îmbinat mereu partea de randament a echipei cu dezvoltarea tinerilor”





Concluzia discuțiilor de ieri, de la Liga Profesionistă de Fotbal, a fost aceea că 15 din cele 16 cluburi din Liga 1 nu sunt de acord ca Federația să le oblige să folosească doi jucători U21, dintre care unul cel puțin 45 de minute. Gsp.ro a scris că doar UTA a făcut notă discordantă, iar Laszlo Balint a confirmat, oarecum, acest lucru astăzi.

„UTA s-a bazat pe tinerii jucători nu neapărat prin prisma regulii Under”

La conferința de presă dinaintea meciului cu Chindia, antrenorul arădenilor a reccunoscut că a avut o discuție pe acest subiect temă cu șefii clubului. „Eu cred că pentru toată lumea a fost evident că UTA s-a bazat pe tinerii jucători și nu neapărat prin prisma aceste reguli, cât prin prisma faptului că este unul din reperele strategiei noastre sportive. Și anume să sprijinim această dezvoltare a tinerilor jucători. Eu am mai spus-o, până la urmă obligativitatea nu este neapărat o cale prin care se dezvoltă fotbalul românesc, dar dacă asta este decizia, ne supunem. Eu ca antrenor am încercat tot timpul să îmbin partea de randament a echipei cu această dezvoltare a tinerilor jucători. Foarte rar am schimbat jucătorii după puține minute pe teren, am încercat să le dau încredere, totul ține de modul în care ei abordează această oportunitate care li se creează din partea Federației prin această regulă. Concluzionând, este decizia conducerii până la urmă. Eu mi-am exprimat punctul de vedere în ceea ce privește partea stict sportivă, mai departe chiar nu știu ce s-a transmis de către club spre LPF sau Federație. Dar, probabil, că acest aspect de sprijinirea dezvoltării tinerilor jucători primează”, a subliniat astăzi Balint.

Burleanu păstrează regula jucătorului sub vârstă, dar vorbește și despre un compromis cu echipele de Liga 1

Răspunsul din partea Federației Române de Fotbal a venit și el la finalul ședinței de Comitet Executiv, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu. Acesta din urmă a anunțat că regula U21 a fost păstrată în actuala formulă, doar că lucrurile se pot schimba dacă, din sezonul următor, se va reveni la 3 schimbări. Doar în acest caz al doilea fotbalist eligibil reprezentativei de tineret va trebui să joace minim 45 de minute. Însă, Burleanu a adus în discuție și un eventual compromis făcut cu formațiile din Liga 1. „Dacă cluburile din L1 nu sunt de acord cu această propunere, atunci putem să găsim o variantă de compromis. Dacă echipele din Liga 1 vor avea în primul <<11>> cel puțin 7 fotbaliști formați la nivel național și totodată să crească cu cel puțin 10% cheltuielile cu propriile academii, atunci membrii Comitetului Executiv vor fi de acord pentru a renunța la obligativitatea celui de-al doilea jucător Under. O asemenea măsură ar putea contribui și la reducerea numărului de jucători străini fără o mare valoare. Am putea crește și numărul de locuri de muncă pentru jucătorii români”, a mai transmis șeful de Casa Fotbalului.

Negoescu, vizat de un debut pe finalul acestui sezon: „Are entuziasm, are potențial, totuși trebuie să avem rădare”

Pe finalul acestui sezon, mai ales dacă arădenii liniștesc lucrurile în zona play-out, sunt șanse mari să mai asistăm la cel puțin un debut în Liga 1 din rândul juniorilor de la Academia UTA. Cel vizat este Claudiu Negoescu, mijlocașul de bandă de 18 de ani care se afirmă etapă de etapă în Liga Elitelor. „Deocamdată nu îl folosim pe Negoescu, avem soluții acolo, dar, e clar, eu sunt mulțumit de el. Îmi place tare mult cum a venit la antrenamentele primei echipe și cum s-a integrat, pentru că și din punct de vedere fizic pentru un copil de vârsta lui nu e ușor să facă acest salt de la nivelul antrenamentelor de la juniori către ceea ce înseamnă antrenament la prima ligă. Are entuziasm, are potențial și, cu toate astea, nu trebuie să așteptăm minuni de la el. Dacă negoescu este bun la juniori, nu înseamnă neapărat că va fi foarte bun și la nivel de prima ligă. Trebuie să avem răbdare,  el trebuie să parcurgă niște pași. Este un copil cu potențial, am și avut discuții cu el, este clar că suntem foarte atenți la procesul lui de dezvoltare, însă vorba cuiva, să nu ne facem iluzii ca să nu avem deziluzii. Deci, trebuie să luăm lucrile treptat, trebuie să încurajăm această dezvoltare pas cu pas și nu trebuie să ne entuziasmăm de la un meci foarte reușit făcut de Negoescu sau oricare alt tânăr jucător la nivel de juniori”, a spus Laszlo Balint despre fotbalistul crescut de FCSB, venit însă din Italia la UTA în urmă cu un an și jumătate.

Tot astăzi, Răzvan Burleanu a anunțat că noul sezon de Liga 1 (2021-2022) va începe pe 17 iulie și se va termina pe 21 mai.

17 comentarii

  1. Ai nostri under nu prea au confirmat, poate cu targoviste ar trebui dat o șansă portarului Mociu, si al doilea junior sa fie Denis Rusu.. Arges din 4 goluri , 3 ni le-au dat jucatori under!!

    0
    0
    1. Under-ii despre care incerci sa faci referire,@Calin,nu sunt crescuti de catre Academia UTA,doar preluati…Aradenii nostri au fost dizolvati,imprastiati peste tot,prin toate colturile judetului,a tarii,de multe generatii…Gestionarea Academiei lasa de dorit,dar nu e treaba mea..sunt altii considerati competenti…Investesti in juniori ani de zile,ii cresti,ajung la trofee si turnee finale,sus de tot,apoi nu mai sunt buni,brusc…Hmmmm….

      0
      0
  2. Stop joc!Ca nu s-a cerut licenta,sau serviciul a fost externalizat,pe diferite cauzalitati,ca au patit-o si alte echipe,nu stim dar este absolut exclus ca Mister Balint este in necunostinta de cauza,indiferent cat de diplomat ar dori sa fie…Nu exista asa ceva,la fel cum este o alta discutie,gen Pinnochio,ca nu cunoaste salariile jucatorilor…Pe asta sa nu o mai cred…Intrebat in conferinta de presa,ce se intampla cu Antal,a dat-o din colt in colt…Ca nu stie,ca nu poate intelege….Ce naiba ar fi de inteles?Tot poarta discutii personale cu fiecare,se pare ca fara rezultat,in traducere,ii doare fix in partea dorsala de Balint…
    In cine sa lovesti,teoretic????Normal ca nu in jucatorii ceruti direct si personal,pe care prin prestatiile sub modestie,repetate,nu mai poate sa-i acopere..Despre ce discutam???
    Ilar este faptul ca jucatorii vor sa continue la UTA,cu conditia pe care o declara fiecare nesimtit …daca raman in Liga I-i….Normal….Paine calda,daca si cu parca,raman in Liga I-i…Pai eu i-am adus in aceasta situatie???Nu de ei a depins???
    Aha…nu le place presiunea,si ce presteaza,contra-valoric???Asta este un alt subiect de abordare….

    0
    0
  3. La cum se plimbă și se implică unii în atacul UTA-ei,sa nu mai zic de goluri marcate, trebuie dat șansa acestui băiat, Denis Rusu a profitat de ea,de ce nu ar profita și Negoescu.

    0
    0
  4. D-le „Manager” (autor anonim al articolului), va durea mana sa scrieti, in loc de „fotbalist Under”, fotbalist sub 19 ani? Inca si mai stupid suna in comentariile vorbite, la radio si tv: „under” (cuvant englezesc, pronuntat fonetic, corect, „ander”), dupa care, pe romaneste, se adauga „nouasprezece”! O limba pasareasca, un caprovarzism de toata jena. De ce sa nu spunem „sub nouasprezece”?

    0
    0
    1. Daca ati fi cititor fidel, ati stii cine este ˝manager˝, nu este un anonim, este acelasi jurnalist care a pornit acest site de sport în 2006. Nu ne doare mana sa scriem ´junior sub 19 ani˝ dar exista prescurtarea cu U in fata care este folosita la competitile oficiale si atunci vor fi oameni care ne vor intreba ce e aia Elite U19 sau ce meci e ala UTA U17 – ASU Poli U17 … sunt cuvinte preluate din engleza care sunt tehnice care vrem – nu vrem trebuie sa le folosim in limbajul sportiv, ca sa inteleaga lumea despre ce este vorba. Cum ar fi daca in loc sa scriem ˝offside˝ am scrie de fiecare data literar, ˝jucatorul a fost in afara jocului˝, sau ˝jucatorul a fost in spatele liniei fundasilor, dar in fata portarului˝ … asa este si cu ˝Under˝ in loc de ˝junior sub limita de varsta a competitiei˝

      0
      0
      1. Unii scriu,doar ca sa se afle in treaba…Cand noi,cititorii @Sportarad,scriem simplu,”Under”,cunoastem la ce se refera denumirea si regulamentul la respectivele ligi..Nu trebuie sa dai explicatii,@Lucian…Stai linistit!

        0
        0
    2. Jurnalistul contemporan de regulă , nu mai cerne prin sita și ia mai bine totul cum îi este servit ! Era (sau este) de competența statului de a apăra limba română ! Alte state traduc în limba lor toată avalansa de cuvinte provenite din extern.lJurnalistul “vinde” stirea și ea trebuie “ambalata” cât mai frumos. Am atras , la rându-mi un semnal de atenție dar …. Assist, Box-to-Box,U19,U21, și alte dureri de cap !

      0
      0
  5. D-le Lucian, cu tot respectul, constat urmatoarele: 1) daca dvs. ati sti corect limba romana, n-ai fi scris, raspunzandu-mi, „ati stii”, cu doi de i; va rog, nu ma credeti pe cuvant, verificati manualele de gramatica; dar, cine stie, e, poate, vorba doar de o neatentie de moment; 2) am impresia ca n-ati inteles sensul cuvantului „anonim”, care nu inseamna, cum sugerati, un neica nimeni, ci, in context, doar o persoana care isi ascunde identitatea reala (nume, prenume) sub un pseudonim; 3) „nu ne doare mana”, scrieti dvs. – formula imi pare a fi – repet, imi pare ! – recunoasterea faptului ca dvs. sunteti, probabil, „Managerul” vizat de mesajul meu initial (daca ma insel, va rog sa primiti scuzele mele, desi nu a fost nimic injurios in mesajul meu). In rest, nu am a comenta terminologia fotbalistica la care faceti trimitere, aveti dreptate. Dar, cred ca si eu, ca aradean si ca roman care-si respecta limba materna, am libertatea de a nu accepta formele de scriere/vorbire care incalca normele firesti ale limbii oficiale a tarii mele. Si a domniei voastre! Va doresc numai bine.

    0
    0
    1. scriu contra cronometru, evident mai fac si greseli gramaticale, nu am timp nici sa recitesc ce am scris … asta este, am avut 7 la BAC la romana, acum 33 de ani nu am pretentii de academician … legat de Under, asta este limbajul, ne place sau nu, ca si offside, ca si penalty, ca si alte si alte cuvinte pe care le preluam ca sa intelegem limbajul sportului … probabil vor ajunge si ele sa fie preluate ca neologisme si introduse si in DEX …

      0
      0
      1. @Lucian,revin….Din ce cauza iti bati capul cu acesti corectori gramaticali???Daca nu stiai,este o boala psihica,a celor care nu ii intereseaza direct „contentul”(na…ca iar am dat-o in alt limbaj),decat subiectul propriu zis…Boala se numeste „sindromul pedantismului gramatical” si se manifesta prin niste raspunsuri,la fel de agramate…
        Invita-l o singura data,langa voi,la masa presei,cand cu ochii stai pe meci si cu degetele scrii pe Lap-Top,pe „live”(aoleu,cum s-ar numi)?…Hmmmm..:-(((((
        Suntem Romania actualitati,va transmitem in direct secvente la Radio Romania,emisiunea minut cu minut…Suntem Ilie Secosan,Ilie Dobre,Sebastian Domozina,etc….Ce zile,ce vremuri,pe cand stateam cu urechea la radio…
        Esti tanar @Lucian,dar eu,cu acceptul mamei,mergeam in fata magazinului de langa Portelanul,de langa Astoria si ne uitam la TV-urile expuse in vitrina,alb-negru..Logic ca fara sonor,afara,pe trotuar….:-))))

        0
        0
  6. Ia te uita, m-am ales, din partea unui „medic” (=”Giro”), cu un „diagnostic” gratuit si nesolicitat! Si pentru ce?, doar pentru ca, bine intentionat, am pledat pentru respectarea limbii mele materne, limba oficiala in tara asta, maculata de englezisme care mai au mult pana sa fie asimilate (daca vor fi vreodata) ca neologisme. Foarte bine, sa ramana dumnealui cu „under-ii”! Nimeni nu poate fi obligat sa-si depaseasca limitele. Mai ales daca dovedeste, urbi et orbi (fuga la carte, dle „doctor”, nu va panicati inutil in fata sintagmei!), ca nici nu poate asa ceva si nici nu vrea asa ceva.

    0
    0
      1. Asta-i buna, dle Lucian! Sunteti naiv sau doar simulati naivitatea? Nu cred in niciuna din variante. Raspunsul la intrebarea dvs. vi-l puteti da singur, dictionarele limbii romane va stau (sper!) la-ndemana.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button