UTA Arad

Campania de vaccinare de la stadionul „Francisc Neuman” a implicat mulți suporteri ai UTA-ei care doresc să revină în tribune: „Să fim din nou alături de băieți!”





Preț de câteva ore, stadionul „Francisc Neuman” a devenit centru de vaccinare pentru arădenii care doresc să devină imuni la virusul SARS-CoV-2. Campania e organizată de Primăria Arad și de Direcția de Sănătate Publică Arad și sprijinită de clubului UTA și Prefectură. Începând cu ora 10, la noua arenă din Calea Aurel Vlaicu au venit în special suporteri ai „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc, care au aflat că prima condiție pentru a-și putea susține favoriții din sezonul următor din tribune este…vaccinul.

A venit de Neudorf pentru a se vaccina cu scopul de a reveni în tribune din vară

Au fost susținători care au venit și din județ pentru a se vaccina și a face și un tur al stadionului, însoțiți de fotbaliștii „roș-albi”, Cipri Rus, Adi Petre sau Erico da Silva, dar și de „oficiali” ai clubului. Un sexagenar din Neudorf a recunoscut că dacă nu era această campanie la „Francisc Neuman” și nici obligativitatea vaccinului pentru a intra la meciurile UTA-ei nu s-ar fi „înțepat”. „Mi-am făcut abonament în acest sezon, dar, din păcate, nu am fost lăsați să venim pe stadion. Acum, din vară, avem această șansă și trebuie să profităm de ea și să fim alături de băieți în număr cât mai mare. Îi invit pe toți suporterii UTA-ei să se vaccineze și să ne vedem pe stadion cât de curând”, a spus acesta.

Campania de vaccinare, supervizată de fiica fostului portar al UTA-ei, Iosif Lovas

Întâmplător sau nu, coordonatorul acțiunii de vaccinare a fost fiica fostului portar al „Bătrânei Doamne”, Iosif Lovas. Medicul Gloria Alexandra Tolan (Lovas) știe și cât de important este pentru fotbaliști să aibă sprijinul suporterilor.  „Aici au venit în special fanii acestui club, care pot să viziteze și acestă arenă frumoasă pe care, din păcate, nu au fost în calitate de spectatori de când a fost inaugurată. De mic copil am fost dusă pe stadion de tatăl meu. Apoi, chiar eram aici la grădiniță țin minte că ne scoteau afară și vedeam meciurile, senzația era foarte frumoasă. De aceea, mi-ar plăcea ca pe viitor cât mai mulți copii să fie aduși la stadion, la sport în general, nu neapărat la fotbal. Ca să ajungem la o viață cât de cât normală, ca să zic așa, și să retrăim momentele de dinainte trebuie să ne vaccinăm cu toții. Iar dacă ne referim la fotbal și la UTA, suporterii se vor putea bucura, din nou, din tribune de victoriile echipei”, ne-a declarat medicul.

Meszar: „I-am primit pe toți cu drag în zi de meci”

Alexandru Meszar a fost găzdă primitoare pentru arădenii care au dorit să se vaccineze. „Ne bucurăm că avem parte de vreme bună, în primul rând. Este weekend, de obicei e zi de etapă, de meci, așadar se pliază perfect pe inițiativa noastră și a Primăriei pentru această campanie de vaccinare la stadion. În calitate de gazde, le oferim suporterilor sau celor care se vaccinează un tur de stadion, căci majoritatea arădenilor nu au putut călca aici din cauza restricțiilor legate de pandemie. Am avut și cazuri de fani care s-au vaccinat deja, dar au dorit să le facem un tur al stadionului și i-am primit cu drag”, a spus conducătorul „Bătrânei Doamne”.

Petre: „M-am vaccinat pentru că știam că acesta e pasul spre normalitate”

Adrian Petre a fost unul dintre fotbaliștii UTA-ei care se vaccinaseră deja. „Ne dorim să fie cât mai mulți suporteri care vin să se vaccineze, iar eu cred această acțiune a UTA-ei va oferi un exemplu celorlalte echipe. Suntem fericiți că au luat parte numeroși oameni la această campanie, sper să fie cât mai mulți în viitor și să revenim la normalitate, pentru că fără suporteri e foarte greu să joci fotbal. Așadar, de abia așteptăm să revină pe stadion. M-am vaccinat și eu de vreo săptămână, nu am avut nici un fel de reacție adversă. Nu am fost convins de nimeni, pur și simplu m-am dus și m-am vaccinat pentru că știam că acesta e pasul spre normalitate. Știam că oriunde m-aș duce, orice aș face, va trebui să am vaccinul făcut. Am zis să-l fac din timp, pentru a nu exista probleme. Sper să facă la fel cât mai multă lume, așa putem să ne refacem viețile normale”, a spus tânărul atacant al „roș-albilor”.

Rus: „Ar fi cam singura soluție să-i avem din nou pe suporteri aproape de noi”

Și căpitanul „Bătrânei Doamne” a sprijinit inițiativa clubului și autorităților arădene. „Îndemnăm toți suporterii să vină în număr mare să se vaccineze, pentru că, din câte se pare, momentan, ar fi cam singura soluție pentru a-i avea aproape în campionatul următor. E și acest stadion nou care ar putea să-i atragă și mai mult, dar și noi, ca echipă, la meciurile de Liga 1. Ceea ce e trist este că am început să ne obișnuim cu stadioanele goale, însă – bineînțeles – vrem intrăm rapid în normalitate. Iar asta la Arad ar însemna un stadion plin meci de meci, cum știm cu toții că ar fi fost fără această pandemie”, a punctat Ciprian Rus.

Erico și-a făcut curaj și s-a vaccinat chiar în această dimineață: „Avem șansa pentru a rezolva odată pentru totdeauna problema cu această pandemie”

Votat fotbalistul sezonului la UTA, Erico da Silva a făcut la rândul său vaccinul anti-COVID în această dimineață. A parcurs toate procedurile, de dinainte și după, când a recunoscut că l-am durut brațul după înțepătura asistentului. „Decizia am luat-o pe loc, dar nu a fost greu, pentru că știam că va veni și acest moment. Toată lumea ar trebui să facă acest vaccin, pentru a rezolva odată pentru totdeauna problema cu această pandemie. Avem șansa asta, indiferent de  carierele noastre profesionale”, a menționat fundașul brazilian al echipei fanion a Aradului, care e așteptat să-și prelungească înțelegerea cu „roș-albii”.

La stadion a ajuns în premieră și Csaba Toth, prefectul județului Arad, care a încurajat, la rândul său, campania de vaccinare.

4 comentarii

  1. Poftim???Csaba Toth este un mare suporter al UTA-ei,la fel ca și fiul sau de altfel.A și spus într o emisiune ca nu a venit la meciurile UTA ei în pandemie deși putea din calitatea de prefect ,din respect pentru ceilalți suporteri care nu au putut sa între pe stadion.

    0
    0
  2. Petre parcă a avut covid, deci are anticorpi, organismul lui știe deja să se apere de coviduț. O mare prostie cu vaccinul , ușor de manipulat lumea, îi ameninți acolo unde îi doare, cum a zis domnul din articol, și-a făcut vaccinul să poată participa la meciuri , nu din proprie convingere! Unii iubesc atât de mult echipa asta că lasă să bage toate căcaturile in ei numai să nu fie restricționați!

    0
    0
    1. Ai dreptate..Dupa mintea ta nu a existat holera,malarie,rabie,TBC,poliomielita,rujeola…ce rost aveau vaccinurile….????
      Tu nu te vaccina si nu te lasa manipulat de campania de vaccinare…Ai grija ca ti se va implanta un CIP,vei fi radiat 5G,sau vei fi controlat de aparaturi…:-)))))))

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button