Fotbal judetean

Cadar o felicită pe Frontiera Curtici și vorbește despre sisteme competiționale identice în ligile trei și patru. Cine va reprezenta județul Arad în Cupa României?





Un singur an a lipsit Aradul de pe lista județelor care au dat o nouă divizionară terță. Progresul Pecica promovase în vara lui 2019 sub privirile lui Adrian Lucaci, regretatul președinte al Asociației Județene de Fotbal. Victoria Zăbrani nu i-a oferit lui Răzvan Cadar debutul așteptat din postura de șef al fotbalului județean, însă Frontiera Curtici a pus lucrurile în ordine cu promovarea după dubla cu Hermannstadt II.

Divizionarele terțe arădene în serii diferite?

Așadar, din sezonul ce va debuta pe 28 august, Aradul va avea – din nou – după cinci echipe în Liga 3-a. Sau, poate, șase dacă UTA va cere și ea un loc, așa cum se aude. „Mă bucur că a promovat încă o echipă în Liga a 3-a, îi felicit și pe această cale. Asta înseamnă că avem campionat județean valoros, câștigătoarea are valoare și în comparație cu reprezentantele altor județe. Frontiera a promovat în dauna unei echipe de ligă superioară, care este satelitul unei prim divizionare, cu atât mai mult este meritorie această promovare. O promovare realizată prin multă muncă și un meci retur plin de dramatism, cu o revenire a curticenilor care au recuperat două goluri pe final de meci. Din informațiile mele, Frontiera pregătește dosarul de licențiere, și-au făcut și niște calcule legate de buget. Din ceea ce știu eu, nu se vor face serii doar din reprezentantele a două județe, cum ar fi în cazul nostru, cu Arad și Timiș, se vehiculează ideea împărțirii echipelor spre județe limitrofe pe direcții diferite. Mai mult, nu vor fi doar cele 18 etape, va fi și un sistem play-off și play-out, cerut de altfel de cluburi care erau nemulțumite de numărul mic de etape”, ne-a declarat Răzvan Cadar .

Dacă UTA primește loc în Liga 3-a, Liga 4-a s-ar putea juca în zece echipe! Există și varianta unui turneu de promovare dintre echipele din ligile 5 și 6

Președintele AJF Arad recunoaște că nu a renunțat la ideea să organizeze și o a doua întrecere stagională, rezervată, de această dată, formațiilor din ligile 5 și 6. Cu atât mai mult cu cât există riscul ca, după promovarea Frontierei, Liga 4-a să plece la drum doar în zece formatii. „Se pare că vom mai avea în Liga 4-a doar 10 echipe. Am auzit că UTA va cere loc de Liga a 3-a și are șanse mari să primească după retragerea vreunei echipe, lucru care s-a întâmplat destul de des în ultimii ani. Dacă după 1 iunie vor fi ceva măsuri de relaxare pentru sportul amator, cerute cu insistență în ultimele luni, vom face o întâlnire cu reprezentanții celor două nivele inferioare din județ pentru a vedea dacă vom putea organiza o competiție cât de cât onorabilă. În acest caz, vom da și echipe promovate și atunci vom crește numărul de echipe din Liga 4-a cu încă două, sperăm noi. Dacă nu organizăm nimic la nivelele inferioare, atunci cele 10 echipe vor juca pe modelul de la Liga a 3-a, cu play-off și play-out, iar în 2022 vor promova 6 echipe din Liga a 5-a și vor cădea două din Liga 4-a”, a adăugat șeful fotbalului județean.

Socodorul ar putea reprezenta județul Arad în Cupa României

Recent, Federația Română de Fotbal a anunțat că primul tur al Cupei se va consuma pe 28 iulie, iar AJF-urile au sarcina să dea participanta cu 8 zile înainte de această dată. „Nu știm daca vom juca un sistem dedicat pentru Cupa României, sau mergem pe varianta echipei de pe locul 2 ca reprezentantă a județului Arad în Cupă, adică CS Socodor. Și aici  depinde și de ce se va întâmpla la 1 iunie în planul relaxării măsurilor antipandemie”, a mai afirmat Cadar.









Un comentariu

  1. Fabulos ce se vrea scaderea valorii in liga a 4 va dati seama ce aiurea sa promoveze 6 echipe de liga a 5 si sa pice doar 2

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button