UTA Academie

Academia UTA ajunge în premieră într-o finală de Liga Elitelor! Donca: „Am demonstrat că suntem peste FCSB, ne jucăm șansele cu Viitorul”





A venit și ziua în care UTA s-a calificat într-o finală a Ligii Elitelor. Până acum câștigase doar Cupa și Supercupa (în 2016 cu generația lui Man și Petre) sau jucase finala Cupei un an mai târziu. Altfel, până acum „roș-albii” s-au oprit mereu în semifinale, trecându-și, în final, trei medalii de bronz, în 2017 și 2018 la U17 și în 2017, la U19. Anul trecut, trupa lui Sandu Gaica s-a oprit în semifinala cu Dinamo, iar finala mică nu s-a mai disputat.

Așadar, generația Under 17 a „Bătrânei Doamne” a spart gheața după 4-1, la Arad și 1-1, astăzi, la București, cu FCSB. „Copiii au fost admirabili și astăzi. Au luptat, au respectat întocmai ceea ce stabilisem după jocul tur. Am jucat, cumva, la adăpostul rezultatului din tur, doar că meciul se putea schimba dacă Blaga nu ne-ar fi scos cu cele două intervenții bune din primele 15 minute. Apoi am avut noroc la autogolul lor, după care am jucat ceea ce am pregătit, adică o partitură preponderent defensivă. Le-am lăsat deliberat posesia celor de la FCSB, o posesie fără progresie ce ne-a convenit. Am dus și noi atacurile la limita timpului, ca la handbal și minutele au trecut. Golul de 1-1 l-am luat destul de târziu, nu am mai riscat aproape nimic după aceea. Ba chiar am avut câteva contre bune, doar că s-a simțit și la noi oboseala. De fapt, lipsa de prospețime era principalul nostru adversar, cu tot respectul pentru FCSB. Am avut și sprijinul conducerii cu această deplasare cu avionul, cazarea de 5 stele de la București, mulțumim și pe această cale. Aș vrea să le mai mulțumesc și părinților, dar și antrenorilor de la club, în special lui nea’ Feri Tisza și lui Bogdan Oneț, care au compromis cumva calificarea la Under 16, dându-ne cinci fotbaliști importanți, pe Nagy, Pașcalău, Popa, Pop și Bokse”, a spus Dinu Donca, antrenorul UTA-ei U17, alături de Adi Ungur și Ștefan Boroș.

Peste două săptămâni, la București (Mogoșoaia sau Buftea), „roș-albii” vor juca pentru trofeu cu Viitorul, echipă ce s-a situat la 5 puncte în spatele celor de la FCSB în seria de est. „UTA era cotată cu a patra șansă în careul de ași și, iată, că am demonstrat și astăzi că meciul tur cu FCSB nu a fost întâmplător, așa cum au zis mulți. Am fost mai buni în dublă manșă și ne vom juca șansele și împortiva celor de la Viitorul. O să avem timp să-i studiem până când vom juca împotriva lor, peste două săptămâni. Apropo, nu înțelegem de ce finala e programată de abia pe 12 iunie, când finalul de sezon și această semifinală au fost înghesuite. În fine, ne vom pregăti cât mai bine de marți încolo, căci prima băieților pentru această calificare sunt două zile libere, duminică și luni”, a adăugat profesorul de la cârma UTA-ei U17.

4 comentarii

  1. I-am urmărit pe unii din acești copii încă de acum 9 – 10 ani în Cupa Atletico de Crăciun. Încă de atunci atrăgeau atenția, la 8-9 ani, printr-un joc colectiv, elegant care plăcea privitorilor. Se vedea mâna și filozofia de joc a profesorului Dinu Donca. Timpul a trecut , mulți din cei care jucau atunci au dispărut, nici parcursul nu a fost en fanfare dar intuiam că v-a veni și vremea rezultatelor. E dovada că atunci când muncești cu respect și pasiune poți fi câștigător. Felicitări Domnule Profesor, ție și elevilor tăi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button