Fotbal feminin

Campioanele nu au făcut concesii, arădencele se mulțumesc cu „bronzul”: Piroș Security Lioness – Olimpia Cluj 0-4





Pentru arădencele de la Piroș Security lupta pentru locul 2 în Liga 1 la fotbal feminin se încheiase înainte de a începe partida cu campioana Olimpia Cluj. Fetele de la Heniu Prundu Bârgăului conduceau cu 3-1 la pauză pe terenul jucătoarelor de la Becicherechu Mic, timișencele fiind – practic – în vacanță. Scorul final în județul vecin avea să fie 3-7!

Așadar, duelul din această dimineață, de pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic a fost mai degrabă un preambul al „cicnirii” de miercuri, tot de la Arad, din semifinalele Cupei României. Iar someșencele au luat un important ascendent moral prin prestație și mai ales prin rezultatul final: 0-4!

Debutul de meci a fost echilibrat, cu câte o situație de poartă de fiecare parte. Mai întâi, Negrea a trimis de puțin pe lângă poartă din poziție de singur cu portarul, iar apoi Parlak a „înălțat prea mult zmeul” din interiorul careului. Tabela s-a modificat după 20 de minute, la o fază ce nu anunța mare lucru. După un aut de margine, faza s-a dezvoltat în dreapta la Țabur, care a tras în cros din 13 metri, Bărbosu a atins balonul, dar nu a putut împiedica golul.

Gazdele au încercat să revină în joc și au avut o mare ocazie de egalare după 34 de minute. Voinea a primit în careul mic, dar șutul ei a fost exact în portarul Seppi. Lucrurile aveau să se clarifice în ultimele 5 minute ale primei reprize. În minutul 42, aceeași Țabur a primit o pasă filtrantă, a driblat și portarul și a făcut 0-2. În cel de-al doilea minut al prelungirilor arătate de „central”, Borodi a făcut scorul de neprezentare, după ce a primit o minge din stânga, a întors fundașul și a trimis în plasă.

Fără a avea ce pierde, „leoaicele” au stat cu fundașii la mijlocul terenului, au pus ceva presiune, dar mari ocazii nu au fost. Doar nou-intrata Bălaș a trimis un șut din careu, dar exact pe direcția lui Seppi. Clujencele au reapărut un atac doar în ultimul sfert de oră, iar Borodi putea face dubla dacă nu trimitea alături din poziție favorabilă. Golul de onoare nu a venit nici din fixă, căci Marcea a reluat slab cu capul o centrare din corner. Apoi, căpitanul Aradului a fost eliminat de pe teren după ce a luat al doilea avertisment, la câteva secunde după, în minutul 87, căzând și golul 4. Centrare din dreapta, nimeni nu a intervenit în careu, și Iancu a pus corpul. În cel de-al treilea minut de prelungire, Ancăș a pătruns în careu pe stânga și Iancu a faultat-o. Aceeași Tina Ancăș a șutat în dreapta lui Seppi, care i-a ghicit intenția și a respins.

Așadar, Olimpia se impune mai clar  decât o făcuse în tur, pe teren propriu (3-1) și termină neînvinsă campionatul  2020-2021. În schimb, Aradul se mulțumește cu medalia de bronz.

Formații: 

Piroș: Bărbosu – Șuveț, Ancăș.Marcea, Drăgan – Bozian (61 Sîrbovan), Răduc – Parlak (72 Tomescu), Voinea (58 Bălaș), Sucilă – Olariu. Rezerve: Balaș, Sîrbovan, Tomescu. Antrenor: Dan Cuedan.

Cluj: Seppi – Beal (46 Bede), Botojel, Cerescu, Vincze – Negrea, Bumbar (61 Oneț), Mirea (82 Iancu) – Țabur, Borodi, Marcu (46 Pânzariu). Director tehnic: Daniel Sima.

Arbitri: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba) – Daniel Nistor (Zlatna – Alba), Claudiu Bogdan (Alba Iulia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button