UTA Arad

Attila Brosovszki e noul manager general al UTA-ei: „Există o greutate a numelui, voi face tot posibilul să mă ridic la nivelul așteptărilor”





UTA se întărește și la nivelul conducerii administrative cu un nume de rezonanță în istoria clubului arădean. Attila Brosovszki, nepotul lui Ladislau Brosovszky, golgeterul all-time al „Bătrânei Doamne” a devenit noul manager general al grupării „roș-albe”. Fostul poloist îi ia locul în organigrama clubului lui Codru Grădinariu, cel care a făcut un pas înapoi după ce a fost trimis de DNA în judecată, în așa zisul caz „Valiza 2”, alături de Claudiu Drăgan, directorul de competiții al utiștilor.

Grădinariu: „Întotdeauna clubul UTA a făcut pași în față”

„Întotdeauna clubul UTA a făcut pași în față, s-a dezvoltat mereu, iar cooptarea unor persoane tinere, capabile, energice cum este Atti Brosovszki face parte din strategia noastră.  Interesul clubului UTA întotdeauna va prima în fața oricărei persoane, indiferent de numele ei”, ne-a mărturisit Codru Grădinariu, care, din informațiile noastre, va rămâne cu o funcție executivă în club. De altfel, de la începutul acestui an, fostul mijlocaș a avut în special atribuții legate de scounting la gruparea arădeană.

A făcut parte din generația de aur a poloului arădean și are experiențe manageriale la baschet și rugby

Attila Brosovszki (47 de ani) provine din familia unui nume-simbol al UTA-ei, fiind nepotul marelui „Gioni” Brosovszky, cel mai bun marcator din istoria grupării emblemă a Aradului. Tatăl său, Tiberiu, a fost și el unul din fotbaliștii importanți ai Aradului, iar bunicul său, Antoniu Brosovszki, a rămas în istorie drept autorul primului gol din istoria „Bătrânei Doamne”.

La rândul lui, Attila  are un trecut sportiv remarcabil, făcând parte din cea mai bună generație din istoria echipei de polo a Astrei Arad, vicecampioană națională, medaliată cu bronz și participantă în cupele europene în a doua jumătate a anilor 1990. Apoi a devenit arbitru internațional de polo pe apă, iar, în paralel, a acumulat o vastă experiență din postura de conducător. A fost team-managerul echipei de baschet feminin CSM Târgoviște, pe care a condus-o de două ori spre titlul de campioană națională, după care, între 2014 și 2020, a fost managerul general al rugbiștilor de la Timișoara Saracens. Alături de aceștia a cucerit de trei ori campionatul României și Cupa României și a participat în competiții europene de anvergură.

Brosovszki: „ A fost un an bun în Liga 1 pentru UTA, dar e normal să tindem mai sus”

De astăzi, Brosovszki e noul team manager al UTA-ei, deși negocierile au demarat cu ceva timp în urmă. „Am avut primele discuții cu domnul Alexandru Meszar încă de anul trecut, dar acestea s-au concretizat doar acum. E clar că există această greutatea a numelui, iar eu voi face tot posibilul să mă ridic la nivelul așteptărilor. Bineînțeles, realizările unchiului meu au fost extraordinare, e o legendă a clubului, eu, însă, sper să am realizările mele pe partea de management. Baschet, rugby, fotbal, până la urmă e tot sport, diferențele nu sunt mari când vine vorba despre management. Pe de altă parte, e clar că sportul rege are particularitățile sale și o să mă conectez cât mai repede la ele. Astăzi nu vă pot spune ce voi face sau ce aș dori să fac în primul și în primul rând la UTA, trebuie să mă familiarizez cu ceea ce înseamnă clubul din punct de vedere managerial și mă voi pune la treabă. Peste câteva zile se întoarce echipa la treabă, trebuie să-i asigurăm toate condițiile să performeze. A fost un an bun în Liga 1 pentru UTA, dar e normal să tindem mai sus. Cu o singură excepție, am văzut toate meciurile UTA-ei din sezonul trecut, iar pe stadion am fost de două ori. La meciul cu Chindia, adică la prima victorie de pe teren propriu pe <<Francisc Neuman>> și la eșecul dur cu Astra. Am și abondament ca toți suporterii, mi-l voi și reînnoi chiar dacă de astăzi am și funcție oficială la club”, ne-a mărturisit Atti Brosovszki

Totodată, clubul UTA a făcut publică organigrama clubului începând de astăzi și anume:

– Florian Voinea – președinte

– Attila Brosovszki – manager general

– Dorin Stana – team manager

– Cristian Păcurar – director Academie

– Ioan Herman – coordonator tehnic Academie

 

9 comentarii

  1. Felicitari pentru numire si sa duceti clubul UTA cat mai sus! Sper ca acomodarea dumneavoastra cu un club de fotbal,sa fie cat mai rapida si usoara.Succes,dumneavoastra si clubului.

    0
    0
  2. Deci in acest moment,organigrama clubului UTA,este clara.Atunci,spuneti-mi si mie,care este rolul domnului Meszar(actualmente director DJST),in conducerea clubului? Pentru ca oficial,dumnealui nu are nici o responsabilitate in club,dar prelungirile contractuale,sunt tot apanajul domniei sale.De asemenea,in interviurile date presei,este denumit „conducatorul clubului”.Mi-ar parea bine ca domnul Meszar sa fie in continuare in conducerea clubului,dar aceasta incertitudine generata de calitatea dumnealui in club, incertitudine care lasa loc diverselor supozitii(mai pe sleau barfe)ar trebui explicata.Poate domnul Meszar este patronul clubului,sau finantatorul acestuia si atunci este explicabil de ce nu apare in organigrama.Poate o mare parte din aradeni nu cunosc aceste lucruri,care ar trebui explicate.Pentru ca asta inseamna adevarata transparenta si astept cu nerabdare ca domnul Meszar(pe care-l respect pentru munca la ambele cluburi,-UTA si Atletico-),sa ne risipeasca „ceata”.Pentru ca nu cred ca dumnealui face doar munca voluntara.

    0
    0
    1. Trezeste-te omule. Unguru nu face nimic moca. Uita-te cati bani din cei primiti pe Man au intrat la Uta si cati la Atletico (adica in buzunarul lui). El este ,,tatal spiritual” al acestui proiect maret.

      0
      0
      1. Sa ma trezesc din ce? Crezi ca ce am scris mai sus cu atata delicatete,chiar ma caracterizeaza? Eu chiar nu am nevoie de trezire,la trezire ar trebui sa se gandeasca toti fanii UT-ei,club care este absolut „capusat” de Atletico,adica de Inter-Sport.Sa dai 50% din banii primiti pe Man care si azi ar juca prin liga 3-a,daca UTA nu-l promova,numai pentru ca Meszar sa ia dividende si sotia lui salar?Cum sa dai unui club fara performanta sportiva la nivelul unui campionat indiferent de liga,50% din sumele incasate? Uita-te in declaratia de avere a domnului Meszar si o sa vezi,ca nici pe aia n-a completat-o corect.Si asa se intampla cam cu toti copii crescuti de Atletico si promovati de UTA. Pentru ca cine a semnat contractele respective,n-a dorit ca UTA sa fie un club potent financiar,ci dimpotriva.In aceasta combinatie,UTA este elefantul,iar Atletico,soricelul,dar impart mancarea pe din doua. Si asa soricelul este mereu satul.iar elefantului ii chioraie matele.De ce crezi ca se inghesuie atatia sponsori de calitate?Cat despre „parinte spiritual”,ma faci sa rad.Pai Neuman atunci ce a fost? Citeste ce se scria pe forum in decembrie 2017 si ce reactie au avut suporterii. Se pare ca lumea uita repede,dar se inflameaza la fel.Pe mine ma leaga amintiri de familie,de UTA si istoria ei si nu pot trece cu vederea usor,unele aspecte neclare din viata clubului.De aceea imi doresc transparenta,cea ce la UTA nu exista,de foarte multa vreme.Am scris de aducerea lui George Tucudean,ca un fel de „ambasador”al clubului pe langa FRF,Liga,dar si in raport cu alte competitoare. Chiar nu merita Tucudean sa fie macar invitat(ca de bani nu duce lipsa),iar firma COTTA sa devina sponsor? Mai multe altadata…..

        0
        0
  3. Poi ce i destepti nu apar in acte nu semneaza nu nimic desi au putete maxima de decizie si cine il cunoaste pe meszar poate spune ca e un om.iscusit si ultra mega destept la atletico e oneț in acte aicea voinea dar meszar apare in poze langa apostu si balint , aicea e ca si la antrenori unul fara licenta e principal dar are nevoie un acte de unul care sa aiba licenta asa doar de decor

    0
    0
  4. buhacianu trebuia retinut ii peste hora eventual si peteleu proasta organizare sa vedem ce aduceti sper ca nu aduceti pensionari gen hora…

    0
    0
  5. Cel putin numele,ar trebui sa impuna respect,la greu..Se pare ca Atti,s-a descurcat in branse de sport diferite,dar fotbalul e cu totul alta mancare de peste,comparativ cu unii de genul Mimi Stoica,Dinu Vama,Argaseala,Sfaiter,Sorin Cartu,ca sa-i citez doar pe unii,unsi cu toate alifiile posibile,dar daca are aceste abilitati native si le va pune in practica,in sensul de incisiv,de rautate in sensul bun al cuvantului,momentan ucenic,va fi bine de tot….
    Stiti ce ma intriga,in schimb?Attila e prezentat pe toate site-urile sportive ca blazon Brosovsky,unchi,bunic,dar nimeni nu aminteste de Moni….Nu ma mira nimic,din moment ce Moni a fost uitata,ca cea mai buna baschetbalista aradeana din toate timpurile,la care Aradul,nu a fost in stare sa-i organizeze un meci de retragere,facand-o Timisoara…Fain asa….Trist!
    Succes Atilla!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button