UTA Arad

La a 50-a vară din viața sa, Roli Nagy și-ar dori un prim trofeu major din cariera fiului său! Cum comentează fostul antrenor al UTA-ei despărțirea de Rus și Petre?





Omul de care se leagă o bună parte din ascensiunea UTA-ei, sub forma actualului proiect, împlinește astăzi o vârstă rotundă. Roland Nagy a ajuns la cea de a 50-a vară din viața și rămâne pe veci legat sufletește de echipa la care a evoluat (între 1990 și 1991, respectiv 2002-2003) și pe care a antrenat-o începând din 2006 ca „secund” și apoi ca „principal”, între 2010 și 2012 și, în fine, odată cu renașterea ei, între 2013 și 2016.

Fostul mijlocaș născut la Șagu a promovat-o pe „Bătrâna Doamnă” din Liga 4-a și Liga 3-a și a ratat la barajul cu Voluntariul a treia promovare la rând, chiar până în elita fotbalului românesc. Meciul retur al acelui baraj se disputa chiar pe 12 iunie, în 2016, când miile de spectatori de pe arena „Motorul” îi cântau ”La mulți ani!” antrenorului arădean, care se înclina în fața lor cu ochii plini de lacrimi. Ar fi dorit să le îndeplinească visul de atâția ani, chiar și în condițiile în care echipa sa era neplătită de luni buni de zile. A început și următorul sezon la „cârma” echipei „roș-albe”, dar rezultatele nu au fost conform așteptărilor și Nagy a fost înlocuit cu Laurențiu Roșu după eșecul de pe teren propriu, cu Juventus București (0-1).

Cireașa de pe tort pentru o generație care a crescut frumos

Fără îndoială, Roli Nagy a rămas cu un gust amar după acel episod, dar nu a încetat să iubească culorile „roș-albe”. De un timp, inima îi tresaltă și mai tare când își vede fiul îmbrăcând cu succes tricoul UTA-ei. Norbert Nagy va juca chiar peste două zile pentru trofeu cu generația de 2004-2005 antrenată de Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boroș, contra celor de la viitorul și ar fi cadoul cel mai de preț pe care i-l poate face tatălui său. „Sigur, că bucuria victoriei din finala cu Viitorul ar fi foarte mare, dar nu doar pentru mine sau Norbi, pentru întreaga generație, pentru părinții lor, pentru antrenori, pentru club. Acești copii au crescut frumos, au muncit foarte mult, ar pune cireașa pe tort cu un succes împotriva unei echipe mult mai obișnuită cu finalele și trofeele. Copiii trebuie să aibă curaj, personalitate și să dea totul pe teren. Nu trebuie să pună nimeni presiune pe ei, fiecare conștientizează importanța meciului și, până la urmă, tot ceea ce au de făcut este să joace fotbal. Adică ceea ce le place cel mai mult în viața asta”, susține Roli Nagy, care pleacă de mâine spre București alături de alți părinți pentru a o susține pe UTA U17 în finala de luni (ora 14), de la Mogoșoaia.

Pariază pe Rus și Petre la viitoarele lor echipe

Ca și restul fanilor „Bătrânei Doamne”, Nagy a aflat, zilele trecute, că echipa s-a despărțit și de ultimii doi arădeni din lot, atacanții Adi Petre și Cipri Rus. „Nu e o veste prea plăcută pentru cei doi fotbaliști cu care am lucrat și eu și care au crescut cu echipa asta. E păcat că la UTA nu mai joacă în prezent niciun fotbalist arădean, să zicem că la nivelul la care a ajuns clubul poate nu e ceva surprinzător, deși…Îi cunosc foarte bine atât pe Cipri, cât și pe Adi, sunt fotbaliști buni, sunt convins că vor trece peste acest moment și vor găsi provocări noi în cariera lor”, a adăugat fostul fotbalist de Champions League al Aradului.

A jucat în Champions League cu Steaua și a fost coleg de cameră cu Klopp

După ce a plecat de la UTA la începutul anilor ’90, Roli Nagy a evoluat în prima divizie la FC Brașov. După doi ani sub tâmpa a plecat la Steaua, unde a atins apogeul carierei, evoluând în Liga Campionilor lângă fotbaliști mari ca Didi Prodan, Adrian Ilie, Costel Gâlcă sau Marius Lăcătuș. În 1997, a plecat în Germania, unde avea să fie coleg de cameră, la Mainz, cu celebrul Jurgen Klopp, antrenorul englezilor de la Liverpool.  S-a întors la UTA în 2002, iar pe final de carieră a trăit momente extraordinare la Ineu, unde și-a început și cariera de antrenor.

12 comentarii

  1. Rusine mister Meszar !!! UTA fara niciun aradean in lot ??? A Petre, Hlistei, Copaci, Stahl nu au loc la UTA ???!!! Incepe Antal sa isi aduca prietenii din Lituania ???? Chiar ne crezi atat de naivi ??? Nu sunt jucatori in judetul Arad care ar putea juca cu brio la UTA ca fundasi laterali sau pe alte posturi ??? Sau cu astia nu puteti face 50%- 50% din contract?

    0
    0
    1. Mai taci Dan ca esti pe langa fortbal. Si Petre si Rus au avut sansele lor si au clacat lamentabil. Nu mai suntem acum 50 de ani sa ai echipe de aradeni.

      0
      0
    2. La multi ani,Roly……Te saluta si felicita toata comuna Sagu,doar esti un fiu al satului,
      Ii tinem pumnii si la Norbert,sper sa te depaseasca in cariera,sa ajunga un jucator de clasa,dar sa joace prin campionatele din Germania,Italia sau Spania. Stim cu totii ca ai plecat de la UTA,din cauza lui Meszar. Proiectul inceput de el a fost foarte bun,la inceput,dar dupa aceea stiti cum a fost?
      Cand s-au infiintat CAP-urile,toata lumea era bucuroasa,se lucra mecanizat,terenurile erau compacte,ce sa spun= bucurie mare= ,dar cand au vazut presedintii de CAP-uri si inginerii ca se poate fura,ei au ramas cei bogati,iar ceilalti, palmasii (nu fac aluzie la suporteri), au ramas cu buzele umflate. Trageti dumneavoastra concluziile,la ce ma refer. In rest,toti suporterii din Sagu Ii tinem pumnii lui Norbert,luni de la ora 14.

      0
      0
      1. Ai dreptate Radu.Cand localnicii s-au prins de excrocheriile facute de presedintele de CAP si ingineri au adus maramureseni caci cu ei se putea face blatul,furaciunile facute de sefi erau impartite cu maramuresenii si ambele tabere erau multumite.Din ce pricep eu la UTA PRESEDINTE DE COLHOZ ( CAP) este Meszar,iar inginerii sint Balint si Apostu.Deci aradenii sa plece si sa vina strainii caci cu ei putem face para-para.Meszar nu te juca cu focul,caci o sa-ti sara palmasii (suporterii) in cap.In rest,sa auzim de bine.Hai UTA .

        0
        0
  2. Ce bucurie mai mare ca un fiu ce calca pe urmele tatălui, pe deasupra cu gândul firesc de mare performanta ! Alături de sănătate, ii dorim și aceasta realizare cu care putini se pot lauda. Am asistat în timp la cariere mai mari sau mai mici de copii de fotbaliști arădeni. Flăcăii lui Peci , Vaczi, Țîrlea au îmbrăcat cu cinste tricoul alb-roșu. Vom tine pumnii luni pentru cea mai proaspătă floare din gradina academiei. BAFTA !!

    0
    0
  3. Mare pacat ca Aradul nu foloseste un antrenor ca Roli Nagy. Clubul UTA, putea sa il foloseasca la juniori, dar si echipele de C au antrenori sub valoarea lui. Din pacate se iroseste un antrenor, bun , provenit dintr-un jucator foarte bun. La multi ani Roli !

    0
    0
    1. I s-au oferit variante de preluare juniori,a refuzat,dar il inteleg..Era prea suparat,pe buna dreptate…A fost cooptat la Viitorul,Cermei,dar nu si-a gasit locul pe acolo…el inseamna UTA,inima si suflet,trebuie ingropate securile razboaielor personale, fara rost,ilogice si aceste persoane trebuie readuse in cadrul clubului….Trebuie facuta pace si cu familia Cosma-Tucudean,sub orice forma,daca vrem o UTA puternica…Pacea si linistea este cheia cresterii numelui UTA!

      0
      0
    2. D-l Cosmin , sunt de parerea D-voastra … si sper ( si doresc ) ca timpul lui ROLY NAGY ca si Antrenor, inca nu e definiv trecut. La multi Ani ,Roly !

      0
      0
  4. Situatia a fost,in jargon spunand,limbaj de lemn,foarte nasoala atunci cand Rolly a fost debarcat de la timona…Nimeni nu ar sti daca ar fi putut sa faca mai mult sau s-ar fi plafonat…Cert este ca s-au incercat,fara succes,alte variante pierzatoare,cu absolut nimic mai bune decat Nagy..Cu Rosu,dar mai ales cu stapanul inelelor,gradina zoologica,elefantii lui Mihalcea..Cred ca de atunci conducerea s-a trezit la realitate…Nici macar RIP Ionut Popa,nu a avut si primit asemenea sustinere totala,libera,ca si spre Balint..Foarte bine,la o adica…Sper ca si tandemul Apostu-Balint,pentru ca sincer sa fiu,stafful sau este foarte slab,pentru acest nivel,va face fata,cumva…
    LA MULTI ANI ROLLY!Succes lui Norbi!Luni,la ora 14,suntem trup si suflet cu voi,pe Digi 1!

    0
    0
  5. La mulți ani Roli. În viitorul apropiat am dori să-l vedem și pe juniorul tău cât mai repede la echipa mare .

    0
    0
  6. Hai copii, hai baietii , hai cu VICTORIA !!! Fiti puternici !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button