UTA Arad

Dănuț Ifrim s-a întors după 13 ani la UTA! Carismaticul maseur are obiective precise în „alb-roșu”: „Dorință și mai mare de victorie și bună dispoziție”





Achiziție de suflet a „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Așa cum anticipam încă de acum câteva săptămâni, Dănuț Ifrim (64 de ani), legendarul maseur al UTA-ei a revenit la „vatră” după 13 ani. A plecat cu regrete din Calea Aurel Vlaicu, a doua sa casă timp de aproape trei decenii și, spre norocul său, se întoarce tot acolo. După șase ani de zbateri, Aradul a reușit să reconstruiască arena „Francisc Neuman”, timp în care echipa fanion orașului a pribegit pe la Șiria sau „Motorul”.

Până una alta, Ifrim și-a intrat în pâine în cantonamentul „roș-albilor”, din Slovenia, alături de noul medic al echipei, Darius Florin Miharț. „Am răspuns din prima solicitării conducerii clubului UTA de a reveni la echipă. Am pus ghetele în cui cu munca, sunt pensionar de mult timp. La început, am crezut că este o glumă, dar – până la urmă – a fost foarte serioasă propunerea UTA-ei și am revenit la dragostea mea dintâi. Trebuie să recunosc că am fost foarte supărat pe în 2008, când am și plecat de la UTA, am dat jos toate siglele de pe toate echipamentele pe care acum le adun și le pun înapoi. Mi-am oferit serviciile cu inima și  brațele deschise vizavi de experiența pe care am acumuat-o în decursul celor 26 de activitate la UTA și le-o transmit cu drag și colegilor de breaslă din stafful medical. Ei sunt tineri, dornici de cunoaștere și chiar surprinzător și extrem de profesioniști. Bineînțeles, tehnologia a evoluat în cei 13 ani de când nu mai am activat pe partea sportivă, dar mă pun la punct. Ca și cu telefoanele mobile, nu mai mergem să sunăm cu fisa de 25 de bani, acum sunt cu touchscreen. Sper ca prin revenirea mea la UTA să aduc un aplomb și să insuflu tuturor celor din cadrul echipei acea dorință și mare de victorie. Totodată, îmi propun să aduc și o doză de relaxare, de bună dispoziție, prin glumele mele pe care, să spune, le am în ADN. Sper să nu mai avem multe momente triste cu înfrângeri, în special acasă, în așa fel încât să ne facem fericiți suporterii la terminarea partidelor”, au fost primele cuvinte ale lui Dănuț Ifrim la revenirea la UTA.

Primul tandem tehnic din cariera lui Dănuț Ifrim la UTA a fost format din Silviu Iorgulescu și Marius Demian, iar la despărțire, echipa încăpuse pe mâna lui Ionuț Chirilă. Nicolae Pantea, Nicolae Dumitrescu, Flavius Domide, Gabor Biro, Gigi Borugă, Marcel Coraș,  Radu Nunweiller, Ionuț Popa sau Marius Lăcătuș sunt numele sonore de antrenori cu care carismaticul maseur a lucrat în Calea Aurel Vlaicu.

15 comentarii

  1. Istoria e făcută de oameni , când te rupi de oameni , lași mai săracă moștenirea ei. Eram cu toți tineri și jucătorii UTA, ne fascinau, și timizi cu cine era sa mai vorbim , cu Ifrim. Ziarele nu dădeau amănunte, abia ieșite din cenzura. Ca și acum ar zice un mucalit, când toți se ocupa de,, parastasul” lui Dinamo pe TV. Mereu cu zâmbetul pe buze, cu celebra lui geanta medicala, în treining rosu, putem spune acum nea Ifrim , inspira încredere. Noi îl știm din totdeauna, și credem ca e același , poate cu locul 5 în geanta Echipele mari cuprind mulți oameni care de pe poziții ascunse publicului, construiesc succesul. Cum citeam pe vremuri, ghetele jucătorilor erau reparate de.,, mos Dulcean-baci ”!!

    0
    0
    1. Da,asa este @Ionescu Gavrila…La cat de mult mi-a parut rau dupa el,cu atat mai mult ma bucur, cu cat a fost convins ca sa revina,cunoscand situatia pentru cine a lucrat pana la pensionare..Egal…A fost si sper ca va ramane un personaj principal..
      PS: mos Dulcean Bacsi repara si mingile echipei,ca ulterior meseria sa fie predata lui dl.Panin sr.,tatal lui Cristi Panin…

      0
      0
  2. Bine ai revenit Dane in marea familie numita UTA !!! Sunt sigur ca vei face tot posibilul ca prin munca ta toti jucatorii UT-ei sa fie apti 100% pentru meciul care urmeaza . Si desigur buna ta dispozitie si glumele tale vor bine dispune intregul staf precum si toti jucatorii

    0
    0
  3. Conducerea UT-ei completeaza staful cu un nou medic, un maseur dar nu vad atacantul de careu promis de atata vreme !!! Sau suntem plimbati cu vorba pentru ca ne credeti naivi ? Nu-i asa mister Meszar ? Nu ne era de folos Adrian Petre acum? Ce-o fi vazut Hagi la el ??? Raspunsul vi-l dau eu : potentialul si talentul !!! Si inca o intrebare pentru mister Meszar va rog frumos : de ce are nevoie mister Balint de doi antrenori secunzi, respectiv Cezar Zanfir si Alin Panzaru ? Daca sunt 3 maseuri si medic pentru ce mai trebuie kinetoterapeut ? Nu vi se pare ca UTA are un staf tehnic prea stufos ? Cu banii platiti unui secund si kinetoterapeutului puteti plati un fotbalist tanar bun.

    0
    0
    1. Bine ai revenit printre pamanteni,Danut Ifrim…..De prin octombrie 2020 tot scriu pe aici,ca in DR Congo este un atacant de 18 ani,foarte talentat, care joaca titular la echipa de club Mazembe de la 16 ani si este deja selectionat la echipa nationala a tarii sale,iar valoarea lui va fi in cel putin 2 ani de peste 10 milioane de euro.Numele sau este Isaac Tshibangu si vom mai auzi de el.Chiar spuneam,ca prin Bogdan Apostu sau orice alt impresar sa i se faca o propunere clubului Mazembe o suma mica de transfer,dar la o eventuala revindere de catre UTA,clubul Mazembe sa incaseze 70% din suma (altfel nici nu puteai pune mana pe el).Ei bine,de la 1 iulie acesta este jucatorul echipei belgiene RSC Anderlecht.Am vazut ca si altii,ce mai scriu pe aici,au facut tot felul de propuneri de atacanti pentru UTA,dar majoritatea cu varste intre 29-31 de ani.Oare clubului UTA ii strica dupa 2 ani,3 milioane de euro?Nu am vazut la UTA nici o strategie de marketing.As propune celor de la UTA,ca foste glorii a clubului,galeria si suporterii patimasi sa-si trimita cate un reprezentant si odata la 3 luni (impreuna cu cei din conducerea UTA-ei) sa faca propuneri de tineri jucatori straini si sa analizeze cum i-ar putea transfera cu scopul sa-i revanda in 2-3 ani.Cu aceasta strategie de marketing,pe termen lung, UTA ar putea fi una din cele mai bogate echipe de club din Romania….Hai UTA…..sa vina atacantul de care se tot pomeneste de vreo 3 saptamani !!!!

      0
      0
      1. Nu mai trebuie nici un atacant. Daca Hora si Antal nu dau randamentul scontat ( ceea ce-i mai mult decat sigur) sa joace cu Miculescu varf!!!!! Avem numai de castigat!

        0
        0
    2. Spune-mi te rog si mie ce pregatire ai in domeniu de sti sa zici cati membri trebuie sa aibe un staf? Nu inteleg de ce atata rautate in comentarii… Balint sa-si ia cati oameni vrea el in staf atat timp cat livreaza rezultate. Si cand nu va mai livra rezultate exista oameni care vor lua masuri. Aveti incredere si voi, daca nu mereu atunci macar pana la mijlocul campionatului… Campionatul nici nu a inceput si deja am vazut o droaie de comenturi negative.
      Referitor la atacant, crezi ca daca era asa usor si exista si buget mare nu aveam deja atacant bun? sau lot mai bun? crezi ca Balint nu-si doreste cel mai bun lot din Romania? crezi ca pe el nu l-ar ajuta sa castige campionatul cu UTA?

      Anul trecut multi au vorbit aici „ca uite unde e Sepsi cu buget mic” sau „UTA are buget de primele 6 echipe”… dupa ce a fost publicat bugetul UTei si a celorlalte echipe (si salariile de la Sepsi) nu a mai comentat nimeni nimic despre asta.

      0
      0
  4. Sant Oameni care Iubesc si Sfintesc locul! Dumneavoastra santeti in clubul acesta Select! Mi-as permite sa il amintesc aici si pe regretatul Teodor Gherle…ce gazon aveam pe atunci!!!Bine ati revenit la vatra domnule Danut Ifrim si mult succes!

    0
    0
    1. Subscriu…Pe vremea lui Nea Todor Gherle,nu am vazut niciodata dar niciodata vreo balta pe gazon sau sa musteasca…de mocirla nici nu se punea problema…Era mereu impecabil,probabil intre primele gazonuri din tara,daca nu chiar primul…Asta in conditiile ca nu existau instalatii moderne,fertilizanti,etc…
      Un episod antologic,mi-l aduc aminte(cu tristete),la meciul cu nou promovata Ceahlaul Piatra Neamt..Plouase zile intregi inainte de meci apoi s-a oprit cateva ore..dar deja din prima repriza a reinceput o rupere de nori…Nici o balta…Faza cea mai comica a fost,la un moment dat,ca urmasii lui Stefan,venisera in echipament short negru,tricou galben,probabil bumbac…In repriza a 2-a,au inceput sa le „curga” numerele de pe spate,diluate de catre ploaie..ajunsesera o pata neagra,nu se mai distingeau…Noi,tribunele,radeam si faceam misto…apoi,la sfarsit,au ras ei si noi am ramas cu ironia…mmmda….Amintiri si amintiri….

      0
      0
  5. Nici nu mai stiu…de cind il stiu pe Dan Ifrim …la UTA. revenirea sa este -zic eu- de bun augur, si cred ca este ” opera” Dlui Meszar. La fel angajarea unui medic sp[ecialist ortoped , cu ceva experienta la Ripensia este excelenta. Sper ca sa se rezolve partea cu alimentatia, si mai ales recuperarea dupa efort sau traume.Sper sa se tina cont de parerea dumnealor. Trebuie sa recunoastem ca Dl meszar a devenit un foarte bun manager, asta se vede ca lucreaza cu tact si fara turbulente. De abia astept ….primul meci !

    0
    0
  6. …era un comentariu de Petre….lasă-ne domnule și noi lam vrut pe Petre dar dacă nu poate chiar nici o acțiune sa nu poată face atunci ce mai vrei cu Petre….la noi nu e bine nici cum ….chiar dacă nu mai aduce niciun atacant ce mare problemă anul trecut am avut mai mulți ca fcsb și ce folos….

    0
    0
  7. Mai e ceva ai citit în vorbele lui Ifrim BUCURIA de a fi la UTA asta deja te ridică îl cunosc demult de pe vremea lui Coraș îl simțeai la antrenamente că omul e pe treaba lui …spor la treabă Dănuț

    0
    0
  8. Atacantul dorit cere salar mare peste 10 mii atuncea se asteapta ceva mai ieftin sau daca ce -i ce iam.cautat nu si gasesc echipa atuncea mai lasa si ei din salarul cerut

    0
    0
  9. Jur…Nu as fi crezut niciodata ca Danut Ifrim ar putea reveni…As fi putut paria oricat,macar ca nu am aceasta meteahna….si as fi pierdut.Chiar cand am auzit,am luat-o ca si o gluma,un „fake news”…A trebuit sa se retraga,umilit,in perioada Giovanni-Martean-Chirila si i s-a intins o mana calda de catre familia Cosma-Tucudean,ca administrator al Gemi-Sport…De aici si reticenta mea,contrazisa faptic,actual…Ma bucur enorm ca a fost convins sa revina,in cu totul alte conditii,in care suferise in ultimii sai ani la UTA…
    Comentariul meu este doar pentru cei mai tinerei,care nu stiu ce a insemnat personajul Danut Ifrim,in echipa UTA-ei!
    Ma frec la ochi,mai citesc iar si iar postarea si tot nu imi vine sa cred..
    Bine ai revenit Danut(verisorul meu prin alianta)…Va garantez ca reincepe profesionalismul,unde pune mana el dar si glumele si poantele prin vestiar,inegalabile…Jucatorii straini dar nu numai,vor trebui sa se obisnuiasca…Nu vor intelege nimic,oare cand glumeste si cand vorbeste serios…In afara de faptul ca se stie pe treaba lui,este un fel de „mental coach”,din experienta…La el nu exista pesimism…Veti vedea diferenta majora!(cu toata stima si regretul fata de Ionut Popa,Danut il depaseste ca mucalit,pe departe)…
    Excelent!Ma bucur pentru aceasta mutare,mai mult decat pentru orice transfer!BRAVO!
    Succes si spor!

    0
    0
  10. Hai sa ne bucurăm să dea Dumnezeu ca prin Dănuț să se implice la UTA și familia Cosma și Țucudean …avem oameni Puternici în orașul nostru …Doamne Ajută puțin..puțin ce puternici am fi

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button