Șoimii Lipova

Lipova a demarat pregătirile estivale cu Aldan, Suslak și Bozian, dar și trei juniori la capitolul noutăți: Șoimii s-ar putea întoarce acasă încă din startul stagiunii!





Șoimii Lipova a trecut peste dezamăgirea ratării promovării în Liga 2-a, barajul cu Măgura Cisnădie având o istorie aparte, legată de niște probleme intestinale avute de „alb-albaștrii” în săptămâna de dinaintea meciului retur. La finalul acelei confruntări multe lucruri nu erau clare, inclusiv rămânerea lui Flavius Sabău pe banca celei mai bine clasate divizionare terțe arădene a ultimelor trei sezoane, însă, în cele 6 săptămâni de vacanță totul s-a clarificat.

Tânărul tehnician va continua la Lipova, iar conducerea clubului i-a oferit și trei achiziții importante la acest nivel. Este vorba despre ex. pecicanii Aldan și Bozian și fostul mijlocaș al Crișului, Adrian Suslak. Teoretic și la capitolul juniori „șoimii” s-au acoperit cu trei noi achiziții: Nicholas Brad (2002,  de la Podgoria Pâncota), Alexandru Ban (2001, de la Măgura Cisnădie) și Cosmin Abrudan (2004, de la Aleșd). Totodată, UTA i-a permis lui Andrei Gavrilă (2001) să continue la Lipova, în timp ce din propria pepinieră vin din urmă: Andrei Rusu, Sergiu Crișan, Daniel Leric și Răzvan Gherman.

La reunirea de luni de la arena „Banatul” din Sânnicolau Mic au luat parte și: Adelin Iliescu, Raul Buta – portari, Alex Hațegan, Norbert Polgar, Raul Stoin, Vlad Filimon, David Ciubăncan, Andrei Simion (revenit după accidentarea la ligamente de acum 9 luni), Kevin Trabalka, Michel Vlad, Quadie Salhi, Abel Popa, Adrian Suslak, Sergiu Aldan, David Pop, Bogdan Bozian și Darius Dolga – jucători de câmp. Și în cazul acestuia din urmă  vorbim despre o revenire la „bază” după o pauză de 6 luni de zile.

Pop: „Negocieri cu încă doi fotbaliști, lista juniorilor rămâne mereu deschisă”

Mai rămâne de clarificat și situația lui Marcel Bercu, dar există negocieri avansate cu alți doi seniori, un fundaș central și un mijlocaș ofensiv. „Am demarat pregătirile, urmează etapa de reacomodare la efort, vizitele medicale, iar vineri dimineață mergem la Timișoara pentru a juca un amical cu amicii noștri de la Ripensia. Mai avem discuții cu un mijlocaș ofensiv și cu un fundaș central, și – bineînțeles – oricând vom lua juniori dacă apare ceva peste media celor pe care îi avem deja, sperăm să avem campionat la Liga a cincea unde.activează echipa a doua și unde vom juca cu foarte mulți juniori. Lotul la prima echipă este aproape complet, suntem acoperiți pe toate posturile. Antrenamentele le vom face pe Banatul, de dimineață, pentru că doar așa am reușit să găsim o fereastră bună. Din păcate, Marcel Bercu lucrează de dimineață și se pare că nu va putea să mai continue. Noul campionat va fi un pic mai dificil, sunt mai multe etape și un play-off de patru echipe. Nu știm încă seriile, dar sigur va fi o nouă provocare dar cu atât va fi mai frumos și sperăm să ne autodepășim, așa cum am făcut-o de trei ani încoace”, a spus Radu Pop.

„Ar fi extraordinar să jucăm cu câteva sute de suporteri în tribune acasă”

Totodată, președintele lipovanilor trage speranța că „șoimii” se vor întoarce acasă chiar din startul noului sezon. Gazonul arată din ce în ce mai bine, iar restul stadionului a cărui construcție a demarat în 2016 e, în mare, pregătit de inaugurare. „Se muncește la stadionul din Lipova, încercăm să-l omologăm. Toată comunitatea, în frunte cu domnul primar Florin Pera și domnii consilieri locali, își doresc să ne vadă jucând acasă. Sunt șanse foarte mari să se realizeze acest lucru până la finalul lunii august, când vom începe un nou campionat. După atâția ani de pribegie să putem juca și noi cu adevărat acasă, cu câteva sute de spectatori în tribune, ar fi un lucru extraordinar”, a mai spus Pop.

Stagiunea 2021-2022 a Ligii a 3-a demarează pe 28 august tot în zece serii. Rămâne de văzut dacă cele cinci formații arădene vor activa în același campionat, căci sunt semnale că ele ar putea fi împărțite în două serii.

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button