Pariuri sportive, gaming și casino

Speranțe mari pentru CFR Cluj în grupele de calificare ale Ligii Campionilor





Cu Chelsea câștigătoare a mult râvnitului trofeu, de care fanii steliști, care au urmărit cu sufletul la gură finala din 1986, încă își aduc aminte cu nostalgie, sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor a luat final după un an agitat și presărat cu opreliști și temeri cauzate de situația pandemică de la nivel mondial. 

Totuși, în sportul cu balonul rotund orice final este prilejul unui nou început, iar UEFA a dat deja startul ediției 2021-2022 a Ligii, competiția intercluburi debutând deja cu rundele preliminare.

Iată câteva repere care te vor informa despre parcursul prestigioasei competiții fotbalistice

Aflată la a 67-a ediție, Liga Campionilor a debutat deja pe data de 22 iunie 2021 și este programată să vadă meciul finalei în data de 28 mai 2022, dacă nu vor exista amânări sau alte evenimente neprevăzute. 

Etapa de calificări a sezonului curent se va desfășura în clasicul sistem de meciuri acasă și în deplasare. Meciurile din cele trei etape de calificare se vor desfășura în lunile iulie și august anul curent, după care, competiția va intra în plin cu faza grupelor (septembrie – decembrie 2021) urmând ca fazele sferturilor, semifinalelor și finala să se desfășoare în prima parte a anului viitor. 

Liga Campionilor ediția 2021-2022 va fi disputată din faza grupelor de 32 de echipe. Dintre acestea, 26 echipe sunt considerate automat calificate și sunt echipele câștigătoare ale ediției trecute ale Ligii și ale ediției anterioare a Europa League, urmate de câte 4 echipe de club din Spania, Anglia, Germania și Italia, câte 2 echipe din Franța și Portugalia și câte o echipa din Rusia, Belgia, Ucraina și Olanda. La acestea, conform listei programate se mai adaugă un număr de 6 echipe câștigătoare ale meciurilor de play-off din faza calificărilor.  

De menționat că speranțele suporterilor români se îndreaptă spre gruparea feroviarilor clujeni, echipa CFR Cluj având programate meciuri atât în primul tur de calificare, cât și în turul al doilea dacă trece de primul examen.  

Astfel, runda a doua de calificări ce va avea loc în sistem tur-retur în perioada 20-21 iulie și 27-28 iulie vor vedea confruntările între câștigătoarele primei runde, Fola Esch din Luxemburg sau Lincoln Red Imps din Gibraltar, împotriva clujenilor de la CFR sau a bosniacilor de la Borac Banja Luka. Fanii pronosticurilor pot vedea aici cotele de la Liga Campionilor și ar trebui să verifice regulat ofertele de la Sportingbet.ro, una din cele mai titrate agenții de pariuri sportive. 

Atât echipa luxemburgheza cât și cea din Gibraltar nu au o anvergură competițională deosebită și nu ar trebui, teoretic, să pună probleme feroviarilor clujeni care se pot aștepta să acceadă cel puțin în faza grupelor. 

În așteptarea finalei Ligii de anul viitor, care va avea loc pe superbul stadion din Sankt Petersburg, Rusia, aflat pe Insula Krestovsky, și proiectat de arhitectul japonez Kisho Kurokawa sub forma unei nave spațiale extraterestre, se prefigurează deja un an încărcat de meciuri frumoase și spectacol fotbalistic la cel mai înalt nivel. 

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button