UTA Arad

UTA – Farul, între așteptări și ceea ce poate oferi echipa lui Laszlo Balint acum! Sărbătoarea revenirii suporterilor arădeni acasă a fost stricată și de prestația „centralului”





Prima stagiune a UTA-ei în Liga 1 după 12 ani s-a încheiat cu sărbătorea de la gardul dinpre strada Frații Neuman. Jucătorii și antrenorii de-o parte, suporterii de cealaltă,  se bucurau pentru succesul cu Gaz Metan Mediaș ce le oferea certitudinea îndeplinirii obiectivului: menținerea în elita fotbalului românesc. A răzbit și mesajul apăsat al antrenorului Laszlo Balint: „Vă mulțumesc pentru încrederea e care ați dat dovadă chiar și atunci când ne-a fost greu. Când stadionul acesta va fi plin, toată lumea va suferi când va veni la Arad!”

Iar, ieri, arena „Francisc Neuman” a fost pe jumătate plină. Din motive de protocol, nici nu puteau intra mai mulți oameni pe noua arenă a Aradului. Cele aproximativ 5500 de suflete utiste au făcut o atmosferă de mare meci, unică prin trăirile celor care tânjeau demult după ziua revenirii acasă, cu UTA în Liga 1. Doar că adversarul „roș-albilor”, o echipă decimată a celor de la Farul Constanța, nu a suferit foarte mult ieri. Nici în 11, nici în 10 și prea puțin în 9 oameni. Sigur, nicio prim divizionară nu a arătat prea bine ca și joc și exprimare în prima rundă, doar că așteptările erau mai mari de la „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc. Ca și exprimare în teren, dar mai ales ca rezultat. Omogenă nu era nici Farul, care, la rându-i a avut destule noi implanturi față de sezonul trecut și însuși Gică Hagi își reluase treaba la Viitorul, noua Farul, de doar 5 săptămâni.

Reacții tardive pentru Balint, dar nici soluțiile nu erau multe pe bancă

Așteptările erau mai mari de la Ubbink, Passaglia, Medjimorec sau Dangubic, dar în afară de Batha, Miculescu, Iacob și, parțial, Vukcevic și Roger, și restul au rămas datori după remiza albă cu constănțenii. Iar în capul listei poate fi pus chiar Laszlo Balint. După modelul finalului de meci cu FC Argeș, din iarnă, când echipa din Trivale a întors-o pe UTA de la 0-1 la 2-1 în ultimele 3 minute de joc, antrenorul „roș-albilor” a avut o reacție palidă. În afara schimbării lui Hora făcută după o oră de joc, în condițiile în care golgheterul din campionatul trecut oricum avea o problemă medicală, Balint a făcut cam târziu restul înlocuirilor. În total, trei la număr. Bustea și Negoescu au intrat bine în joc, doar că nu au avut prea multe minute la dispoziție să dezeechilibreze mai mult defensiva disperată a trupei de pe Litoral. Sigur, ieri s-ar mai fi impus introducerea unui atacant de careu, bun la jocul aerian sau pe devieri și execuții, dar ia-l de unde nu-i. UTA a renunțat la patru „vârfuri” în această vară și a adus unul singur și acela cam de profilul lui Hora și l-a băgat în luptă după doar trei antrenamente. Așadar, public a fost, pe deasupra și inimos și darnic în încurajări cu favoriții, dar „cheia” desfacerii defensivelor adverse trebuie căutată și în altă parte. Cel puțin pe hârtie, material fotbalistic pentru dezvoltarea unui joc de atac mai bun, mai elaborat decât chinuielile din campionatul trecut acasă există, doar că el trebuie valorificat. Timp ar fi, „croitorul” să știe ce face…

După 7 ani, din nou acasă: Bucurie și frustrare, timpul a însemnat totul pentru unii

Dar să nu insistăm prea mult pe fotbal și fotbaliști, căci a fost – totuși – prima etapă și, într-adevăr, nu ai prea avut ce vedea pe niciun teren din Liga 1. În schimb, pe stadioane, în tribune, spectacolul a fost total. Cel puțin aseară, pe Arena Națională, la revenirea Rapidului după 7 ani în Liga 1, dar și pe „Francisc Neuman”, tot după 7 ani, dar la revenirea suporterilor UTA-ei acasă. Da, susținătorii „roș-albilor” au fost greu încercați în ultima vreme. Au trăit umilințele meciurilor în noroi, pe „Motorul”, apoi au plecat în „exil” la Șiria, iar când s-au întors pe arena din Aradul Nou i-a așteptat un „sintetic” de proastă calitate, scaune perisabile și locuri doar în bătaia soarelui indiferent de sectorul în care au luat loc. Mulți dintre suporteri au și refuzat să o mai vadă pe viu pe UTA în aceste condiții, însă, acasă, pe o arenă mare, nou-nouță (chiar și cu hibele ei) e cu totul altceva. Publicul arădean vine din nou la fotbal ca la un spectacol, de la mic la mare. Au fost foarte mulți părinți, bunici, care au venit la stadion cu copiii de 6-7 ani, adică exact timpul în care UTA a fost alungată de acasă de niște autorități incompetente. De altfel, galeria arădeană a avut grijă să-i taxeze atât  pe fostul, cât și pe actualul primar pentru cât au durat lucrările și cât de prost au fost făcute unele dintre ele. Ipostaze de genul celor de ieri, cu trei generații în tribune, lângă UTA, puteau fi văzute mai repede. Iar pentru unii timpul a fost totul, ca să-i amintim aici pe Bogdan Moisi, Bogdan Mihoc, Paul Popa sau Teo Morodan. Bineînețeles, am mai fi dorit să-i căutăm cu privirea la „oficială” și pe Adrian Lucaci sau Ionuț Popa sau să dăm mâna și să schimbăm o vorbă cu colegul nostru, Răzvan Crețu, în sectorul rezervat presei. Ieri ți s-a făcut pielea de găină pe „Francisc Neuman” și / sau / mai ales  pentru că fanii au refulat la întoarcerea, în sfârșit, acasă. Și-au strigat fericirea, dar și frustrarea și e clar că ar fi meritat mai mult decât un 0-0…cu Farul în 9 oameni aproape un sfert de oră.

Bîrsan și-a dat în petec, UTA – dezavantajată!

De timp putem vorbi și în cazul lui Marcel Bîrsan. „Centralul” bucureștean a acordat doat 7 minute de prelungire, când meciul a fost întrerupt pentru nefericita accidentare a lui Dănuleasă cel puțin 9-10 minute. Apoi, jucătorii Farului au stat mai mult întinși pe gazon la cea mai mică adiere de vânt, „furând” evident alte zeci de secunde de fiecare dată. Mai grav, Bîrsan i-a anulat lui Hora un gol pe care, probabil, 6 din 10 colegi de-ai săi l-ar fi validat. Până la urmă, portarul Tordai este cel care sare peste atacantul UTA-ei, care mai mult se ferește și – totuși – s-a dat fault în atac. Gică Hagi a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, dar asta nu ar trebui să-i creeze imunitate în fața „fluierașilor”. În special ai celor de rezervă sau a tușierilor cu care are de-a face de aproape. „Regele” a protestat în diverse rânduri, iar după meci a susținut că Medjimorec l-a faultat pe Larie în careu și a fost penalty clar pentru Farul. Faze de acel gen se văd 10-15 în medie pe meci și rareori sunt pedepsite cu lovituri de la 11 metri. Mai degrabă, UTA se poate plânge că nu a beneficiat de un penalty, la hențul lui De Nooijer, deși Bîrsan s-a grăbit să fluiere un fault în atac (inexistent) la Erico. Așadar, arădenii se pot clama victimele arbitrajului și nu invers.

Debutantul Dănuleasa – la un pas de tragedie, UTA vrea să se organizeze mai bine și caută voluntari

Am lăsat la final nefericitul eveniment din minutul 83 al meciului de ieri. Atunci, Gabriel Dănuleasa (debutant în Liga 1, ca și Roberto Mălăele, de altfel, la Farul) a sărit la cap cu Roger jr și și-a pierdut cunoștiința preț de un minut bun. Au momente de panică pe gazonul „Francisc Neuman”, cu atât mai mult cu cât Ambulanța, parcată într-unul dintre colțurile stadionului, a avut dificultăți să ajungă la locul faptei. În aceste cazuri, orice secundă pierdută fără o intervenție specializată, cu defribrilator (de exemplu), poate fi fatală, așa că organizatorii nu mai au voie să dea cu bâta-n baltă o a doua oară. Probleme de organizare au mai fost și la tribuna a II-a, acolo unde s-au creat cozi mari la punctele de vânzare a lichidelor, când gradele Celsius treceau de 35 la ora meciului. Și tocmai pentru a evita eventualele disfuncționalități de la meciurile ce urmează, clubul UTA a anunțat deschiderea procesului de recrutare voluntari. Cei care doresc să devină voluntari UTA sunt rugați să trimită un portofoliu care să cuprindă CV-ul și să confirme disponibilitatea unui interviu. Pe lângă activitatea de la meciuri, voluntarii vor fi angrenați și în campanii de marketing, comunicare și altele.

Vineri, UTA joacă la Pitești în cadrul rundei a doua a Ligii 1, urmând să se întoarcă acasă duminică, 1 august, de la ora 21,30, cu ocazia duelului de gală cu FCSB.









61 comentarii

  1. Uta sa aduca minim inca un atacant, altfel vom pierde puncte, datorita lipsei de eficacitate , degeaba centrezi, ai cornere, daca nu ai om de gol. Acum, in mod evident , e greu de gasit si costa ceva bani, dar Apostu sa faca eforturi si sa ne gaseasca si noua un Malele care inca de la primul meci a inscris, ca atacanti de astia cu 5-10 goluri pe sezon gasesti peste tot.

    0
    0
  2. Atmosfera minunata pe Francisc Neumann Arena, emulatie , tribune pline , galeria la inaltime , dar intr-un joc ca acesta am avut in primele secunde bara -Miculescu si spre final, in prelungiri, tot D.Miculescu sut periculos in diagonala aparat miraculos de portarul Constantei.In rest nimic, mai mult decat nimic, doar lupta pentru balon si frica de a nu pierde.Mai ales cand Farul a ramas in 9 oameni , tot cu frica in san am jucat !
    Urmeaza Argesul , unde trebuie ciupit ceva, iar apoi vine la Arad impaunata FCSB, acolo trebuie sa avem sange in instalatie, in sensul ca ori-ca-ca-ori ca-ca, adica trbuie sa jucam ca in afara de golaveraj nu conteaza nimic, mai bine luam bataie 0-4, jucand fotbal, decat lalaind-o si o luam cu 0-1.Nu baieti ,trebuie sa fim mai vicleni decat ei si sa profitam de nasul lor de sus, doua contraatacuri si 2-0 pt.UTA, apoi lasati-l pe GIGI sa se planga ,sa schimbe lotul, antrnorul , masorii, etc, poate si pe MM Stoica .
    HAIDE UTA, HAI ARADUL, PENTRU NOI DOAR UTA CONTEAZA !

    0
    0
  3. citez:cu defribrilator (de exemplu), !

    defibrilator …care se folosește În ultima instanta pacientul avea respirație și puls nu a întrat în stop cardio asa ca multicarul sanitar trebuia sa extragă pacientul pana pe marginea terenului !infine lumea în România e foarte emotiva și li se pare ca se pricep la toate !

    0
    0
      1. în caz de stop cardio respirator pana sa ajungi sa pui defibrilator trebuie sa inițiezi masaj cardiac în caz ca nu răspunde la masaj cardiac și respirație artificiala de abia atunci începi procedura deci pana la defibrilator mai sunt alți pași de făcut defibrilator face liniște la cord o oprește și o repornește prin socul electric!

        0
        0
      2. Nu este nevoie de defibrillator decat in caz de stop cardio-respirator. Exista protocol clar pentru tratamentul infarctului miocardic acut

        0
        0
  4. La gol trebuie sa mai apară mijlocașii ofensivi , care puși sa fuga la recuperări și apărare pe la cornere, ajung în careul oaspeților și la șut parca da mingea la portar. La toate echipele. Ce sa mai spui de ratarea lui Florea. Tot asa e pus sa facă multe lucruri și puterile nu te ajuta În loc de săltat mingea peste portar, a tras cu stângul în dreptul. Am fost singurul care am spus ca arbitrul plătește efortul lui Hagi pentru olimpici. Nu ca ii spune cineva. E în fenomen și sbtil are inițiative. Mulți dintre ei au simpatii ascunse sau sunt influențați de mișcări emoțional-artistice, gen Rapid.

    0
    0
  5. La tribuna a 2- a pe lângă acele cozi imense pentru a cumpăra ceva să te hidratezi la pauză au rămas și fără apă și sucuri și nu aveai ce cumpăra. La sfârșitul meciului nu era deschisă decât o poartă mică pentru ieșirea spectatorilor și se ieșea f greu de pe stadion. În tribune se fumează la foc automat dar asta este,din păcate și jocul echipei a lăsat multe semne de întrebare.

    0
    0
    1. Fumatorul nu are respect pt propria persoana,cum sa mai ai pretentia sa-i respecte pe cei din jur?Ai vazut vreodata vreun fumalau din asta sa intrebe pe cineva:va deranjeaza daca imi aprind o tigara?Niciodata,el sufla fumul ala imputit cu o nonsalanta vecina cu nesimtirea de parca toata lumea ar trebui sa inhaleze spurcaciunea aia de fum.

      0
      0
      1. Ar trebui luată decizia interzicerii fumatului pe stadion, ca și-n occident.Nu este normal sa inhalezi fumul unuia sau altuia pt ca 2 ore nu se poate abține.Educația oricum e ‘in plop ‘ la noi, nu merge cu te rog

        0
        0
  6. Luați rapid un atacant masiv,cine d” sa bage mingea în poarta. In rest felicitări și mult succes pe mai departe..victorie la Argeș.

    0
    0
  7. N-ar fi trebuit menționat Rapidul și atmosfera de pe Arena Națională. În presa centrală doar despre asta s-a vorbit de parcă meciul de la Arad s-ar fi jucat în anonimat. Cu o singură excepție, comentatorul Digi Sport Adi Dobre, restul ziariștilor din București au scos în evidență până la saturație atmosfera „unică” de la meciul Rapidului. Ținând cont de proporțiile orașelor, numărul spectatorilor a fost la fel de impresionant și la noi, atmosfera la fel, de calitatea publicului nu mai vorbesc. Dar n-a avut nimeni ochi pentru noi. Dacă ei ne ignoră, noi de ce să le facem favorul de a-i menționa?! Hai să avem puțin orgoliu și să nu ne mai comportăm ca ruda provincială, că nu suntem!
    Cât despre arbitraj… MI-ZE-RA-BIL! Nu m-a deranjat anularea golului sau neacordarea penaltyului. Au fost faze discutabile, el a fost mai aproape, le-a judecat cum le-a judecat, foarte bine. În schimb maniera de arbitraj din ultimele 15 minute a fost tendențioasă. Faulturi consecutive neacordate pentru UTA și, mai grav, arbitrul a fost cel care a încurajat fragmentarea jocului. Nu destul că cei de la Farul trăgeau de timp, domnul arbitru ținea prelegeri și conferințe cu jucătorii în prelungiri în loc să dea drumul la joc. Dacă avem așa arbitraj cu Farul, la ce să ne așteptăm în meciurile cu FSCB, CFR, Rapid sau Dinamo?!
    Despre jocul nostru am scris într-un comentariu la un alt articol dar în mare sunt de acord cu analiza autorului.

    0
    0
    1. ba merită menționată atmosfera de pe arena națională, a fost la altă scară față de noi, si numeric si ca prestanță a publicului! oricât nu ne place rapidul că-s infratiti cu rivalii, trebuie să recunoastem că arată ca un public de bundesliga la ce arsenal de steaguri si ce frumos cântă Toți dar absolut TOȚI! Cu ,,spectacolele” pirotehnice nu-s deacord , si ar trebui interzise că atentează la integritatea si sanatatea spectatorilor si a jucatorilor!!Arbitrajul a fost slab , într-adevăr, dar a defavorizat ambele echipe.

      0
      0
      1. Domnul meu, comentatorul Digi Sport, Adi Dobre îmi spunea așa: ”m-am uitat în tribune la Arad și nu-mi venea să cred. Am crezut că sunt imagini din Bundesliga”. Păcat că noi nu ne apreciem și salivăm după niște produse de care e doar ambalajul, băgate pe gât de niște oameni care nu dau doi bani pe noi. Că despre asta e vorba, pentru 90% din media centrală, pentru FRF, LPF și oamenii d fotbal, noi suntem doar o anexă iar singurele care contează sunt cluburile din București. Iar atitudinea asta slugarnică este fix cauza pentru care își permit să facă asta. N-are nicio legătură cu rivalitate, n-am nici cea mai mică problemă cu Poli și prietenia lor cu Rapid, în afara faptului că aș vrea să jucăm an de an cu ei și să-i batem.
        p.s. Prestanță? La Rapid??? Mă tem că nu cunoașteți exact înțelesul termenului

        0
        0
  8. MIZERABIL, EXECRABIL arbitrajul care a dezavantajat UTA. clar !!! GOL VALABIL INCONTESTABIL !!! Cum sa nu dai gol la acea faza cand Tordai ala iese bezmetic din poarta si il doboara prin saritura pe Hora ? Nu a vrut sa dea gol UTA-ei ca, asa a vrut el ca, de este Hagi la Farul ,nu Hagi care le vede numai pe ale lui dar nu vede si HENTUL lui Noere in careu clar ca lumina zilei ?Vorba lui Giuliano, ce sa mai comentezi cand UTA va juca cu Minamo, Fcsb, Craiova, Cfr s-au chiar Rapid ?APOSTULE , fa rost de inca un atacant bun cum a luat Argesul pe tancu ala gen Malele care este periculos al naibii in fata portii, s-a vazut cu Craiova ce poate ?

    0
    0
  9. Cine se scuza se acuza! Nu vreau sa mai aud povesti despre arbitraj. Echipa nu are nicio scuza 11 contra 9. D-le Balint, ai văzut ce joc de posesie și tactic are Rapidul? De ce nu suntem bărbați? Din ceea ce vedem, în 3 ani de zile, nu progresezi tactic și asta lasă de gândit. Noi, suporterii pătimași, avem răbdare, dar nu infinita. Cumpărăm bilete, ajutam echipa, dar, din păcate, echipa ta, NU PROGRESEAZĂ. Este rodul muncii tale. Scuze, nu mai vrem sa auzim.

    0
    0
  10. Aradeanule !!! Ce mare branza ai vazut tu la Rapid ? Au dat un gol foarte norocos , Chindia daca nu rata prin Florea acele ocazii mari , rapidul era in van !!!

    0
    0
  11. Puțin dezamăgit de rezultat dar nu fac inmormântare după un meci, aia e, mergem mai departe, jucătorii nu se simt incă 100% iar cei de la Farul au cam băgat autocarul in poartă.
    Ce mă bucură, in schimb, este transformarea lui David Miculescu..mult mai implicat in faze, tupeu, ii prevăd un viitor de succes dacă o ține tot așa.

    0
    0
  12. Toți cereți un atacant… Dar dacă un atacant ar fi susținut de 2 aripi ofensive, atunci pe faza de atac terenul de joc ar începe din suprafața inferioară a cercului de la centrul terenului și s.arcontinua până la suprafața de pedeapsă a adversarului. În acest fel atacanții ar deveni primii fundași pe faza de presing în cazul pierderii mingii! Este? Dacă ai mai mult de 10 metri între linii rezultă o suprafață prea mare de apărat și un efort fizic considerabil pentru fundașul stânga sau dreapta sau pentru jucătorii din benzi! Este? Calitatea și precizia paselor scade, la fel și eficiența jocului în sine… Se produce acea risipă inutilă de efort! Este? Dar…. Balint știe! Sau… Nu?

    0
    0
    1. Ca sa intelegi ca sunt foarte obiectiv,aici iti dau maxima dreptate…Doar ca in sistemul de joc ales si gandit,ai nevoie maxima de vitezisti,chiar daca nu sunt corpolenti sau inalti..Daca pe flancul drept se poate rezolva…pe stanga,cam am dubii….

      0
      0
  13. mda ,rapid are suporteri,bravo lor,din bucurestiul ala digi sau cum se numeste ,sint anti tm anti mitici ,dar suporterii rapidului si tm sint peste noi ,stima lor ,dar ca abonati sintem pe locul 1 sau 2 in tara ,peste tot citesc comentarii ca uta nu are atacant ,nu joaca nimic ,etc ,eu sper sa luam campionatul, voi vb ca niste insecte ce sinteti pe planeta asta ,tastatura va ajuta ,in rest sinteti niste oameni nebagati in seama,forza uta oriunde ,oricind

    0
    0
  14. A batut MIMNAMO ?!Voluntariul echipa slaba, Clinceni la fel, cred ca, o sa aiba mari probleme la lupta pt. retrogradare. Nici Minamo chiar daca au castigat tot la retrogradare sunt !!! Golul 3 al victoriei a fost extraordinar de norocos la fel ca al Rapidului cu Chindia !!!

    0
    0
    1. @Nelule….Nu vreau sa te supar….Chindia a devenit satelitul lui Hagi…partener…I-ati cedat punctele egale cu salvarea de la retrogradare,blat ordinar si acum vi l-a luat pe cel mai bun portar tanar al Romaniei,cedandu-va ceva ceea ce nu intrau oricum in vederile lui…Ati fost mereu satelitul lui Dinamo,si acum depindeti de Hagi…Fac pariu,pe cat vrei tu,ca in confruntarile directe,iar si din nou,nu vor avea drept de joc..Tii pariul cu mine,Nelule???Mare jucator,nul ca si antrenor,blatist notoriu….

      0
      0
  15. Dupa cum probabil stiu deja multi din aceasta comunitate,nu prea scriu nimic la cald,foarte rar,cu atat mai putin cand nici rezultatul nu imi place si probabil nici altora,de inteles..Parerile le rumeg si mi le pastrez ulterior…
    Mi-au placut baietii,in general,cu mici exceptii,dar nu se poate spune ca sunt expirati,sau altceva,de acest gen…Ar fi pacat sa imi fac o parere tocmai la primul meci serios, pe puncte….
    Ar fi multe,adunate….Albanezul Batha,de departe cel mai bun,nu se pune nici o problema…Miculescu de asemenea…Iata ca nu prea are concurenta ca eligibil dar a crescut enorm,fizic,psihic si tactic,chiar daca ambilor,dupa atat travaliu,li s-a terminat combustibilul,exact atunci cand era mai mare nevoie….
    La penalti-ul revendicat de catre constanteni,posibil…Prost ar fi fost atacantul ca sa continuie faza,mai ales laterala….
    La golul lui Hora, absolut valabil,Tordai a vrut sa impodobeasca steluta din varful Pomului de Craciun,urcandu-se peste el…Nici vorba de fault,cu atat mai mult ca nu mai era in 6 metri…Sa zicem….
    Nici din tribuna si nici de acasa,pe reluari,nu reusesc sa-mi dau seama daca a fost Hent de penalti,la faza cu Erico….Daca tot suntem la Erico,cel putin in prima repriza,a cam gresit niste interceptari,chiar si cu cateva pase la adversar…Unul dintre cei mai buni,pana la confruntarea aceasta a fost mereu Shlyakov..Ce s-a intamplat cu el?Nu stiu..??
    Schimbarile au venit foarte tarziu..Polivalentul inimos si de mare travaliu,Bustea,parca,oricat de Jolly Joker ar putea sa joace,si-a intrat greu in ansamblu…
    Filip alearga ca si un titirez,dar daca nu primeste „lopta”,ce folos?
    Negoescu #77?Veti vedea curand,daca i se vor acorda sansele respective,macar mai devreme…
    Si acum,la altele…Cand va spuneam ca Hagi,mare,enorm jucator,dar nulitate ca antrenor,caracter,era calare pe tusier si pe arbitrul de rezerva,mai rar in spatiul sau delimitat…Nimeni nimic sa-l avertizeze…Bietii terorizati,nu au miscat nimic,fara ca Barsan sa ia decizie…Mereu anti-UTA…
    Si acum ajung si la Balint…A fost total depasit de situatie…Nu pot sa inteleg?…Om in plus,apoi ai doi in plus si dansul tine 4 fundasi,2 inchizatori in teren propriu,nici macar nu ii urca?Deci ne-a fost frica,sau ce?Si ca sa fie meniul complet,era gata sa ne-o furam….Pai cu 2 oameni in plus,cu schimbari neefectuate,nici nu ma mai intereseaza fragmentarea lui Barsan…Nici un arbitru din lume nu te poate capaci daca mergi peste adversar,hotarat,in conditii maxime de avantaj…
    Domnule Balint…Noi am fost langa echipa pana in ultima secunda….Ramane-ti foarte dator!Foarte!

    0
    0
  16. Comentariu din nou,doar pentru cunoscatorii vechi…Ce era Hagi?Nimic,doar un mare talent,pe atunci la Sportul Studentesc,de o aroganta maxima,de il fluierau toti cei din tribune..La declaratia sa,cum ca venea la miute,la Arad,de fapt el venea la acele foarte frumoase turnee de iarna,la Polivalenta,tribune pline,organizate de catre UTA…Veneau Corvinul,Sportul Studentesc(RIP Ardeleanu),CFR Timisoara,OLI Satu Mare,FC Baia Mare….si multe altele….Hagi era acelasi arogant,mereu…
    Daca vorbeste despre acel Mercedes 190 E,cumparat din Consignatia de pe Metianu,din confiscari,a venit cu Becali…Becali a licitat si i l-a cumparat…Pe astea le-a uitat,cum uita mereu…
    Si hai sa va mai spun ceva….Imediat dupa incheierea meciului UTA-Farul,cine iese impreuna cu noi,suporterii,de la Tribuna I-i?Pai cam presedintele clubului..Gica Popescu….Vadit abatut,indreptandu-se pe trotuar,spre directia garii,probabil spre o masina parcata…Oare nu trebuia,in calitatea sa de presedinte,cumnatzel,sa insoteasca echipa???
    Nu noi avem probleme….Altii au….:-))))Probabil se cam grabea..:-))))

    0
    0
  17. Ar putea sa-i ii tot incerce,pe orice post,fara logica…Toti jucatorii din lot sunt buni,foarte buni,chiar…doar ca….asa nu te poti prezenta….din pacate…Nu este absolut nici o critica,daca nu ii pui in valoare,la locul lor…Nu trebuie sa ne tot ascundem,pe arbitraje tendentioase sau alte alibi-uri,pentru ca ne vor mai toca…Trebuie luat in considerare…
    Nu vreau sa fiu rau…Balint a iesit sa urle pe Iacob,ca e prea sus iesit…Iacob se facea ca nu il aude….Poate ca nu au vorbit aceeasi limba..Ha,ha,ha…Fix pe Iacob…
    Sa joci cu doi oameni in plus si sa te aperi in acele momente cu 4 fundasi si doi inchizatori…Strigator la cer….Nenea Balint…In aceste conditii,ne vor urca pe garduri FC Arges si FCBecali…Time Laps…Mister Balint,ceva nu faci bine,cu tot respectul relativ,cuvenit…Pai ii mancam de vii,absolut,de nu pricepea Hagi absolut nimic,daca si cu parca…..Ati gresit total abordarea de fricosi….Mister Balint…sunte-ti din nou repetent…O spun cu mare regret…Antrenor fricos…Circarul de Hagi a dirijat arbitrii….

    0
    0
  18. Gata!! a lamurit totul marele ” arbitru” crăciunescu lingăul rejelui….UTA a fost favorizată! Imi e scârbă de miticii ăștia. Eu zic că se va face tot posibilul din nou ca UTA sa dispară din prima ligă…să nu mai chinuim regii si ciobanii cu deplasări asa lungi.

    0
    0
    1. Porumboiu a cam avut dreptate în tot ce a spus despre Crăciunescu de-a lungul timpului. A fost penibil aseară.

      0
      0
      1. Penibil a fost și cînd a arbitrațo pe UTA atît el cît și Crăciunescu ! Lucrurile astea nu se uită….

        0
        0
  19. Nu doresc să/l admolestez pe Balint,dar cu părerede rău ,am mai spus si în campionatul trecut că este un antrenor fricos,bazîndu/se mai mult pe apărare(vezi transferurile).Atît timp cît nu aduci un mijlocas de creație si un atacant puternic(vezi fc arges) ,nu ai cum să creezi faze de poartă.Giro apunctat f bine si nu vreau să mai pun si eu degetul pe rană.pentru toți cei care iubim UTA

    0
    0
    1. noi nu avem o persoana toba de fotbal care sa facă presiuni prin emisiunile de fotbal se aduc tot felul de indivizi platitisau imparțiali care fac lobby gretos!ar trebui sa ii penala Crăciunului dovezile în fata și sa îl umilească sunt poze pe net de la meci în care se vede clar cum portarul de la farul îl lovește pe hora fără sa atingă balonul fault clar și cartonaș rosu

      0
      0
    2. @Nico…Doamne fereste…nimeni nu dorim sa-l admonestam pe Balint,nici nu ne-am putea permite asa ceva,doar „CACAM” asa este…Una este absolut clara!!!!Presa sportiva aradeana a inceput sa isi puna niste intrebari…Oriunde citesti,pe orice site aradean,Balint este criticat dupa meciul cu Farul,chiar daca voalat…Deci grija mare…
      Se poate intampla..dar daca se repeta iar si mereu,incepand de la Ripensia,prima etapa din Liga a 2-a,incoace..inseamna ca are o problema majora de abordare…plus ca are un staff de secunzi,se pare ca foarte slabi,nu pe criterii de profesionalism…Ramane de vazut..Oare cat?
      Din partea mea,increderea ramane momentan…Nu stiu cat?

      0
      0
  20. Opinii impartite , multi critica, unii indeamna la rabdare, foarte multumiti….nu am vazut. 1. Multi, pe buna dreptate, arunca vorbe spre Balint. Nimic nou in organizarea jocului,in ultimii 2 ani. Balint imi pare ca nu poate mai mult,…raman la o opinie mai veche…Balint este un bun antrenor…de liga secunda. 2. Ideea ca am jucat cu 4 aparatori , plus 2 inchizatori , cind Farul era in 9 oameni este reala. Eu, pe final il urcam pe Eriko…varf. Si asa..era , in ultimul minut sa „ne-o traga”. Frica lui Balint , pentru atac consistent, care ar descoperi apararea…este evidenta. 3. UTA nu a realizat faze de atac…nu avem ce reprosa atacantilor, degeaba ii aruncam, ca si Becali, daca jocul nu este facut sa puna atacantul in pozitie de gol….cum sa marcheze ?. Nu imi poate spune nimeni ca e mai bun Negoescu…decit Buhacianu…a fost optiunea lui Balint. 4. Arbitrajul a fost asa si asa, cu greseli de ambele parti, dar, mai dezavantajata a fost UTA. Timpul suplimentar a fost infim…10 min s-a stat doar la accidentare, apoi , in prelungiri au fost 3-4 intreruperi de 1 minut,…el a prelungit…doar 7, din care s-au jucat 1-2 min.. Nu am vazut sa fie penalty pentru UTA, dar se putea da… pentru Farul ( vezi rezumatul pe Digi,). La golul lui UTA, Hora nu a faultat, dar in momentul in care Hora a dat-o cu calcaiul…arbitrul fluierase…de ceva timp, deci nu e „gol anulat”. Un argitru care a fluierat… ” la 2 capete”, slabut, chit ca e pe lista FIFA. Sa nu uitam ca Hagi a jucat fara vreo 6 oameni…desi,..ma gandesc cumva ca a fost si o intentie de a-l ajuta. Concluzie : arbitraj slab. 5. Hagi si Popescu au fost doua nume enorme in fotbalul romanesc, sint si azi in fenomen, ( Hagi si-a investit , in fotbal banii castigati…nu ca altii),..deci nu e cazul sa ii jignim, ca ei..greu vom mai avea. Ba chiar s-a vazut ca antrenorul Hagi foloseste inca ( foarte)tineri…produsi de el…spre deosebire de …Arad. Concluzionand : ne asteapta un sezon foarte greu, sperante mari..neacoperite de fapte, lotul nu mi se pare peste cel de anul trecut, jocul …cit va fi Balint…va fi la fel, singura speranta este sa avem si anul asta eficienta …in deplasare, cu Farul au jucat bine : Iacob, Vuccevici,Slyakov,Batha,Miculescu , ( cel mai bun). Neasteptat de slabi Ubbink, Passaglia, restul asa si asa. Mergem la Pitesti, ce va fi…vom vedea !

    0
    0
  21. Arbitrul Marcel Barsan prin prestatia sa nu a vrut sa-l supere pe marele Hagi chit ca UTA merita sa castige meciul.

    0
    0
  22. Daca UTA nu poate perfecta un transfer al unui atacant de careu prolific evident din lipsa resurselor financiare nu inteleg usurinta cu care s-a renuntat la Adrian Petre care sunt sigur ca realiza multe daca i se acorda o sansa

    0
    0
    1. Adunate toate minutele lui Petre în campionatul trecut dau 7 meciuri complete. Media lui de joc a fost de 40 de minute, adică aproape o repriză. Dacă nici astea nu-s șanse, să mă ierte Dumnezeu. În plus, ați văzut ceva la Petre duminică? La fel ca la UTA, echipa lui a jucat în 10 oameni cât a fost pe teren. Hora, așa modest, de bine de rău a marcat un gol valabil. Că a fost anulat de arbitru, aia e altă poveste.

      0
      0
  23. Opinia mea este ca acest tanar atacant croat Dangubic nu este ce are UTA nevoie. Nu-l vad cu nimic peste Adrian Petre sau Ciprian Rus.

    0
    0
    1. A jucat 10 minute și deja tragem concluzii. Nici nu mă mir că are Becali atâția simpatizanți în România.

      0
      0
  24. Daca UTA a disponibilizat in vara 11 jucatori nu trebuiau adusi 9 deloc. Doar 5 dar foarte buni, capabili sa decida soarta unui meci oricand. Ma refer aici la mijlocasi de atac si atacanti.

    0
    0
  25. M-as bucura mai mult sa avem o academie puternica si mai multi aradeni in lotul UTA ei ,mi se pare un efort urias sa tii in Liga 1 o echipa cu foarte multi straini si sa nu vezi mai mult de 2 okazii pe meci……pretentiile financiare sunt f mari pt o Liga 1 care abia se vede cand iese in EUROPA.
    Am incredere in antrenor, el lucreaza cu ce are la dispozitie, fiecare punct e important dar trebuie contruit din timp , de la juniori o echipa care sa nu mai depinda de piata transferurilor unde e greu sa gasesti ceva bun in timp util !
    Hai UTA !

    0
    0
    1. A alergat,punand presiune pe fundasi si pe Tordai,pe care i-a facut sa greseasca aproape de fiecare data,in putinele minute jucate….Dar daca nu primeste nici o pasa,ce vrei sa faca???Cand va primi pase si le va rata nonsalant,ranjind ulterior,mai vorbim…Clar!

      0
      0
  26. Citesc comentarii cum ca nu sunt aradeni in echipa… nu uitati ca sezonul trecut nu legam 2 pase, acum avem sperante la mai bine. Meciul s-a rupt din cauza arbitrului, foarte multe intreruperi, jucatori Farului cadeaua la orice contact.
    Noi trebuia sa fortam in final pe flancuri, fiind in avantaj numeric. Roger a stat prea in centru, iar Vukcevic nu putea face toata banda.
    Un minus si la schimbari, deoarece au venit prea tarziu. Un mare plus pentru suporteri !
    Victoria vine in urmatorul meci !!!

    0
    0
  27. GIRO , unde ai vazut tu scris ca, Chindia este satelitul lui Minamo si al Farului ? In ceea ce priveste la jucatorii veniti de la Farul in schimbul lui Aioanei ,respectiv Capusa, Dulca, Iacob si Dulca ,sunt cedati DEFINITIV Chindiei doar ca, la un eventual transfer al acestor jucatori Farul are cateva procente de luat, asa s-a negociat, asa ca, te inseli amarnic sustinand ca, nu au voie sa joace in meci direct !!!

    0
    0
    1. Nelule….te amagesti singur…Au avut drept de joc cei de la Viitorul,impotriva Chindiei???Nici vorba, si cedate punctele salvatoare de la retrogradare…si nici nu vor avea cei de acum,probabil…Discutam dupa ce jucati tur-retur cu ei..Sa nu uiti ce scriu acum….
      Sunt lucruri care nu trebuie sa fie scrise,doar nimeni nu este idiot…
      Initial,la Chindia erau trimisi jucatorii nefolositi ai lui Minamo,fara ca staff-ul si conducerea targovisteana sa aiba habar..Se trezeau cu ei la antrenamente,nu-i asa?…Caz de avarie,vi i-a luat inapoi,ca acum,Hagi,circarul vi-l ia pe Aioanei si va da rebuturile sale….Nasol de tot….Mai vorbim….Indiferent ca definitiv sau alti doi imprumutati,te bazezi pe ei,ca isi apara corect sansele fata de Hagi?Tu chiar crezi asta?Eu ma indoiesc…

      0
      0
  28. Asta este parerea voastra Cineva si Giro . In ceea ce priveste parerea ta in privinta Chindiei in acest campionat, da cu siguranta va juca in play out impreuna cu Clinceni, Voluntari, Gaz Metan Medias, Fc. Arges, Rapid,Mioveni si Minamo !!!

    0
    0
  29. Asta este parerea ta CINEVA cumva si a lui GIRO la fel !!!De exemplu MINAMO cand nu mai vrea un jucator ,il pune sa aleaga la ce echipa vrea si de cele mai multe ori acestia aleg Targoviste pt. ca, este mai aproape de Bucuresti cazul lui Dudea care a fost imprumutat si apoi Minamo l-a dus la Resita !!! La Farul, Iacob, Dulca, Capuse si Cabuz au fost cedati definitiv Chindiei in schimbul lui Aioanei !!!

    0
    0
    1. Esti pe langa,din pacate,Nelule…Tu crezi ca ii intereseaza distanta?Ce naiba?Fac naveta?Pai v-a pacalit Hagi…Iti vei da seama…Dar,la o adica,pe mine nu ma intereseaza nici Chindia,nici Minamo si nici Viitorul…Mai vorbim…

      0
      0
  30. CINEVA cumva !!! Cu cine m-am contrazis eu ?Eu am facut aluzie la unii care ziceau ca, vezi doamne Rapidul a jucat extraordinar cu Chindia si ce bine a jucat ca, au dat gol din nimereala ,Balan a facut alunecare si nicio treaba sa se anunte vreun gol si Popadiuc a vrut sa degajeze mingea si a tras in piciorul lui Balan, prost sa fii noroc sa ai !!! Si vezi ca, eu nu am sustinut ca, Chindia a jucat bine cu Rapidul, asta ai spus-o tu si nu te contrazic . Este normal si mai mult ca sigur ca, Chindia cu lotul actual si la cum joaca, se va bate la retrogradare !!! Dar, vezi mai bine ce faci tu CINEVA cumva ca, tu o critici pe UTA. necontenit , mereu strambi din nas la orice nu iti convine !!!

    0
    0
  31. Domnilor, chiar nu inteleg ce aveti cu Rapid-ul. Doar ca este din Bucuresti si galeria infratita cu rivalii. In rest, echipa muncitoreasca, infiintata acum aproape 100 de ani, cu o galerie frumoasa, cu o istorie bogata (incl titluri si Cupe), una din putinele echipe care au tinut piept suprematiei echipelor departamentale Steaua, Dinamo ori Victoria. La fel ca si echipele studentesti, ca au fost U Craiova, Sportul Studentesc ori, da, chiar si Poli Timisoara, au cochetat cu pozitiile superioare ale clasamentului (Craiova fiind si campioana) in dauna Stelei si a lui Dinamo. Iar aceasta rivalitate cu Poli ce dateaza de aproape 60 de ani la fel, nu o pot intelege, desi am aproape aceeasi varsta. Multi dintre fanatici nici nu stiu ce s-a intamplat de fapt atunci, poate doar din povestirile bunicilor, nefiind nascuti la vremea respectiva. Dar sustinem ura aceasta fata de un club de care ar trebui mai multe sa ne lege decat sa ne desparta. Cum insa Arad-ul are, ne place ori ba sa recunoastem, mai multe afinitati fata de Dinamo si Steaua decat fata de UTA, in loc sa ne concentram asupra „dusmanlior” reali, ni s-au incins spiritele in relatia cu Rapid-ul ori chiar si cu FC Arges, scria careva nu mai departe de anul trecut. La fel, ma mira, printre altele, apelative la misto gen Minamo ori Cismisoara scrise obsesiv de unii (nu multi, e drept) cu care vrem sa demonstram ce? Atasamentul fata de UTA? Va place cand altii ne apeleaza (M)UTA? Mi-as fi dorit ca la reintoarcere in Liga 1 si odata cu noul si frumosul stadion, sa depasim statutul de suporter vulgar in tribuna ori de spargatori de seminte. Si, in multe momente ale meciului cu Farul, am fost mandru de comportamentul si cantecele sustinute si incurajarile galeriei. Bravo! Avem sansa sa fim numiti nu numai cea mai frumoasa galerie (chiar daca inferioara numeric altor cluburi), dar si cea mai fair play. Asta asa, daca tot il invocam pe Csala la tot pasul

    0
    0
    1. Eu nu suport Rapidul…de multa vreme…din timpuri in care galeria sa scanda : ” Camataru…hai pe noi / Sa ne dai si golul 2..”. Mereu s-au predat la Dinamo mai ales, dar si la Steaua…dupa interes. Cum si azi au un stadion al Ministerului Transporturilor, ca si Steaua ( cel al Apararoi) chestiile astea arata …miticism si gandire comunistoida

      0
      0
  32. Mai GIRO ?! Eu nu te inteleg pe tine !!! De ce imi spui mie toate astea despre Chindia de parca as fi vreun angajat de-al lor !!! Eu mi-am spus o parere dar asta nu inseamna sa ne certam pe probleme de care nici nu ar trebui sa te intereseze s-au sa ma intereseze prea mult, prea multa patima pui GIRO si CINEVA pe acest subiect ?!

    0
    0
    1. Nelule,sper ca ma cam cunosti..Nu este nimic personal..doar ca ideile noastre nu sunt paralele…Tu cunosti foarte bine Chindia,iar eu,foarte bine UTA…Nu UTA s-a facut de ras in combinatii cu Hagi,diverse,maxim dubioase,la care reactionezi,de parca nu vezi si tu…Dar…dupa cum consideri…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button