Fotbal judetean

Național Sebiș a reînviat după 653 de zile cu un prim succes convingător în Liga 6-a! Gruparea de pe Crișul Alb pune preț și pe grupele de copii 





Pe 29 noiembrie 2019, Național Sebiș disputa ultimul său oficial înainte de a se retrage din campionatul Ligii 3-a. Echipa antrenată pe atunci de Dănuț Șomcherechi pierdea cu 5-0 pe „Municipalul” din Târgu Jiu cu FC U 1948 Craiova, grupare care între timp a urcat în Liga 1.

Istorica grupare de pe malul Crișului Alb a aruncat oficial prosopul pe 4 februarie 2020, a pierdut prima etapă a returului la „masa verde”, după care a venit pandemia și a „înghețat” totul. Campionatele din eșaloanele inferioare nu au mai început decât în această vară în județul Arad, iar Național Sebiș s-a prezentat la start în Liga 6-a, acolo unde a fost trimisă de Federația Română de Fotbal după retragere.

Așadar, povestea a fost reluată după aproape doi ani de zile cu o victorie clară a sebișenilor, 5-1, contra celor de la Viitorul Sintea Mică 5-1, chiar pe arena „Crișana”, care până acum doi trei ani o găzduia inclusiv pe UTA în Cupa României. Marcatorii echipei antrenate de Flavius Raț și Leontin Sîrb au fost: Fl. Alb 9, Mateș 31, 40, Mihăiță 41 și Dragoș 90, în timp ce pentru oaspeții de la Sintea Mică a punctat D. Micula 64.

Așadar, startul a fost dat, iar obiectivul echipei nu poate fi decât promovarea în Liga 5-a la finalul stagiunii. „Orice început este greu, dar ne putem bucura că în Sebiș fotbalul are adresabilitate și după 653 de zile de la ultimul meci oficial. Am pornit la drum cu tre echipe de copii U11, U13, U15 și una de seniori în Liga 6. Echipa de seniori a debutat frumos în fața a 150 de spectatori, obiectivul lor fiind promovarea. Copiii trebuie să se dezvolte într-un mediu propice, am cuprins toate categoriile de juniori pe care îi oferă zona și ne interesează sportul de masă, fotbalul în principal”, spune Cristian Feieș, primarul orașului Sebiș, fost fotbalist al Naționalului.

Președintele clubului a rămas Radu Borlea, cel care i-a urmat la conducerea clubului lui Călin Cojocaru. „Cei 100 de copii legitimați sunt antrenați la U15 de Cosmin Toader, la U13, de Marian Țica și la U11, de Leontin Sîrb.  În fine, echipa de seniori e pregătită de Flavius Raț și Leontin Sîrb. Fiecare dintre aceste echipa fac câte două antrenamente pe săptămână, plus meciul. Bazele nostre rămân aceleași, cea de la Prăjești și <<Centralul>> din Sebiș. Am cumpărat mingi, materiale de antrenament, maieuri, echipament de joc, dar avem și un microbus care aduce copii din Buteni, Bârsa și chiar mai de departe”, spune Borlea. Delegatul echipei a rămas Costică Vanci.

Formații:

Sebiș: L. Sârb – Al. Deliman, Cl. Feieș, Copian, D. Jurj (82 Vărădeu) – Fl. Alb, C. Mihăiță – L. Palcu (79 Beseda), T. Dragoș, I. Buia ( 61 Herbei) – Al. Mateș (79 Hălmăgian).

Sintea Mică: D. Florea – Gabai, A. Riviș, Cois, An. Varga (51 C. Dehelean) – Cl. Micula, D. Ivașco, I. Popa, Iuhaniac – M. Ivașco, D. Micula (88 I. Farcaș).

Arbitri: Răzvan Rusu – Lucian Berariu, Caius Șopt.

Observator AJF: Teodor Jușcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button