Stranieri aradeni

Ex. utistul Vulturar – singurul român inclus de publicația „The Guardian” în topul celor mai buni 60 tineri fotbalisti ai lumii!





Arădeanul Cătălin Vulturar este singurul fotbalist român inclus de prestigioasa publicație „The Guardian” în topul celor mai buni 60 tineri fotbalisti ai lumii. Căpitanul naționalei Romaniei U18 face parte din galeria unor tineri extrem de promițători, născuți în anul 2004, cărora li s-a prezis un viitor strălucit în fotbalul mondial.

Pe aceeași treaptă cu Moukoko sau „ noul Alphonso Davies”

Pe lista publicației britanice se află fotbaliști deja intrați deja în lumina reflectoarelor, precum Pablo Gavira, fotbalistul Barcelonei care a debutat, miercuri, pentru naționala mare a Spaniei în semifinala Ligii Naținiunilor, câștigată la Milano, contra Italiei.  Youssoufa Moukoko (cotat deja la 18 milioane de euro de transfermarkt), de la Dortmund, Angelo (7 milioane de euro), de la Santos sau canadianul Jahkeele Marshall-Rutty (Toronto FC), poreclit „noul Alphonso Davies”, sunt și ei fotbaliști deja cunoscuți. Emre Demir (Kayserispor, promis deja Barcelonei), Julen Jon Guerrero (Real Madrid), Romeo Lavia (Manchester City), Livano Comenencia (PSV Eindhoven), Elias Solberg (Juventus), Andre Gomes (Benfica), Jeppe Kjaer Jensen (Ajax) sau Luka Romero (Lazio) sunt și ele nume importante din fotbalul mondial la vârsta de 17 ani.

UTA l-a transferat la Lecce pentru 300 de mii de euro

În ceea ce-l privește pe fotbalistul român, transferat de UTA la Lecce în vara anului trecut pentru 300 de mii de euro (plus 15% dintr-un viitor transfer cu condiția ca suma să depășească cifra de 500 de mii de euro), jurnaliștii de la „The Guardian” precizează: ”Vulturar este cel mai tânăr fotbalist care a evoluat într-un meci din Liga 2-a din România. A debutat pentru UTA Arad la vârsta de 14 ani, după ce antrenorul său de la echipa de juniori a spus că era prea bun pentru nivelul la care evolua. Talentatul mijlocaș central a fost căpitanul tuturor naționalelor României la care a jucat. În 2020, s-a transferat la Lecce, în Italia, unde se antrenează cu prima echipă. Fotbalistul de picior stâng a susținut trialuri atât la Liverpool, cât și la Barcelona înainte ca oferta de la Lecce să fie de ajuns pentru a-l rupe de clubul său din copilărie”.

Comparat cu germanul Weigl sau englezul Rice

Cătălin Vulturar a fost piesă importantă pentru echipa Primavera a celor de la Lecce, care în vară a promovat în prima ligă a celei mai tari competiții rezervate juniorilor din fotbalul italian. El este comparat deja cu Julian Weigl, germanul lui Benfica sau englezul Declan Rice, de la West Ham. Arădeanul Vulturar se află, bineînțeles, printre jucătorii convocați de selecționerul Dan Oprescu pentru „Turneul celor patru națiuni” la care România Under 18 participă în aceste zile, alături de reprezentativele similare ale Spaniei, Turciei și Portugaliei.









5 comentarii

  1. Deci se poate sa vanda si UTA direct,nu numai FCSB poate sa o faca,cu jucatori umflati,care pune frana talentelor mari,exceptie Man,dar si el a frecat banca initial, din cauza smecheriilor oierului….Miculescule,citesti oare???Pune osul la treaba ca sa devii golgheterul UTA-ei,pentru ca esti in stare,apoi du-te la mai bine,direct afara si adu-ne bani multi in pusculita!!!
    Succes!

    0
    0
  2. Felicitari Catalin Vulturar! Potrivit publicatie britanice “ The Guardian “ sa ajungi topul primilor 60 de tineri fotbalisti din lume nu cred ca-i la indemana you oricui. Bunul Dumnezeu sa-l ierte pe Ionut Popa, el a avut curajul sa te arunce in focul jocului de fotbal din liga a II a din Romania cand aveai doar 14 ani iar tu i-ai dovedit antrenorului cat si spectatorilor, ziaristilor prezenti la acel meci ca esti capabil de mult mai mult. Ma bucur enorm de mult pentru tine, pentru ca rezultatele muncii tale se vad foarte bine ( capitanul nationalei de fotbal a Romaniei U18, participi la antrenamentele primei echipe a clubului italian Lecce, titular al echipei Primavera a aceluiasi club ) . Continua sa muncesti la fel de mult si o sa ajungi foarte sus in fotbalul profesionist.

    0
    0
    1. De ce să-l debuteze Balint in Liga 1 ca nu este cu Apostu?!Urmariti va og ,tot ce nu este cu “EI”chiar dacă trec pe la echipa 1 după se pierd ,oare de ce ,domnule Balint ?????

      0
      0
  3. Draga Balint,de ce ne pleaca talentele (sa nu fiu ipocrit si sa spun…indepartate)? Nu aveau loc la echipa: Negoescu,Vulturar,Denis …etc. Politica acestui club nu se bazeaza pe reconstructie si tineri de viitor? Credeam ca suntem pro UTA si nu pro comisioane. Si acum,criticii…..

    0
    0
  4. Doamne ajuta sa ajungă mare, nu ca si celălalt care acus vreo 10 ani era pe aceeași listă, cu nume precum Pato, Rooney si multi altii. Nu-l numesc ca arădenii stiu despre cine vorbesc si cum s-a intors din Scotia 😂

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button