UTA Arad

„Roș-albii” salvează amicalul în ultimele 11 minute: UTA – Ripensia Timișoara 4-2





După ce a ajutat-o pe UTA să-și prezinte lotul pentru ediția 2021-2022 a Ligii 1, Ripensia a revenit după trei luni pentru un nou meci amical. De această dată, locația nu a mai fost arena „Francisc Neuman”, ci „terenul biliard” din Sânnicolau Mic. După 0-2 timp de 79 de minute, „Bătrâna Doamnă” a apăsat pe accelerator și le-a dat patru timișorenilor, reparând puțin din imaginea lăsată astăzi.

Dima – fundaș stânga la UTA

Fiindcă a avut fundașii laterali numărați, atâta timp cât Vukcevic și Baravykas au treabă în preliminariile „mondialelor”, cu naționalele Muntenegrului și Lithuaniei, iar Tomozei a fost exclus din lot, Laszlo Balint a apelat din primul minut la cel mai nou transfer al arădenilor, Constantin Dima în banda stângă. Acesta a ridicat la trei numărul românilor din „11”-le gazdelor, alături de Mociu și Antal. Dincolo, moldoveanul V. Macrițchii și ivorianul Coulibaly au fost „stranierii” aleși de Iulian Muntean.

Dublă lovitură pentru arădeni

De fapt, mijlocașul de culoare avea să fie cel care a deblocat amicalul, chiar împotriva fostei sale echipe, care a început moale, cu o singură semiocazie la „capul” lui Roger, reținut de Mosoarcă după un contact cu bara din stânga sa. În minutul 22, la o fază ce nu anunța nimic, Golda a pasat pe jos din stânga în marginea careului, Medjimorec și Dima s-au invitat la balon, iar Coulibaly a mulțumit și și-a plasat șutul în dreapta lui Mociu. Uluiuala gazdelor a fost mare, din moment ce 70 de secunde mai târziu, Ripensia a făsut 2-0. Contră rapidă pe dreapta, Mihai a trimis în centru, Golda a sărit peste minge și Piftor, venit pe „lung” l-a bătut pe Mociu pe colțul său din 13 metri. După alte 4 minute, Golda a nimerit transvesala, iar Laszlo Balint a luat foc pe margine: „Ne trezim, jucăm și noi? Fiecare face ce vrea pe teren!”.

Mosoarcă a închis poarta, bară pentru Ubbink

Și după o jumtate de oră, UTA a început să lege primele atacuri și să-și creeze ocazii importante. Doar că portarul Mosoarcă a fost într-o zi de grație, iar Antal și Dangubic nu l-au putut învinge cu șuturi din interiorul careului. Tot Liviu Antal a mai finalizat odată din doar 6 metri, dar portarul Timișoarei a avut un reflex salvator. Apoi, transversala i-a ocrotit pe oaspeții de pe Bega, la șutul lui Ubbink din 16 metri, pentru ca înainte de ultimul fluier al reprizei, Erico să reia incredibil peste poartă, din numai 7 metri.

Meci închis la reluare

Repriza a doua a început cu șase, respectiv șapte schimbări și cu un joc echilibrat. UTA nu a mai pus probleme în atac, iar Balint a apelat, după o oră de joc, la Tomas Wagner, masivul vârf ceh sosit în probe la Arad. Dar, baloanele au ajuns foarte greu fostul fotbalist de Champions League al lui Plzen, chiar și după ce arădenii au trecut în 4-3-3.  Prima ocazie a reprizei s-a născut foarte greu, de abia după 77 de minute de joc, când Batha a primit un balon în careu, în lateral dreapta, dar șutul a fost paralel cu poarta.

Ubbink și Roger au întors meciul cu câte o „dublă”

Două minute mai târziu, s-a făcut – totuși – 1-2, după ce Roger a pasat bine de pe linia de fund, iar Ubbink a trimis cu latul în dreapta lui Mosoarcă. Și pe fondul schimbărilor din „garnitura” Ripensiei, UTA a simțit că se poate și a întors meciul. În minutul 81, la o fază prelungită de atac, la care Hora a lovit bara cu capul, mingea a ajuns cu ceva noroc la Roger, care a înscris tot în dreapta portarului. Și tot acolo a făcut și Desley Ubbink dubla, în minutul 84, după o contră rapidă a echipei sale și o finalizare de la 16 metri. Forcingul prim divizionarei nu s-a încheiat aici și după alte două minute s-a făcut 4-2. Hora a centrat din dreapta, Wagner a trimis cu capul din 5 metri, Mosoarcă a respins, dar Roger a fost pe fază și a introdus balonul în plasă.

Așadar, „roș-albii” evită un eșec ce nu ar fi dat bine înainte cu o săptămână de confruntarea din etapa a 12-a a Ligii 1 cu FC U Craiova. Ripensia are meci acasă în Liga 2-a, cu U. Cliuj.

Formații: 

UTA: Mociu (46 Balauru) – Shlyakov, Erico (46 Benga), Medjimorec (46 Ilie), Dima (60 Mar) – Vorobjovas (46 Batha), Passaglia (46 T. Călin) – Antal (46 Hora), Ubbink, Roger – Dangubic (60 Wagner).

Ripensia: Mosoarcă – Sturzu (77 Ernest), Țieranu (46 Rogac), Lalic (46 Fridrich), Gladun (71 Pădurariu) – Coulibaly (46 Stoi), Vidrăsan (46 Taras), V. Macrițchii (71 Stoica) – I. Mihai (46 Morariu), Golda (46 Ernest, 71 Soković), Piftor. (46 Mitrov).

Arbitri:  Sebastian Mako – Florin Vesa, Andreea Șușcă









6 comentarii

  1. Bravo UTA pentru repriza a 2-a !!! Dima si Wagner nu sint de UTA. Ambii se misca mai greu si decit Hora sau Antal.Bunicel Calin.

    0
    0
  2. Până nu au intrat rezervele ripensiei am fost surclasați! Ripensia care e o echipă la retrogradare la liga a doua!

    0
    0
  3. Este criza la UTA! Chiar daca am marcat 4 goluri pe final de meci ,trebuie sa vedem si ce fundasi au jucat pentru Ripensia in acel moment! In prima repriza nu am jucat fotbal,jucatorii parca au dansat la o nunta sau botez! Passaglia si Erico tot mai slab joaca!

    0
    0
  4. Fără bucurii în Cupa și amicale. Te întrebi la ce se lucrează între etape. Balint, cel puțin asa pare, vrea sa imprime o idee, sa nu zicem pretențios, stil. Asta enervează oameni obișnuiți sa joace ce se nimerește. Parca fac antrenorului în necaz și încep cu 0-2, aproape de 0-3!! Tot ei dreg busuiocul ca avertisment la noi tentative. În general, când părăsește lumea gradenele, în prelungiri. La amicale diferența e făcută de salarii, nu de munca și talent. Le-ar prinde bine o,, carantina tehnica ” prelungita la stadion. E posibil ca actualul lot, sa fie în majoritate de tranziție. Tranziția spre munca și seriozitate. Asa ca problema cine da gol se transforma în de ce primim prea ușor gol. Nu trebuie așteptat,, ferestre” competiționale pentru schimbări.

    0
    0
    1. Sau echivalenta cu proverbul,fara legatura cu vreo comparatie al unui alt club,..”cainele de prea mult bine,turbeaza”..sau „pisica satula,bine hranita de catre stapan,nu mai prinde soareci”…Hmmm…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button