Fotbal feminin

Încă trei puncte, dar lupta pentru play-off rămâne deschisă: Banat Girls – AC Piroș Security Arad 0-4





„Leoaicele” și-au făcut treaba în Banat, dar nu pot sărbători calificarea în play-offul Ligii 1 feminin la fotbal. Ambulanța nu a mai ajuns la meciul dintre Vasas Femina și Fair-Play Joc Cinstit București, iar oaspetele vor obține punctele ce le țin serios în cărți pentru un loc în primele 6 formații la finele sezonului regulat. Totuși, AC Piroș Security rămâne la mâna ei, în sensul că are două rezultate din trei la dispoziție (victorie sau egal) în ultima etapă, în meciul de acasă cu Alexandria, iar atunci echipa cea mai amenințată cu alunecarea în play-out este Poli Timișoara.

Revenind la confruntarea de la Comloșu Mare, arădencele nu le-au dat nicio șansă reșițencelor de la Banat Girls. Au deschis scorul rapid, în minutul 9, prin Eli Bozian, care a transformat magistral, la vinclu, o lovitură liberă de la 23 de metri. 0-2 s-a făcut în minuul 17, când egipteanca Sally Mansour, a beneficiat de centrarea excelentă a lui Balaș și a înscris plasat, la colțul lung. Meciul era jucat încă de la pauză, căci Melisa Olariu a fost pe fază la centrarea lui Sally, scăpată din brațe de portarul Martinez. Înainte de a fi înlocuită, Olariu a ratat ocazia meciului, din doar 5 metri de buturile adverse. Dar, jucătoarea care a înlocuit-o, Mariana Voinea, a fost mai inspirată și a făcut 0-4 cu un „lat” precis la centrarea aceleași Sally Mansour.

Așadar, Piroș Security adună 18 puncte în clasament, cu două mai mult decât Poli și Fair-Play și rămâne pe locul 5 în clasament. În ultima rundă, trupa de pe Mureș are cel mai greu meci, acasă, cu formația de pe locul 4, CSM Alexandria, pe când timișorencele și bucureștencele sunt mari favorite cu Banat Girls, respectiv Ladies Târgu Mureș. „Jocul din Caraș nu a fost tocmai simplu prin prisma terenului destul de rău, dar , ca și la Galați, fetele noastre s-au adaptat mai bine și destul de repede și ne-am asigurat dublu avantaj după nici 20 de minute. Apoi, am gestionat bine jocul, am mai marcat de două ori, scorul putea fi și mai mare, dar azi ne interesau mai ales punctele. Am aflat și noi de ceea ce s-a întâmplat la Odorheiu Secuiesc, speram ca de azi să fim în play-off, dar rămâne să luptăm pentru acest obiectiv săptămâna viitoare acasă. Suntem la mâna noastră și avem mare încredere în fete. Nu știu ce jocuri se fac, dacă se fac, rămânem concentrați pe ceea ce avem noi de făcut, adică trei puncte  cu Alexandria”, a spus Dan Cuedan, antrenorul „leoaicelor”.

Formații:

Banat Girls: Martinez – Chișe, N. Lazăr, Crișan, Andrei – D. Muntean, Burdan, Ruvilă, Gînju – Vidican, Roksa. Au mai jucat: Dumitru, Stoianov, Constantinescu, P. Muntean, P. Lazăr. Antrenor: Dan Popescu.

AC Piroș Security: Maha – Cauni, Șuveț, A. Ion, Tomescu – Bălaș, Bozian, Kugler, Prunar – Sally Mansour, Olariu (72 Voinea). Antrenor: Dan Cuedan

Arbitri: Cătălin Blîndu – Alexandra Maier (ambii din Hunedoara), Rareș Azamfirei (Vulcan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button