Gloria LT Cermei

Moisă, după eșecul Cermeiului la Dumbrăvița: „Unul dintre cele mai bune meciuri din deplasare, un egal era mai echitabil”





Deși a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon, Gloria Lunca Teuz Cermei a pierdut finala pentru locul 4 de la Dumbrăvița. Ambele formații au ratat ocazii importante, așa că, cu un sfert de oră înainte de final, scorul era încă alb. Dar, la o banală fază fixă, mingea a lovit brațul lui Vlad care era postat în dreptul feței, iar arbitrul a considerat că sunt circumstanțe de penalty. Gologan l-a învins pe Gîrlea de la punctul cu var și „sămădăii” nu au mai avut forța să revină, cu toate că ceva ocazii au fost, în special cea a lui Sergiu Popa (șut în plasa laterală din 7 metri) în cel de-al treilea minut de prelungire.

Spre deosebire de meciul din tur, când timișenii s-au impus cu 2-0, Cermeiul a fost mereu în joc în fața Dumbrăviței și putea trece în avantaj la ocaziile importante pe care le-a avut. „Echipa chiar a arătat bine azi pe toate momentele jocului, poate am făcut cel mai bun joc din deplasare în acest an. Echipa a fost organizată, și-a creat ocazii în special în debuturile de reprize, dar nu am avut luciditatea necesară la finalizare. Iar la fotbal, se știe, ocaziile se răzbună, deși golul lor a venit dintr-un penalty pe care jucătorul meu susține că nu l-a făcut. Eu din poziția în care nu am văzut faza, oricum băieții au atacat până în ultima secundă, nu le pot reproșa nimic ca atitudine. Am jucat în fața unei echipe bune, reactive, care se organizează bine în defensivă și-ți pune probleme pe contre sau atacuri rapide. Una peste alta, un egal era mai echitabil și lupta pentru play-off rămânea deschisă pentru la primăvară. Nici acum nu e gata din punct de vedere matematic, dar noi mai trebuie să și stăm o etapă, va fi foarte, foarte greu”, spune Flavius Moisă, antrenorul cermeianilor.

Dacă Pecica trece mâine de liderul Ghiroda și Giarmata Vii, Cermeiul va ierna pe locul 6. „Să visezi e gratis, iar băieții au avut tot dreptul după seria de rezultate bune. Dar, ne-a lipsit ceva în câteva meciuri, ca și astăzi și cred că primele patru echipe se vor știi după această etapă. Poate doar Pecica să mai prindă ultimul tren dacă o bate mâine pe Ghiroda, va fi greu, dar nu imposibil”, a adăugat Moisă.

Gloria Lunca Teuz Cermei rămâne în priză până la finalul săptămânii viitoare, când intră în vacanța de Sărbători până la mijlocul lunii ianuarie.

Stan: „Acum nu am jucat fotbal, dar am câștigat!” 

Chiar și antrenorul Dumbrăviței recunoaște că echipa sa a obținut un succes norocos sau cel puțin adversarul merita mai mult. „Exact asta este: o victorie foarte importantă! După aspectul jocului, poate nu am fi meritat victoria. În același timp, au fost multe jocuri în care am jucat foarte bine și am pierdut. Mă refer aici la meciurile cu Lipova și Chișineu Criș. De data aceasta, nu am făcut un meci prea reușit, dar am învins. Fotbalul nu e întotdeauna drept, dar eu consider că la sfârșit de campionat balanța se echilibrează. Deci, nu există numai ghinion și numai noroc. Ce e la final, de obicei e echitabil. Ne-au interesat foarte mult cele trei puncte și poate aceasta a fost cauza jocului mai slab. Chiar dacă am încercat să detensionez atmosfera, presiunea a fost mare pe umerii jucătorilor. În subconștientul lor, și-au dat seama că este un meci foarte important pentru noi, care ne poate duce în play-off. Această presiune nu a fost de bun augur pentru noi. Aș spune că, în afara meciului de la Dudeștii Vechi, am jucat fotbal în fiecare etapă. Acum nu am jucat fotbal, dar am câștigat! În proporție destul de mare, cred că am făcut un pas foarte mare către play-off”, a declarat Cosmin Stan.

Clasamentul la zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button