UTA Academie

Liga Elitelor, la ora concluziilor pentru Academia UTA: Două grupe au câștigat play-outul, iar juniorii U17 termină ultimii în play-off!





Pentru echipele necalificate în fazele superioare, ediția 2021-2022 a Ligii Elitelor s-a încheiat în acest weekend. A fost și cazul grupelor Academiei UTA, care – de altfel – a dus o singură formație în play-off, dar după reorganizarea din iarnă aceasta a pierdut marea parte a partidelor și a ieșit ultima în seria de Vest. Alte două formații „roș-albe” au încheiat cu dreptul sezonul, făcând chiar scor și adjudecându-și faza play-out.

Liga Elitelor U16 (play-out): UTA – ACS Târgu Mureș  5-1

Echipa antrenată de Sorin Botiș și Marius Ciubăncan a câștigat play-otului seriei a 4-a a Ligii Elitelor, dar asta se știa demult. Ieri, „roș-albii” au încheiat doar în stil mare întrecerea, după 5-1 cu ACS Târgu Mureș. Curtuiuș a semnat hattrick-ul (min. 22, 32 și 34), iar la pauză s-a intrat cu 3-0. După reluarea jocului, Busu a reușit o „dublă” (min. 53 și 55) și scorul a devenit 5-0. În minutul 64, același Busu și-a lăsat echipa în zece, fiind eliminat direct în urma unui gest nesportiv. Două minute mai târziu, oaspeții au înscris golul de onoare și meciul s-a terminat 5-1 pentru UTA.

UTA: Egeto – Hara, Roșu, Roman, Grigoraș, Maghiar, Bercea, Pârvănescu, Neaga, Curtuiuș, Busu. Au mai jucat: Hudișteanu, Funkenhauzer și Mercea.

Liga Elitelor U19: UTA – LPS Banatul Timișoara 9-1

Câștigători și ei ai seriei de Vest în play-out, juniorii mari ai „Bătrânei Doamne” au făcut și ei spectacol la ultima apariție oficială a sezonului. Meciul cu „lanterna” LPS Banatul s-a jucat la o singură poartă și tabela s-a oprit la scorul de 9-1, după ce la pauză era 3-0. Mercioiu a marcat de patru ori în poarta timișorenilor, celelalte reușite ale gazdelor purtând semnătura lui: Popa (2), AndreașBulza și Hereș.

Sandu Gaica și Adi Ungur au început partida cu următorul unsprezece: Roșca – Manoilă, Bota, Iurasciuc, Sarkozi, Bulza, Roșu, Popa, Andreaș, Ronai, Mercioiu, pe parcurs mai intrând pe teren: Hrincescu și Kiss.

Play-off Liga Elitelor U17: UTA – LPS Banatul Timișoara 1-2

Intrată în play-off de pe locul 3, UTA a alunecat până pe ultima poziție după rezultatele înregistrate în această primăvară. Arădenii au pierdut chiar sâmbătă duelul suferinței cu LPS Banatul, chiar pe teren propriu. La pauză, scorul a fost 1-1, arădenii marcând din penalty prin Mitu. A fost o partidă intensă în care antrenorul oaspeților a fost trimis în tribună încă din prima repriză. S-au acordat și două cartonașe roșii, câte unul în fiecare tabără. La UTA, Purdescu a fost cel eliminat, în minutul 81, oaspeții înscriind pentru punctele ce au trimis „lanterna” la Arad.

UTA: Malița – Petrico, Murgu, Purdescu, Ristin, Mitu, Olăroiu, Caia, Temian, Bădău, Nica.

FOTO: Costel Șerban

2 comentarii

  1. Au fost rezultate foarte slabe pentru tinerii de la UTA. Nu vreau acum sa discut cauzele, Dar, la UTA se cere sa fii in play off ( macar) iar acolo sa nu fii …ultimul. Ca nu ai ajuns nici in play off e chiar foarte grav. ceva trebuie schimbat in selectarea si pregatirea juniorilor, banii cheltuiti…nu se justifica, cu rezultatele astea.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button