UTA Arad

Jucătorii UTA-ei au intrat în vacanță, conducerea clubului se pregătește să anunțe numele noului antrenor!





După ce CFR Cluj a sărbătorit, aseară, câștigarea celui de-al 8-lea titlu din istorie, al cincilea consecutiv, deseară (începând cu ora 20,30) vor veni și ultimele verdicte stagionale în Liga 1. Vom afla echipele ce-și vor disputa primul baraj pentru calificarea în Conference League, Rapidul și Sepsi fiind la mâna lor, însă au doar varianta victoriei la Mioveni, respectiv Craiova (cu FC U Craiova 1948), căci Botoșaniul va câștiga împotriva Clinceniului.

În fine, jucătorii UTA-ei sunt deja în vacanță, cei străini au și plecat, în marea lor parte, acasă. La această oră, conducerea clubului a confirmat doar 9 jucători din vechiul lot (ar mai fi și Hrezdac, care a semnat și el până în 2024 și fundașul albanez Hoxhallari, de la Tirana, blocat deja de „roș-albi”) și pentru la anul, plus – bineînțeles – juniorii care au debutat deja în elită, Mercioiu, Pătlăgică, Pop și Cibi. Negocieri mai sunt și cu alții, doar că ultimul cuvânt îl va avea noul antrenor, după toate probabilitățile, Ilie Poenaru. Acesta are, la rândul său, o listă de achiziții și, dacă insistă să lucreze cu cei aflați acolo, care s-ar putea să fie și mai ieftini decât cei care așteată reînnoirea contractului cu arădenii, atunci dorința îi va fi îndeplinită.

Anunțul oficial al clubului cu privire la noul „principal” ar trebui să sosească în această săptămână. După cele declarate după remiza palidă cu Dinamo, Ionuț Badea încă speră că va fi chemat la discuții, doar că cele întâmplate vara trecută trebuie să-i dea de gândit. Laszlo Balint și-a reînnoit înțelegerea cu UTA imediat după meciul cu Gazul, care a consfințit salvarea matematică de la retrogradare, adică cu o etapă înainte de final. În acest sezon, echipa a scăpat total de griji de aproape o lună și Badea încă așteaptă…Poate și pentru că arădenii au ratat și prezența pe locurile 7-8, ca să nu mai vorbim despre minima poziție a 10-a, ce a mers către FC U Craiova.

În paralel, Alexandru Meszar discută și cu oamenii de afaceri arădeni, care ar dori să preia clubul. Banii nu ar fi o problemă, doar că strategia pentru sezonul viitor e ca și făcută, iar Simion Apreutese și partenerii săi nu o împărtășesc prea tare. Vor găsi cele două părți o cale de colaborare? Discuțiile continuă, o nouă rundă având loc chiar în această dimineață.









34 comentarii

  1. Domnul Meszar, toată stima pentru ce a făcut până acum!!! Dar acum e altceva, dacă nu are bani să ducă UTA la un nivel superior, atunci s-o lase mai moale cu strategia!!! Să nu îndepărteze noii investitori, că o să ajungem să consideram evitarea retrogradării o mare performanță,in el mai bun caz…… Banii privați nu sunt ai primăriei, să jonglăm ca în vremurile bune cum vrem noi cu ei!!!

    0
    0
  2. Sper să se înțeleagă să nu se impiedice de strategia făcută de Meszar, până la urmă strategia se poate ajusta in iarnă de grupul Apreutese.
    Dacă asta e ultimul,, moft”a lui Meszar.

    0
    0
    1. Pina la urma, investitorii ,,primăverii,, trebuie sa ne dovedească că au un plan bine pus la punct și șanse de reușită,felicitări Meszar că nu abandonezi clubul.

      0
      0
        1. Meszar a făcut datoriile? Dar ce spui de Gyuszi și Apostu cu șmecheriile de jucători +comisioane ???

          0
          0
        2. Tu esti unul din cei care vorbiti prostii ca niste idioti. Scuze de expresie, dar sunt satul.
          Meszar a explicat acele datorii, care au fost stinse in totalitate la 31.03.2022… dar daca ai o gura trebuie sa o si folosesti, asa-i? Mai greu cu creierul, ca ala il ai degeaba

          Cu astfel de cometarii faceti doar rau clubului pe care tot voi sustineti ca il indragiti!

          0
          0
  3. Nu da Meszar echipa nimanui. E praf aruncat in ochii. Asta ar vrea sa vanda si Atletico la pachet ca doar nu are rost sa o mai tina ca nu va mai putea obtine bani cu jonglarea Uta-Atletico . Deja e mult prea mult .

    0
    0
  4. Printre cei vreo 10 semnați sunt băieți doriți de oricine. Nu toți. Atunci e o enigma graba în dauna dorințelor celor care negociaza.. E situația care exprima echilibrul dur în discuții. Pe deoparte asigurat un nucleu stabil pe de alta parte, mai degrabă deschiderea spre negocieri, și mai puțin pentru fapte. O știre, nesigura totuși, la Macicasan , fost post TV Look, cum ca negocieri antrenori ar fi , Poenaru și…. Balint.

    0
    0
  5. Si dacă mai câstigă cinci, consecutiv, tot echipa a doua din Cluj va rămâne. Tolontan a spus că niciodată nu va ajunge la titlul de echipa legendara ca UTA indiferent câte campionate va câștiga.
    Meszar are anumite temeri, se pare. Sperăm să se faca lucrurile transparent și cu obiectivul principal binele echipei si trofee in vitrină.

    0
    0
    1. Când UTA a câștigat campionatele nu era implicat politicul!! UTA a câștigat pe merit și împotriva tuturor… Acum, cel putin… 50% e politicul.. CFR… E o echipa artificiala cu susținere politica.. E un fel de Clinceni, Chiajna Voluntari.. Etc. Astea fiind echipe artificiale susținute de politic (primari sau miniștrii cum e cazul CFR) fără suporteri fără pasiune..
      Asta e!! Haide UTA!!

      0
      0
      1. Nu poti compara Clinceni, Cheajna sau Voluntari cu CFR , cfr-ul are istorie este o echipa infintata inainte de război, iar sa spui ca politicul nu era implicat înainte, sa nu uitam cum au luat fiinta si functionat Steaua si Dinamo, doua echipe aduse de tancurile sovietice.

        0
        0
        1. Eu vorbeam de UTA!! UTA a luat campionatul fără ajutor politic… Consulta te rog bibliografia de specialitate …CFR.. A fost ajutata polic!! Asta e diferență dintre UTA di CFR… Iar în ce privește suporterii…… A fost readusa în liga întâi din ambiția de câștig a lui Paszkany.. Lucrurile nu sunt asa de curate la CFR cum crezi…

          0
          0
  6. Sper ca, MESZAR si cu oamenii de afaceri sa se inteleaga pt. binele UTA-ei echipa fanion a Aradului ,o echipa foarte iubita si in toata tara !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  7. La urma urmei si Meszar poate ramane in viitorul „actionariat” si chiar echipa manageriala, de la UTA, ….. inclusiv, cu o colaborare semnata pe termen lung, cu Atletico….. de ce sa abandonezi o sursa sigura si interesata material de juniori, de langa casa! Problema e sa organizezi …. un sistem „de productie si rasplata” pt toti implicati! Clar, transparent si corect, castigator pt toti!

    0
    0
  8. Daca investitorii condusi de domnul Apreutese aduc o suma de minim 2 milioane de euro la UTA in cel mai scurt timp ( dar nu pentru a plati datoriile catre ANAF ) nu cred de domnul Meszar se va mai putea opune tranzactiei ! SCU ar trebui sa ia atitudine si nu numai. UTA este unul dintre putinele simboluri ale Aradului ramase vii !!!

    0
    0
  9. Deocamdată domnul Meszar, merită tot respectul și aprecierea noastră pentru că trei ani consecutiv în Liga 1 nu am mai avut de foarte multa vreme.Ca se putea și mai bine ,că s-au făcut și greșeli sunt perfect deacord.Ideea e că dacă nu se schimbă forma de organizare acești investitori nu prea au cum sa controleze clubul in care se presupune că vor să investească.Daca se schimbă forma de organizare in SA , primăria și Consiliul județean nu mai pot finanța.Plus că avem experiența negativă cu mai mulți investitori asociați care la un moment dat posibil sa nu se mai înțeleagă și să sufere clubul.
    Cred că o să fie greu de găsit o soluție agreată de toată lumea și mai ales o soluție care sa ducă la un alt nivel clubul.

    0
    0
    1. La o adica Primaria si Consiliu nu vor mai trebuii sa dea cash daca va fi SA. si vom avea fonduri private. Dar poate sunt alte posibilitati pentru ei sa ajute:
      1. pot sa puna o chirie modica spre nimic pentru stadion
      2. pot plati ei curentu si facilitatile la stadion
      3. Pot investi in infrastructura si CCJ.
      4. Pot face parteneriat cu firme locale de transport de expemplu sa suporte logistica echipei (cred)
      Sunt sigur ca se vor gasi variante

      0
      0
  10. Mie mi-a plăcut de Laszlo Balint, dacă va fi ajutat cu vreo 3 jucători de atac cu calitate o să facă minuni, știe să ntoarcă ce-i mai bun de la jucători.
    Haide UTA !

    0
    0
    1. Dacă ar reveni, Balint, nu avem sa păstrăm vreun resentiment, deși l-am criticat. Ne salvează pe absolut toți, pentru ca noi nu am avut nimic cu omul Balint. Dacă dovedește ca a mai adăugat ceva idei de joc eficiente, cu 3,4 noutăți la atac, poate demara. Vorba lui Napoli,, trebuie giocare ” și mai cu seama ,, câștigare”.!!

      0
      0
      1. Jocul de impunere nereusita,s-a pierdut cu Balint…O plafonare totala,atat a putut..Ar fi fost in stare sa mai schimbe inca 2-3 loturi din 6 in 6 luni,sub orice forma,depasind orice buget…La asta nu s-a gandit Balint absolut niciodata,in plus vendetele sale personale l-au costat vestiarul.Nu are rost sa camuflam asta..
        A eliminat din start anumiti jucatori si si-a acceptat pe altii mult mai slab calitativi,performanti nuli atat prin cifre,cat si ca ce au aratat ulterior..Cand si-a dat seama de prostia pe care a facut-o,a dat vina pe 2-3 injuratori…A crezut ca respectiva conducere i-i va alinia din nou,prin Apostu,o alta garnitura..Ghinion!Ulciorul nu merge de multe ori la parau..A renuntat senin la jucatori care performeaza perfect altundeva…
        Nu i-as da credibilitate ca sa revina,cu toate ca pe episod Balint,echipa juca,construia,ajungea la poarta,ratari incredibile indiferent de adversar..Cu Badea,nici macar o caricatura desenata,tactica,de prost gust,nimic!Zero Barat!Joc haotic total…
        Mare noroc am avut…Sunt curios unde isi va gasi Badea angajament?Macar ca stiu…Pe undeva prin FRF…

        0
        0
        1. Meszar a vrut să-l facă antrenorul de,, casa” În virtutea asta s-ar bucura de sprijin. În plus ar lucra cu mulți jucători cunoscuți. Eu am atins odată fenomenul. Fidelizarea, a fost marea găselniță a lui Meszar. Din păcate neacoperita ca realizare tehnica. Traseul unui astfel de antrenor, era vremelnic pe la alții, dar cu rezultate bune, și o întoarcere la matca. O revenire, când rănile sunt deschise, revenire de timp cruda, necoapta, comporta riscuri de ambele părți.

          0
          0
  11. Mulțumiri domnului Meszar pt. ce a făcut și face pt. UTA, merită felicitări, poate împreună cu cei care vor să investească vor găsi calea spre succes.
    Haide UTA !

    0
    0
  12. eu zic sa vorbeasca EVGHENY cu ROMAN pe limba lor,ca si asa a vandut CHELSEA,sa vina sa investeasca la noi..Am avea ceva buget de tramsferuri,nu?SI….sigur il lasa BIBI sa se plimbe cu iahtul pe Mures nu ca scortosii aia de engleji..

    0
    0
  13. Frate,cati manageri pe aici n ai vazut asa ceva.Dar lasati-i sa se inteleaga si vedem ce va fi.Normal ca noi toti vrem binele echipei dar sunt sigur ca,cu Meszar in frunte.Aveti incredere ca stie ce face, a demonstrat asta avand in vedere unde a fost echipa cand a preluat-o,mai bine zis salvat-o…nu mai speculati si fiti carcotasi pt ca sa fim seriosi,probabil niciunul dintre noi de aici de pe site nu suntem mai presus decat el cand vine vorba de management si tot ce tine de administrarea acestui brand,asa ca hai sa avem incredere

    0
    0
  14. Trebuie sa fim…realisti, Dl A Meszat nu va vrea,…de buna voie, sa cedeze conducerea. dansul are…clar avantaje, in plus ..unul nou, va cauta prin acte si…asta nu e …de bine. Ca o parere, A Meszar va muri …odata cu UTA, legat de gatul ei, nu va accepta sa lase nimic de la dansul. Doar ca dansul….nu are bani, dar are o pozitie solida…la conducere. Cred ca…Primaria va decideca ea da cei mai multi bani. daca il va alege pe Dl Miszar…la anul vom fi…si mai rau. Nu poti progresa ,,,fara fonduri mai multe. Sint multe interese. Totul depinde de cit de hotarat e dl Apreutei, dar nu il vad sa dea bani, ca Dl Meszar sa aiba, in continuare fraiele. Deci , cu mare probabilitate , la anul va fi cam la fel, doar ca…probabil…vom retrograda. Meszar & Atletico nu vor dori o schimbare, pentru ca …ar pierde…bani si Putere.

    0
    0
  15. Meszar trebuie să conducă în continuare UTA ….fara el eram la luptă cu Dumbrăvița și Giarmata – nu poate ceda la viteza UTA că pe un chioșc de langosi- investitorii trebuie sa intre treptat în viața clubului și să dovedească potenta financiara și interesul pe termen lung în sprijinul clubului.
    Cred că tot Balint este soluția acum – a dovedit interes pentru binele echipei și comparația cu fostul antrenor al Clinceniului și Mediașului e in favoarea lui Balint.

    0
    0
  16. Eu am mai mare incredere in Meszar decât in matale, dl doctor Cosmin. Si aprtea bună e că si liga suporterilor cred ca-l sustine tot pe Meszar. E fosrte important in ce parte se pozitioneaza liga. Cred că si reprezentantul lor e la negocieri așa că nu ne facem probleme ca nu va fi bine.
    Meszar a dus in club arădeni la conducere pe când noii investotori deja incepe prost cu I Dumitrescu. Chiar el e baza, temelia noului proiect, un stelist din Bucuresti?
    Sa fim seriosi!!! N-am nimic cu el dar nimic nu-l recomandă la UTA. Si Bara a dus stelisti si apoi pe dinamovistul Chrila si praful s-a ales.
    Meszar a spus clar la inceput: „UTA nu va mai merge pe mâini străine. Totdeuna va avea 51% procent ca sa decida Aradul nu străinii.
    Eu creau să vină acesti investitori dar cu Meszar la conducere. E spre binele lor si al echipei. E un manager foarte bun si corect.

    0
    0
  17. BALADA INVESTITORILOR MIORITICI:

    ACTUL 1-INCEPUTUL NEGOCIERILOR:

    INTRIGA:

    ,,Baciul ungurean are oi mai multe ,mandre si cornute,,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button