Stranieri aradeni

E oficial: Hațegan nu merge în Qatar, România e reprezentată la Cupa Mondială de „centralul” Kovacs și tușierii Artene și Marinescu!





Arbitrajul românesc revine la Cupa Mondială după 24 de ani, iar regretul arădenilor e acela că nu-l vor vedea în Qatar pe Ovidiu Hațegan. Cel mai bine cotat „central” român a suferit un infarct în luna martie, s-a ales cu un stent și se află în recuperare. Prin urmare, Istvan Kovacs este primul arbitru de centru român care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani, asistenții săi fiind Mihai Artene și Vasile Marinescu.

Fostul fotbalist al UTA-ei, Ioan Igna, a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) și Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale. Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franța, în 1998.

Mondialul din Qatar se dispută între 21 noiembrie și 18 decembrie. Istvan Kovacs a fost delegat în acest sezon la finala Conference League dintre AS Roma și Feyenoord, pe care o va arbitra la Tirana, pe 25 mai, după ce a condus și turul semifinalelor Champions League dintre Manchester City și Real Madrid (4-3).









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button