UTA Arad

UTA renunță la contingentul jucătorilor lituanieni, Dima și Dangubic pleacă și ei! Ce se întâmplă cu restul?





După ce i-a prelungit contractul portarului Florin Iacob, clubul UTA a ținut să facă publică lista a cinci jucători, care, cu siguranță, nu vor mai evolua în „alb-roșu” începând cu sezonul următor. Trei dintre aceștia vorbesc aceeași limbă. Este vorba despre lituanienii Rolandas Baravykas, Karolis Laukzemis și Modestas Vorobjovas, cu mențiunea că în cazul acestuia din urmă dubiul a existat până în ultimul minut. Apoi, cum era de așteptat, arădenii se mai despart de fundașul Constantin Dima și atacantul croat, Filip Dangubic.

Fundașul de bandă Rolandas Baravykas (26 de ani) a sosit la UTA în vara anului trecut și a fost mai de fiecare dată prima rezervă pentru Vukcevic și Shlyakov. A bifat un total de 1911 în Liga 1 și a reușit assistul de la golul lui Ongaro, din minutele de prelungiri a confruntării din sezonul regular, de pe terenul celor de la FC U Craiova.

Constantin Dima (22 de ani) a semnat cu arădenii în luna octombrie a anului trecut, dar Laszlo Balint nu l-a folosit deloc până la începutul acestui an. Fundașul crescut de Dinamo a fost titular la ultimele meciuri ale tehnicianului brașovean la UTA, cu Gaz Metan și Rapid, după care Ionuț Badea l-a trecut din nou pe bancă. A terminat sezonul cu doar 450 de minute oficiale.

Modestas Vorobjovas (26 de ani) e cel mai vechi fotbalist din listă care pleacă de la Arad. Mijlocașul la închidere a venit la UTA în iarna anului trecut și a avut un sezon cu umbre și lumini. A început mai slab și datorită unei accidentări ce i-a dat peste cap pregătirea de vară, dar a avut o a doua jumătate de sezon destul de bună, evoluând ca inter după accidentarea lui Isac. A încheiat campionatul cu trei goluri și, probabil, dacă Ilie Poenaru nu ar avea o variantă mai bună ca postul său ar fi continuat în „alb-roșu”. Lituanianul termină sezonul cu 2557 de minute bifate.

Aflat la a doua aventură în Liga 1, după cea de la Chindia, Filip Dangubic (27 de ani) a început bine aventura la UTA. La Pitești, contra lui FC Argeș, croatul a înscris primul gol stagional al arădenilor, printr-o execuție cu călcâiul. Dar, apoi s-a stins încet, dar sigur, a irosit ocazii importante pentru UTA și, chiar dacă a adunat patru pase decisive, pentru un atacant era important numărul de goluri. A adunat 2411 minute la formația fanion a județului Arad.

Karolis Laukzemis (30 de ani) venea din postura de internațional lituanian și ar fi trebuit să fie noul număr 9 al „Bătrânei Doamne”, în locul lui Ioan Hora. A dezamăgit pe linie, a pierdut rapid primul „11” și a terminat sezonul fără niciun gol marcat și zero „assituri” în cele 475 de minute jucate.

Ce se întâmplă cu restul?

Probabil, suporterii se întreabă de ce pe lista despărțirilor nu apar și alți fotbaliști, care nu se regăsesc nici în rândul celorr care au fost confirmați de conducerea utistă pentru sezonul următor. Vorbim despre fundașii Medjimorec și Shlyakov, mijlocașul Matei și atacanții Cardoso și Ongaro, care încă sunt cântăriți de Ilie Poenaru și depind și de posibilele achiziții vizate de noul tehnician. Evident, decisiv va fi raportul calitate-preț. Balauru, Iacob, Benga, Erico, Ubbink, Batha, Otele, Vukcevic, Isac, Hrezdac si Miculescu sunt jucătorii UTA-ei din vechiul lot, care au fost confirmat și pentru sezonul 2022-2023.

39 comentarii

  1. Așteptate plecările, poate mai puțin a lui Mode care mi-a plăcut mult. Dar îl avem pe Isac, conducerea știe mai bine. Sper să rămână Cardoso, care cu o pregătire bună ne poate ajuta. Vor urma și alte plecări în funcție de jucătorii ce vor veni.

    0
    0
  2. faptul ca TOTI jucatorii ori semneaza prelungirea contractului ,ori asteapta sa li se reinnoiasca c si apoi sunt lasati sa plece liberi da un indiciu despre valoarea lotului pe care il avem,,,inseamna ca nici unul nu are o oferta serioasa…ROGER,RUSU SI PASSAGLIA au plecat la prima strigare….as fi curios sa stiu procentul de jucatori ai lui Apostu care pleaca cu sume de transfer..sau e impresar din oficiu si ia cazuri pro bono?cu aceasta strategie nu o sa facem bani niciodata din transferuri,doar daca mai apar jucatori din ACADEMIE..

    0
    0
    1. Nu faci bani din transferuri cu jucatori de peste 25-26 de ani.

      Poate că în vreo două trei sezoane se poate merge pe strategia aia.

      Ne place sau nu, încă suntem în faza de consolidare a poziției în Liga 1.

      0
      0
      1. ai dreptate..mai asteptam,,,poate in cativa ani,facem bani si din asa ceva,,adevarul e ca nici nu am platit prea mult pentru ei….

        0
        0
    1. Uiți cate goluri sau luat pe partea lui la fel si Medimorec ambii și-au aratat limitele.
      Shlyakov a făcut acum pe sfârșit cateva meciuri bunicele cu echipele deja retrogradate care au băgat autobaza cu o Craiova FCSB sau Cluj e pe nicaieri ca fundaș.
      Referința ar trebui să fie meciurile cu echipele tari ale campionatului.

      0
      0
  3. CHIAJNA-CHINDIA 2 -1 LA BARAJ..a anul e posibil sa avem un nou mare derby in liga 1,,,CHIAJNA-VOLUNTARI…ce nebunie de meci o sa fie pe sinteticul de la chiajna…abia astept…

    0
    0
  4. THOMAS VERHEYDT DE LA Den Haag tocmai s-a calificat in finala play-off ului Olandei pentru promovare in Liga 1 olandeza.A inscris azi un gol si a ajuns la 32 in acest sezon.Are in acest campionat plus play-off 38 de meciuri jucate si 32 de goluri marcate.Asa ca nu cred ca va veni in Romania chiar daca are 32 ani si 1.92 m.Ca noua ne-ar place e clar dar personal nu il vad venind sa joace in campionatul mioritic al Ligii 1.

    0
    0
    1. e jucator de fcsb , Craiova sau cfr cluj.. celelalte echipe nu isi permit un astfel de golgheter, ăsta nu iti vine sub 20000 salar pe lună

      0
      0
      1. Cam asa m-am gandit si eu, poate chiar intr-un campionat mai puternic din Europa sau Asia , la anii lui.Sau daca promoveaza dupa ultimul meci cu Excelsior din finala play-off liga a doua olandeza, de ce nu ar juca in continuare in Olanda ? Am visa noi un asa nr 9 dar ne vom multumi cu Ongaro sau cu Keseru daca va veni.

        0
        0
      2. La Den Haag are 7500 e pe luna. Mai are contract pana in 2024. Nu stiu daca putem sa~l luam si/sau daca vrea el sa vina. Da’ ar fi bun …

        0
        0
    1. nu e usor de gasit un fundas lateral de valoare in Romania,,,si rusul nu e printre cei mai slabi din liga nici pe departe,,asa ca ma tem sa nu aducem altul acolo in banda sub valoarea lui SHLYAKOV,,uite ce a a patit DINAMO in prima repriza la cluj cu 2 fundasi laterali modesti …franjuri i-a facut tescan care la noi rar prindea primul 11..

      0
      0
  5. Pai, fratilor ut-isti, UTA vrea sa-l transfere pe Ely Fernandez de la U Cj., care la 32 de ani a dat 2 goluri in Liga 2, campionat plus play -off .Asa ceva nu avem nevoie, l-am vazut azi in barajul U Cj.-Dinamo, a ratat, afaultat repetat pana a fost eliminat.

    0
    0
    1. Nu știu de unde zvonul, dar sper să fie fals.
      E slab de tot jucătorul ăla. L-am văzut și azi la baraj, și prin play-off. Nu l-aș lua nici ca rezervă!

      0
      0
      1. Decat Ely Fernandes prefer sa revina din imprumut Petre Simon sau chiar Cristian Moldovan de la Curtici ,ce sunt juniori din academie!Ely din 10 meciuri face 2 meciuri bune si are 32 de ani!Plus ca din ce am citit ramane si Cardoso pe un salar mai mic !

        0
        0
  6. Conducerea UTA-ei,va face o mare greseala daca il va transfera pe FERNANDEZ ,un jucator modest care nu a aratat nimic in aceasta seara cu Minamo, mai mult un jucator inconstient la al 2lea fault facut si apoi cartonas rosu fara discutie !!! Nu este de UTA. !!!

    0
    0
  7. Sper sa nu promoveze javrele de la U Cluj. As vrea sa ramîna mimao sa se mai facă încă o dată de ??? in Romînica.

    0
    0
  8. Paul Iacob de la Chindia ar merge în locul lui Mode… e un jucător complet la mijlocul terenului. Cardoso NEAPĂRAT menținut!
    Forța UTA!

    0
    0
    1. si eu am zis de PAUL IACOB..imi place ca e tehnic,te ajuta si la mijlocul terenului…NU AVEM PROFILUL ASTA DE JUCATOR IN ECHIPA,AR FI UTIL ZIC EU..

      0
      0
  9. Zic si io!
    Poate ar fi util sa ne indreptam spre un „goalkeeper under”, ca har DOMNULUI avem destui in Romania. Rezulta ca ne raman optiuni de jucatori de camp mai…experimentation. Si sa nu-mi ziceti ca UN EXPERIMENTAT in poarta, face mai mult ca un tanarel,in portal.Io crek ati vazur maciurile Din Liga I…

    0
    0
    1. da..chiar…avem exemple in loga I..AIOANI,VLAD,HINDRICH,TARNOVANU,POPA,cel de la VOLUNTARI..si mai sunt SI ALTII BUNI SI TINERI….ar trebui sa poti juca cu under in poarta macar meciurile de acasa cu adversari mai slabi ce ajung rar la poarta noastra..ai avra un jucatotr matur in teren si ai putea sa fortezi mai usor pe atac..

      0
      0
  10. Daca pica CHINDIA in liga2a, UTA. sa ii faca o oferta lui FLOREA,un jucator de care UTA ar avea mare nevoie si daca se poate ar fi excelent sa il i-a si pe NEGUT pus pe liber de Dan Petrescu . Este un jucator foarte bun si ambitios un caracter foarte frumos !!!

    0
    0
    1. DOMNU NELU,Florea a mai fost la noi in divizia B si a plecat gratis la Chindia…plus ca are 34 de ani si el..NU ZIC CA NU-S JUCATORI DE VALOARE si el si NEGUT,doar ca nu se prea adapteaza la noi cei din BUCURESTI sau de pe langa capitala..oricum eu zic ca nu pica Chindia asa ca speculam si noi pe aici….sunt convins ca POENARU isi va duce jucatori cu care a mai lucrat….sa vedem..

      0
      0
  11. Nu impartasesc ideea ca Ely Fernandes este un jucator slab. Parca l-a mai antrenat Poenaru…la Medias. UTA mereu alege, cam prea mult, …apoi nu prea culege, decit..rebuturi ( de tip Dangubici, Laukzemis, Ongaro ..samd). Asa l-am dat pe Tescan, pe Oroian ( care nu i-au placut lui Balint), care iata au fost ” oameni de baza” …la promovarea …altora, noi alegandu-ne cu…Patlagica si imaturul Rus . Prioritatea la UTA este atacantul central, aici trebuie sa caute, chiar daca vreunul e un pic mai scump. Apoi..un mijlocas tehnic si iute, poate un inchizator si un aparator polivalent ( nu l-as da pe Shlyakov). La astia sa adaugam 3-4 tineri U-21,bunicei…aparatori- mai ales- care sa ofere variante de formule de echipa. Eu as fi dat si un portar, dar vom ramane cu aceiasi Iacob si Balauru. E si bine,…e si rau. Sa mai avem o leaca de rabdare. In primul rand, mi-ar place ca la Club sa apara o Conducere mai puternica financiar, altfel…” vom manca aceiasi…ciorba”, iar la anul,…finalul.. va fi ” trist si rece”.

    0
    0
    1. NU ZIC CA Ely Fernandez NU ARE VALOARE..NU DEGEABA L-A LUAT Hagi…insa,dupa parerea mea,doar cu jucatori straini adusi gratis care vin pe salarii mici ,nu poti intra in play off,,,o fi campionatul romanesc slab,dar din astia au si altii destui…stiu ca o sa sune aiurea,dar pentru mine jucatorii romani sunt sufletul echipei,,imi era indiferent daca juca shlyakov sau baravykas,dar cand lipsea MICULESCU,parca lipsea ceva…nu insist sa joace un roman mai slab,dar la valori egale l-as prefera pe al nostru..

      0
      0
  12. Nici eu nu vreau sa pice CHINDIA in liga2a si sa promoveze Chiajna o echipa mica fara suporteri si sa joace dinou cu Voluntari la mica intelegere . Chindia a jucat foarte slab dar au sanse in continuare numai daca jucatorii isi baga mintile in cap sa joace fotbal . Marea greseala pe care a facut-o Sandoi ,a fost ca, dupa ce a dat Florea gol, echipa s-a retras in propria jumatate crezand ca, va apara cu succes acel minim rezultat dar nu a fost asa si totul a fost impotriva lor lasandu-i pe cei de la Chiajna sa ii domine si le-a iesit !!! In rest FORTA UTA Arad si astept cu nerabdare o echipa noua foarte buna sa atace Play-of-ul si sa ne bucure pe toti utistii de pretutindeni pt. ca, se merita la ce palmares minunat are UTA. de-a lungul anilor !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. daca ar fi jucat returul pe propriul stadion s-ar fi salvat fara probleme,,si asa are sanse daca nu mai face greselile din tur,CLAR prefer sa se salveze Chindia ,,,insa..atentie la arbitraj…poate trimit pe unu din satul vecin cu CHIAJNA…vreo COSTREIE,,,

      0
      0
  13. Pleacă si Cardoso a confirmat el, rămânem cu 0 atacanți de meserie in lot va fi o greșeală sa credem ca Keseru duce 39 de etape de campionat plus cupă.
    Trebuie aduși 2-3 atacanti.

    0
    0
  14. CORADU !!! Cum sa nu se adapteze ? Pai BENGA este de loc din Ploiesti, a jucat si la Chindia si a venit la UTA. fara nicio problema adaptandu-se foarte bine fiind unul dintre cei mai importanti jucatori ai UTA-ei, ce joaca in alta tara ? Joaca in Romania nu in alta tara , aici tine de valoare oriunde te-ai duce ca, jucator.

    0
    0
    1. domnu NELU,e din BRASOV ,BENGA,ardelean deci ,,, dar..ma rog ..ma gandeam la atatea esecuri,,,ultimii -florentin matei si constantin dima…dar e o lista lunga de dezamagiri…POSIBIL SA EXISTE EXCEPTII,nu te contrazic,doar ca ultimele implanturi au fost nereusite..nu ma refer la valoare ,ci la faptul ca in general pentru cei din zona capitalei UTA a fost doar o statie temporara si au venit aici cu gandul sa se intoarca cat mai rapid,nu au inteles deloc spiritul acestei echipe…la fel antrenorii-ionut chirila,moldovan,lacatus…stiu ca suna aiurea,dar sunt prea multe ,,coincidente,, sa nu fie si un sambure de adevar,,

      0
      0
  15. Am inteles ca unul din jucatorii disponibilizati a aflat de pe FB ca l-a dat UTA afara. Asa profesionisti avem? Jucatorul in cauza asa i-a scris unui suporter pe msg.

    0
    0
  16. Domnule M. ,desemnati-l antrenor pe paznicul de noapte Giro. E tot timpul la datorie, va lingușește maxim, sunteți un fel de Gigi pt el. El știe totdeauna care e cea mai bună formula de echipa, știe tot. E oleacă spre mult rasist. Dar în rest, numai de bine?

    0
    0
  17. Imi pare rau CORADU dar ce incerci tu sa ma convingi, nu sta deloc in picioare.La cei enumerati de tine, nu cred ca, nu au inteles spiritul echipei si cred ca, ar fi bine sa ii intrebi pe ei si cum daca au venit sa joace la UTA. si gata vor sa plece imediat de la echipa ? Pai atunci de ce au mai venit ? Eu zic ca, nu este asa precum spui tu pt. ca asta le este valoarea nu ca, nu mai vor ei sa ramana !!! Dezamagiri au fost si din toate zonele tarii adusi la UTA. inclusiv din Arad despre ce vorbim. Nu conteaza de unde vii, conteaza sa ai valoare si asta depinde de impresarii echipelor care negociaza cu cluburile. Tare sunt curios ce exemple mai dai referitor la transferurile venite la UTA care au fost facute din diferite zone ale tarii ?

    0
    0
    1. corect..am exagerat voit,,,dar sa stii ca multi vin doar sa castige niste bani si nu pun picioru-n contre de frica sa nu se accidenteze,,,de batha nu am zis nimic..se vede ca atata poate,asta e valoarea lui,dar macar lupta,,matei o alunecare nu a bagat din iarna si pana acum,desi eu zic ca e mai talentat decat batha…

      0
      0
  18. 1. Formarea unui lot s-ar face cu avizul noului antrenor, in functie de tactica dorita. UTA nu a avut un lot slab, doar antrenori slabi ( nu mai dezvolt, acum, ideea), UTA nu a avut centru atacant, si de aici…multe puncte si meciuri pierdute ( doar Dangubici ..”ne-a mancat” vreo 10 puncte – cel putin- , cu ratarile enorme). Sint citiva ( Cardoso, Matei) care ar avea valoare, dar nu se grabesc sa lupte cu folos, joaca, doar…” din glezna”, si nici fizic nu prea pot. Prefer uul ca Batha, mai slab tehnic, dar care , pe teren… ” isi da sufletul si pune osul”, decit …” fluturasi” care stau accidentati sau nu au nici o eficienta. 2. Problema , la UTA , este ce buget are pentru refacerea lotului. Pe vechea structura de buget ( Primarie+billete& anonamente+ sponsori marunti ), schimbari mari nu pot exista, iar UTA nu are un compartiment de scoutering al clubului, Apostu…” acoperea” si zona asta, des, nu in interesul clubului. Daca Dl Apreutese va fi acceptat in structura, el are si va spori bugetul, simtitor, dar asta ar presupune ca Dl Meszar sa cedeze din puterea totala , la UTA, de azi. Nu cred ca o va face, ca …sincer vorbind, are si dansul…” interese conexe”. Primaria va avea uu rol important, fara banii si sprijinul de acolo Dl Meszar nu poate ” tine” UTA,in plus Primaria , in continuare , la UTA ar fi si o garantie oentru altii. Dar,…azi vad ca se aplica metoda : ” cainii latra, caravana tree”, si tare ma tem ca UTA va ramane cum a fost, in mina si la discretia totala a dlui Meszar, care- sa ma iertati-…mai mult decit a facut…nu poate. O infuzie de capital uman si financier ar face UTA…mult mai puternica.

    0
    0
  19. iacob slabut rau s a vazut cand a intrat balauru a inceput sa respinga centrari iacob e pasiv in afara de urlaturi nu aduce nimic in plus speram sa plece dupa balint dar balint asa de bun e ca a stat deja fara angajament mie imi pare ca inca se merge pe relatii la uta la fel ca sa vinzi jucatori trebuie sa ai performanta iar anul asta la uta ne am tarait la propriu daca nu erau echipele desfiintate in mod sigur eram ori la baraj ori mai jos sa nu uitam ca am invins campioana la cluj dar ne a si invins gaz metan o echipa desfiintata imi pare rau sa o zic dar e mult amatorism la uta !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button