Fotbal feminin

Meciul primăverii pentru fotbalistele Aradului, care-și joacă accesul în finala Cupei României în fața bistrițencelor de la Heniu!





După ce a ratat la mustață calificarea în play-offul Ligii 1 la fotbal feminin. AC Piroș Security Arad a mizat totul pe Cupa României. În play-out, „leoaicele” au defilat cu 8 victorii și o remiză, 50-3 golaveraj, însă momentul culminant sosește miercuri, începând cu ora 17,30, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, contra viceliderul Ligii 1.

De altfel, Heniu Prundu Bârgăului a pierdut locul 1 și – probabil – titlul de campioană chiar duminică, la Timișoara. Poli, echipă pe care arădencele au scos-o din Cupă în toamnă, s-a impus cu 2-1 în fața bistrițencelor, care nu au un moral prea bun înainte de „ciocnirea” de mâine.

Cert este că AC Piroș Security pregătește disputa cu Heniu cu mare încredere în posibilitatea de a ajunge în prima finală de Cupă din istoria clubului. „E o mare, nouă, provocare pentru echipa noastră, aceea de a ajunge pentru prima oară într-o finală de Cupa României, mai stingând din dezamăgirea de anul trecut, când ne doream să fim pe teren chiar pe arena <<Francisc Neuman>>. Avem nevoie de sprijinul arădenilor miercuri, contra echipei din Bistrița Năsăud, sperăm să ajungem cât mai pregătiți de acest duel. Am convins-o și pe Melisa Olariu să revină la echipă, se antrenează deja, va juca duminică, sperăm să ne poată ajuta miercuri. Mai studiem și posibilitatea să o aducem și pe Andreea Bălaș în țară pentru disputa de Cupă, am vrea ca profesorul Cuedan să aibă la dispoziție toate armele pentru a lupta pentru un loc în marea finală a Cupei României”, ne declara zilele trecute Pavel Piroș, președintele grupării arădene, care – din câte se pare – a convins-o pe Balaș să participe la confruntarea de mâine.

Și Dan Cuedan a revenit cu toate forțele la echipă după o perioadă complicată pentru a pregăti cum se cuvine meciul primăverii la Arad. „Am aflat de eșecul fetelor de la Heniu, la Timișoara, dar nu știu cât schimbă acest rezultat datale meciului cu noi. Poate, vor fi și mai motivate, căci ar fi șansa lor să câștige un trofeu în acest sezon. E clar că presiunea va fi pe ele, pe când noi nu avem nimic de pierdut. Știm că jucăm într-o competiție a surprizelor și vrem să producem și noi una miercuri. Sper să oferim și niște surprize tactice, pe care le-am exersat azi cu cu fetele din Baia Mare, într-un meci bun din partea elevelor mele. Mă bucur și de revenirea Melisei Olariu, ea îmi oferă variante mai multe de prim <<11>> pe miercuri. Dacă, cumva, domnul Piroș o va convinge și pe Andreea Bălaș să vină acasă pentru acest meci ar fi și mai bine, dacă nu, noi oricum trebuie să dăm tot ceea ce avem mai bun, încercând să mergem în finala de la București, de pe 5 iunie”, a spus și antrenorul principal al „leoaicelor”.

Intrarea spectatorilor la meciul Piroș – Heniu, de pe „Banatul”, este liberă. Confruntarea va fi arbitrată de o brigadă din județul Alba, formată din: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni) – Daniel Popa (Câmpeni) și Daniel Nistor (Zlatna). Observator federal e timișoreanul Constantin Faniță. În cealaltă semifinală, campioana Olimpia Cluj e mare favorită la calificare pe terenul fetelor de la Vasas Femina.

Un comentariu

  1. Bistricentele sunt in Arad…Se antreneaza de 2 zile aici,pe terenul din Bujac,la Botis…
    Succes Leoaicelor lui Dan,Cuedan de Plai!Bafta multa!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button