Fotbal feminin

Fotbalistele Aradului se opresc încă odată în semifinala Cupei! Cuedan: „Scorul putea fi și mai mare, nu știu ce i-a lipsit lui Heniu să câștige titlul!”La un an diferență, AC Piroș Security a mai pierdut o semifinală de Cupă a României pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, fără a avea nicio șansă în fața adversarului. După un 0-3 cu Olimpia Cluj în 2021, astăzi Heniu Prundu Bârgăului s-a impus cu 4-0 în fața „leoaicelor” lui Dan Cuedan, cu toate că a jucat toată repriza secundă în inferioritate numerică.

Ambruș a fost eliminată direct pentru că, după ce a călcat-o dur pe Bozian, i-a și adresat cuvinte neortodoxe arbitrului de centru. Dar, chiar și în 11 contra 10, arădencele nu au avut nicio ocazie clară de gol, ba au mai și încasat de la ex-a Sârbovan reușita cu numărul patru. „Ca să fiu sincer și onest, recunosc faptul că scorul putea fi și mai mare. Am întâlnit o echipă bună, nu știu ce le-a lipsit anul acesta ca să câștige campionatul. Mi s-a părut o echipă solidă, puternică, exact ceea ce am preconizat înainte. Am încercat să corectăm toate lipsurile noastre printr-o bună pregătire, ne-am antrenat chiar pe acest teren luni. Ne-am așteptat la un meci foarte greu și au fost acele minute 28-34 când am luat trei goluri consecutive ce ne-au turnat plumb în picioare, în gândire, în șanse de a mai intra în joc. Cartonașul lor roșu a venit în minutul 45 și nu a schimbat datele problemei, meciul era deja jucat, a rezultat doar o repriză a doua mai echilibrată. Am reușit să ieșim mai sus, să călcăm în careul advers, dar este prea puțin pentru a reuși să accesezi într-o finală. Până la urmă, pot să spun cu mâna pe inimă că aceasta este diferența între play-off și play-out, am întâlnit o echipă care a fost etape bune pe locul 1, care s-a bătut de la egal la egal cu Clujul. Anul trecut a terminat campionatul pe locul 2, o echipă bine structurată, care are toate ingredientele pentru a juca finala. Au venit de duminică la Arad, au meritat victoria în acest joc”, a spus Dan Cuedan, la finalul disputei cu bistrițencele.

Într-adevăr, Heniu a rămas în vestul țării după eșecul de duminică, de la Timișoara, contra lui Poli, ce – probabil – le va fi fatal în lupta pentru titlu cu Olimpia. „Într-adevăr, echipa era obișnuită cu victorii, cu meciuri bune, nu ne-a fost ușor să o remontăm după înfrângerea cu Poli. Nici aici nu ne-a fost ușor până la primul gol. Fetele au reușit un joc care, după cele trei goluri, nu ne-au mai dat nicio emoție. În finală, sperăm să facem o figură cât se poate de bună. Obiectivul va fi clar, câștigarea Cupei României, ne întâlnmim de atâta timp cu Olimpia Cluj pentru trofee, sperăm să dăm o replică pe măsură și să fim exact cum își doresc suporterii și investitorii noștri. Pentru fotbal, această finală e o proapagandă bună fotbalul feminin românesc, așa cum a fost și cea de anul trceut de la Arad. Din păcate, am luat gol în minutul 114, am avut om eliminat, vrem să ne luăm revanșa și să demonstrăm că în fotbalul feminin românesc mai sunt și alte echipe bune în afară de Olimpia. Așadar, sperăm să câștigăm Cupa, căci în campionat mai avem speranțe mici să, poate chiar inexistente, la titlu”, a menționat Călin Svoboda, antrenorul bistricențelor.

Olimpia Cluj s-a impus cu 6-1 pe terenul fetelor de la Vasas Femina și o va întâlni pe Heniu Prundu Bârgăului pe iunie, pe arena „Arcul de Triumf” din București.Un comentariu

  1. Dane pune-l pe Pitis sa investească ,ca Numa gargara prin ziare face!Unii cu munca alții cu laudele !Unii cu investițiile alții se fac ca investesc !Pavaluț ,tot mic dinamovist ai rămas !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button