Fotbal junioriȘoimii Lipova

Lipova e noua campioană județeană la juniori A 1, Ciubăncan, Buta sau A. Rusu – printre protagoniștii finalei cu Socodorul!





Terenul din Zimandu Nou a găzduit, aseară, finala campionatului de juniori A1, între câștigătoarea Serie A, Șoimii Lipova și echipa de pe locul 2 din cealaltă serie, CS Socodor. ACB Ineu, echipa ce s-a impus în Seria B, nu a avut drept de participare, din moment ce echipa sa a participat și în campionatul național în acest sezon.

Așadar, lipovanii au avut o misiune ceva mai ușoară în fața unei formații ce a aliniat și jucători născuți între 2005 și 2007, pe când „șoimii” s-a bazat mai ales pe fotbaliști de 2003 și 2004. Mai mult, cinci dintre ei s-au pregătit constant cu divizionara terță, iar portarul Buta și atacantul Ciubăncan chiar au bifat cu succes destule minute în sezonul ce s-a încheiat.

Chiar David Ciubăncan a deschis scorul după 18 minute de joc, când a interceptat un balon, a pivotat de lângă un adversar și a marcat la colțul lung. Același Ciubăncan a făcut și golul doi, după ce a trecut de doi fotbaliști în tușă, a centrat în fața porții, de unde Andrei Rusu (fotbalist care  a marcat și el în plat-offul Ligii a 3-a un gol de trei puncte la Ghiroda) a marcat din alunecare.

Socodorul, care nu s-a putut baza pe fundașul Pele (suspendat după eliminarea de la Ineu, din Liga 4-a), a început bine actul secund și Nădăban a punctat chiar la prima fază. Mijlocașul formației de lângă graniță a prins un șut excelent în cros ce s-a dus la rădăcina barei lui Buta. Lucrurile aveau să fie puse din nou în ordine în minutul 67, când Corbei a finalizat cu un șut puternic, de la marginea careului, o acțiune prelungită a echipei sale. 3-1 rezultat final și „șoimii” devin noii campioni județeni.

Pop: „Acum am ajuns la un alt nivel”

Pentru Lipova ar fi urmat un prim baraj cu campioana județul Caraș-Severin, care – însă – nu există, prin urmare va urma „duelul” zonal. „S-a jucat pe o căldură mare, la peste 30 de grade Celsius. Pentru noi s-a terminat cu bine, suntem din nou campioni la juniori A1 după 14 ani. Am mai avut 6-7 ocazii, adversarii, pe lângă gol, au mai avut doar o lovitură liberă de la 25 de metri pe care Buta a scos-o de sub transversală. Mă bucur pentru jucători, majoritatea sunt de la înființarea echipei în urmă cu 8-9 ani, e munca lor și îi felicit. În ultimii ani jucau sub vârstă și luau scoruri astronomice, dar acum am ajuns la un alt nivel și se vede munca antrenorului Ioan Stoica, pe care l-am sprijinit și am ajuns împreună la această performanță”, spune Radu Pop, președintele celor de la Șoimii Lipova.

Crișan: „Trebuie să recunoaștem că au fost mai buni”

Socodorul a ieșit cu fruntea sus în fața unei echipe ce marcase 109 goluri în cele 14 partide de campionat. „Știam că avem în față o formație ce avea o medie de aproape 8 goluri pe meci și am încercat să ne apărăm cât mai bine și să încercăm să le facem rău pe contraatac. Au făcut diferența în special prin jucătorii care au evoluat constant în Liga a 3-a, în atac și în poartă, însă și noi am făcut niște greșeli la golurile lor, iar în ultimele 15-20 de minute am și căzut fizic. Dar, nu putem spune nimic, trebuie să recunoaștem că au fost mai buni și chiar riscam să ieșim și mai rău din această finală, ținând cont și de faptul că am folosit și jucători născuți în 20005, 2006 și chiar 2007. Până la urmă, chiar și oamenii de fotbal prezenți la finală ne-au felicitat, eu spun că băieții s-au autodepășit. Avem încredere în acești copii, marea lor parte sunt chiar din Socodor, încercăm chiar să o mai întărim cu jucători din zonă, căci rămânem foarte interesați și de sectorul juvenil al clubului. Recent, am ieșit pe locul 2 la zona de la Cupa Satelor U13, ne-a bătut doar Dumbrăvița, care apoi a câștigat titlul național”, spune Petrică Crișan, președintele celor de la Socodor.

Formații:

Lipova: Raul Buta – David Pop, Andrei Suatean, Răzvan Gherman, Ioan Fulge, Vlad Szabo, Daniel Leric, Andrei Rusu, Andrei Godoci, David Ciubăncan, Mădălin Chelea. Rezerve: Cristian Sălățean, Daniel Păulescu, Constantin Corbei, Emanuel Zabău, Răzvan Madas,  Denis Sălăsan. Antrenor: Ioan Stoica.

CS Socodor: Beniamin Sirb – Marius Dihel, Răzvan Pop, Dimitrie Oros, Damian Chiș, Filip Rogojinaru, Alexandru Buftea, Ciprian Covaci, Andrei Nădăban, Cristian Calău, Ion Cană. Rezerve: Rareș Popa, Damian Berar, Darius Simina, Daniel Mururi. Antrenor: Tibor Darazs.

Arbitri: Sorin Saladea – Gabriel Hărduț, Florin Vesa. Observator: Leontin Buda.

 

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button