Fotbal feminin

Au ținut ștacheta sus și la ultimul meci al sezonului: Ladies Târgu Mureș – AC Piroș Security Arad 0-2





Chiar dacă nu mai aveau nicio miză de clasament, fotbalistele Aradului termină cu o victorie ediția 2021-2022 a Ligii 1 la fotbal feminin. AC Piroș Security s-a impus cu 2-0 la Târgu Mureș, în ultima rundă a play-outului și încheie cu 46 de puncte, cu 7 mai mult decât în stagiunea precedentă, când cucerea „bronzul” național. Evident, acest parcurs mai bun a fost posibil prin prisma faptului că trupa de pe Mureș nu s-a mai calificat în play-off și a defilat împotriva formațiilor din partea a doua a clasamentului.

Plecate cu noaptea în cap la Târgu Mureș, „leoiacele” au intrat puțin mai greu în meciul din această dimineață. Ba chiar au riscat puțin în fața unei formații care pe teren propriu are o altă față. La Arad, Ladies au cedat cu 4-0 (în sezonul regular) și 9-0 (în turul play-outului), pentru ca astăzi să rămână destul de bine în joc. Mai mult, au fost nevoie de două execuții de la distanță ale oaspetelor pentru a face diferența pe tabelă. Autoare, Eli Bozian, direct dintr-o lovitură liberă, în minutul 41 și Sally Mansour, după o acțiune personală, purtată în minutul 58. Egipteanca a fost integralistă în orașul transilvănean după ce, miercuri, părăsise semifinala de Cupă, cu Heniu, în Ambulanță. Și-a revenit la timp și azi și-a însoțit colegele la Târgu Mureș și și-a onorat cu o reușită titlul de golgheteră a campionatului.

Dan Cuedan și-a felicitat elevele și e destul de preocupat de viitorul echipei. „Nu era tocmai simplu să câștigăm astăzi, ținând cont că am parcurs cei 350 de kilometri de la Arad la Târgu Mureș în dimineața jocului, dar și că multe dintre fete erau mai mult cu gândul la vacanță. Pe acest fond, am făcut destul greșeli individuale și colective, Maha a făcut minuni în poarta noastră, iar meciul l-am decis prin două execuții de la distanță. Până la urmă, am lăsat o ultimă impresie bună, iar ultima impresie întotdeauna contează. Îmi felicit jucătoarele pentru acest meci, dar mai ales pentru tot parcursul în acest sezon de tranziție pentru club. Sper ca săptămâna viitoare să am o discuție serioasă cu președintele Pavel Piroș, pentru a vedea care sunt planurile sale legate de această echipă”, a spus antrenorul celor de la AC Piroș Security.

Formații:

Ladies Târgu Mureș: Menyhatet – Timar, Dako, Krall, Tamaș, Vincze, Czekely, Adorjan, Biro, David, Meleacă. Antrenor: Sandor Mihaly

AC Piroș Security: Maha – Cauni, Granados, A. Ion, Tomescu – Prunar, Stanoiev (61 Jarnea), Varga, Kugler – Bozian – Sally Mansour. Antrenor: Dan Cuedan

Arbitri: Gellert Feleki – David Incze (ambii din Odorheiu Secuiesc), Valentin Năstase (Cristuru Secuiesc)

Clasament final în play-outul Ligii 1









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button