UTA Arad

Keseru și alți doi fotbaliști români cu profil defensiv, noutățile săptămânii la UTA!





Vizita blitz a lui Bogdan Apostu la Oradea, cu ocazia meciului tur a barajului pentru promovarea în Liga 2-a, dintre CAO și FC Hunedoara, adjudecată de formația din Orașul Corvinilor cu 4-2, a avut efectul scontat asupra opțiunii lui Claudiu Keseru pentru viitoarea echipă. Impresarul a negociat cu atacantul de 35 de ani condițiile venirii sale la UTA, care s-au schimbat puțin față de oferta inițială a arădenilor. Până la urmă, fostul atacant al celor de la FCSB s-a înțeles cu „roș-albii” pentru un contract pe doi ani de zile, din care va încasa aproximativ 240 de mii de euro, având – bineînțeles – și bonusuri de performanță legate de calificarea UTA-ei în play-off sau cupele europene.

A contat mult și faptul că fostul campion al României, cu FCSB și al Bulgariei, cu Ludogoreț (de 7 ori) este aproape de casă, dar și că Ilie Poenaru l-a dorit enorm la echipă. „E un jucător pe care-l doresc. Poate că sunt mulți critici care se leagă de vârsta lui, dar, probabil, că marea majoritate nu îl cunoaște pe Keșeru, eu știu ce potențial are. Nu ascund faptul că am avut o discuție cu el. Eu cred că în afară de Keseru și, poate, Koljic de la Craiova, nu avem un alt număr nouă clasic, care de fapt poate deveni și un număr 10, pentru că are finalizare și verticalizare coboară și între linii, se poate transforma și în decar. S-ar plia foarte bine pe sistemul pe care vreau eu să îl joc și pe principiile mele de joc. Se antrenează foarte bine, inclusiv în acest moment. A lucrat și separat. A jucat la un nivel, a câștigat trofee, nu are rost să vorbim despre CV-ul lui Keșeru”, declara în urmă cu o săptămână Poenaru, la prezentarea oficială ca „principal” al „Bătrânei Doamne”.

Cade transferul lui Cascini?

Tot în această săptămână, gruparea emblemă a Aradului ar trebui să mai oficializeze două transferuri. Este vorba despre fotbaliști cu profil defensiv, de la o altă formație din Liga 1. În schimb, transferul mijlocașului argentinian, Bautista Cascini, ar putea cădea și asta pentru că formația din Bolivia la care activează, The Strongest La Paz, s-a calificat în optimile Copei Sudamericana. Iar meciurile programate contra brazilienilor de la Ceará Sporting Club vor avea loc de abia pe 29 iunie (turul) și 6 iulie (returul), cam târziu pentru planurile lui Ilie Poenaru cu fostul său elev de la Academica Clinceni.









35 comentarii

  1. Bine ai venit KESERU la UTA Arad !!! FORTA UTA Arad !!!Pt. aducerea lui KESERU ,cred foarte mult ca, MESZAR s-a inteles cu noii investitori de a putea veni !!!

    0
    0
  2. Bine ai venit la UTA, Claudiu!
    Vei ajunge să iubești acest brand numit UTA, datorită acestor suporteri inimoși, care deja te adoră!
    Atitudinea de învingător, împreună cu spiritul de echipă al tuturor celor care fac (și care vor face) parte din echipa fanion a Aradului, nu te vor lăsa să termini nici un campionat fără să ai minimum 15 reușite (goluri sau pase decisive).
    Ne dorim ca UTA să aibe maximum în doi ani, aceleași performanțe pe care le-a avut până în 1970, să nu aibe an fără participare în cupele europene.
    Sperăm din tot sufletul că într-o săptămână UTA va avea un suport financiar mult îmbunătățit și constant!
    Forza UTA!

    0
    0
  3. Incerc un fel de eseu, „evantai” de situatie..Astept cu mare nerabdare validarea oficiala a aducerii lui Keseru la UTA prin conferinta de presa,pana atunci,am mai vazut deturnari in ultimele clipe…Nu intotdeauna calul batran este neaparat o „martoaga”.Daca eu nu am fost reticent de atatia ani in privinta anumitor elefanti,atunci nimeni din lume si nu prea m-am inselat…
    Carcterizarea lui Keseru,nu si-ar avea rostul.Eu am vazut juniorii cum se trageau pe langa Erico(deschis spre ei) sau langa altii experimentati cu experienta…Nu chiar toti…
    Daca intr-adevar Keseru va fi prezentat oficial,este un absolut plus pentru noi,pentru UTA, pe mai multe fronturi…Experienta mare,modestie,om de gol,lider,rabdare cu juniori care vor acumula multe invataminte pe langa el…S-a pregatit mereu la standarde maxime chiar si cand oierul si-a batut joc de el,ca si de altfel de multi altii..Diferenta intre „altii” si Keseru a facut-o ca el a tacut si s-a pregatit indiferent cat de mult a fost umilit…
    Bila mare alb-rosie,daca va fi prezentat oficial, este ca ar fi ales UTA,in dauna Quatar-ului,alti bani incomparabili faptic…
    Cifrele salariului nu sunt edificative,probabil doar cu anumite targeturi contractuale pe care va trebui sa le atinga si sper sa le atinga…
    Pe la TV,gazete,nu ai la ce sa te uti,sa citesti…Tragedie nationala pentru Minamo…In fund ma doare de echipa pentru care s-au modificat regulamente,s-au sacrificat echipe,legi noi peste noapte.Echipa militeneasca care a subminat fotbalul de prin comunism,a taiat si a spanzurat calcand peste suferintele altor echipe de traditie…Asa le trebuie!Este doar inceputul pieirii lor…
    Uite cum se inclina balanta…Dispar echipele comunale ilfovene,rand pe rand si revin cele de traditie…
    In incheiere,despre Rapid si Dan Sucu…Anul acesta 7,anul viitor 14,apoi 24 milionuri de euroi declarativi…Sa vedeti cand vede ca dispar banii in neant fara rezultate…Investitorul camatar(asa sunt toti) va declara forfait…cu bani de recuperat…Dar de unde?In fotbal nu este ceva regizat,scenarita de genul „Imperiul Leilor”…Si cand va vedea ca fotbalul este un sac fara fund,inca un milion si inca unul si inca unul,poker pe neveu daca te arunci pe vorbe,s-a terminat Luna-Park-ul..
    Felicitari inca odata domnului Meszar ca este cumpatat in gandire si nu vrea decat binele UTA-ei..Restul sunt povesti…Decat himere,mai bine ceva existent,palpabil…Un alt Meszar nu va mai fi in caz nefericit trist…Atat avem,la atat ne putem intinde.Momentan.
    Nu as mai putea sa o duc inca o data de la zero…
    Doamne ajuta pe UTA si pe toti suporterii adevarati care o sustin neconditionat,cu sau fara suparari,speram sa nu mai avem mari suparari..Sincope se mai intampla,nu exista perfectiune la nici un grand…
    Hai cu abonamentele,de aici pornim!Vrem jucatori,toata lumea propune idei..Dar trebuie sustinere cu sau fara investitori…Am putut in pandemie fara prezenta fizica,deci se poate si acum!

    0
    0
    1. Citeva pareri : 1. ( Keseru) „…este un absolut plus pentru noi,pentru UTA..”…. poate fi un plus, nicidecum un.. „plus absolut”…sa fim seriosi ! . Si ne mai trebuie un atacant ca se poate accidenta, sa ia galbene, rosii……si ramanem …fara „plus”. 2. ” Meszar .. este cumpatat in gandire si nu vrea decat binele UTA-ei..”. Da, este …cumpatat, dar vrea si binele personal, – nu.. ” decit al UTA-ei”-,..de asta putem fi siguri. Daca salariul ( cam) de 10 mii eu/ luna al lui Keseru nu se plateste si din bani de la noii investitori, nu va fi bine, caci va influenta un buget firav,, ..iar Dl Meszar isi doreste,…for ever ( cititi…cit se poate”).. sa ramana.. ” cel mai tare din ..parcare”. 3. „..Doamne ajuta pe UTA si pe toti suporterii adevarati care o sustin neconditionat,cu sau fara suparari..”….pot fi de acord …doar cu prima parte a.. ” Cererii…spre Divinitate”. Adica cei ca nu sustin „neconditionat” UTA, trebuie pusi la colt,..la ..” si altii”, ei nu conteaza ?. A arata unde Dl Meszar a gresit, sau greseste, a arata si ” petele negre…sau cenusii „, de la UTA, pare sa fie , pentru unii…un semn de nesustinere…neconditionata. 4. In fine…despre : „.. Hai cu abonamentele,de aici pornim ! Vrem jucatori, toata lumea propune idei..Dar trebuie sustinere cu sau fara investitori…”, mi-e clar ca afimatia dvs…suna cam asa : ” Inghititi si voi scumpirea , ce naiba, desi lui Meszar nu ii cam place…pe investitori,..dar lui Meszar ii trebuie bani,…acum..”. UTA avea si pina acum printer cele mai scumpe bilete si abonamente, iar daca vorbim despre ” banii care ii ceri vs rezultatele ..care le-ai oferit”…sint cle mai scumpe, pe o raza ..cam de 800 Km din Arad. De ce sa fie mereu…suporterii…” donatori..universali ” ? De ce sa nu accepti sponsorizari mari, chiar sau cedarea din Putere, in schimbul unei sume importante…in folosul Clubului ? Am vazut ce Dezastru au produs ” suporterii din Conducere”…la Dinamo, multi din cei de la UTA..raman ” trup si suflet” linga Dl Meszar ..” fondatorul si unicul capabil”, desi la UTA au fost ( si) masuri manageriale..foarte proaste, in defavoarea clara a clubului. Sa iubim Clubul UTA, ca e al Orasului, dar sa fim cu ochii pe cei care il conduc, ca ei nu dau bani, din propriul buzunar, doar ” gestioneaza” ..banii altora, iar interesul clubului e una, iar cel personal…e alta. PS. Nu luati prezenta postare ca un semn ca as avea ceva cu actuala conducere, dar stiu ca din punct de vedere financiar, dar cred ca si managerial,…nu poate mai mult. Iar sustinerea neconditionata…mie imi ” pute a comunism”..

      0
      0
      1. „Daca salariul ( cam) de 10 mii eu/ luna al lui Keseru nu se plateste si din bani de la noii investitori, nu va fi bine, caci va influenta un buget firav,..”

        Toate cluburile care au un buget firav se datoreaza faptului ca nu au suficiente venituri (fotbalul este acum un business in care trebuie sa faci bani din orice), ori ca se baga la cheltuieli exagerate la veniturile pe care le au.
        Si daca exista proprietari bogatia, prin care se cumpara jucatori buni si scumpi, tot trebuie sa mareasca veniturile printr-un management bun al clubului, din aceste venituri se platesc salariile jucatorilor, nu finanteaza proprietarii parte din salarii, fiindca veniturile nu sunt suficiente ! Hai sa zicem, ca o pot face o data, de doua ori, insa nu ca si o regula.
        Orice participatie noua financiara de la patroni noi este marire de capital, iar orice capital are un business, tot trebuiesc venituri si sa se termine pe plus (sau macar cu pierderi mici, recuperabile).
        Se fac confuzii mari cand se discuta acest aspect despre noii finantatori versus venituri (si preturi de bilete), se sugereaza gresit, ca daca ai finante mai multe poti sa te relaxezi la obtinerea veniturilor, respectiv pretul biletelor (plus acea opinie gresita, cum ca, daca scazi pretul biletelor, vor veni mult mai multi spectatori la meci…nu atat de mult mai mult, incat sa nu obtii mai mult, dimpotriva).
        Am mai dat exemplul asta: credeti ca la Chelsea patronul plateste parte din salariul jucatorilor scumpi ? oare de ce Chelsea are cele mai scumpe bilete din Premier League ?

        0
        0
  4. Iacob, Hoxhallari (Cristian Maxim / F Erico, Benga, Fl. Matei, Ubbink, Batha, Roger Miculescu Ongaro Keșeru

    Otele, Vukcevic, Isac şi
    și Shlyakov Balauru, \

    Keșeru Roger sunt o necesirate

    0
    0
    1. Da, dar nu e destul, mai e nevoie de 4 sau 5 jucători adevărați, fără ei ar fi foarte greu, dacă nu imposibil să faci față în Liga 1.

      0
      0
  5. Speram ca vârsta sa nu fie un impediment,cum spune antrenorul,dar…eu mizam pe un jucător sub 30. Oricum și dacă confirma sau nu,nu poți sta intr-un atacant

    0
    0
  6. Keseru-i aur curat nu doar pentru noi ci pentru orice echipa din România, cu o singură condiție: să aibă chef de joc.
    In rest, sper ca noii investitori să vină cât mai repede, avem nevoie de certitudini și la nivelul conducerii.

    0
    0
    1. Fi sigur ca Keseru a fost adus cu sprijinul investitoriilor altfel Uta nu își permitea salariul lui! 100%! meszar ii pune la treaba nu se ia doar După promisiuni; promisiuni a făcut și cortacero de ex…

      0
      0
  7. Eu am un mare semn de intrebare. E bine sa dai 10% din bugetul salarial al clubului unui singur jucator, care face 36 de ani anul asta?

    0
    0
    1. Da.Keșeru poate aduce profit clubului UTA nu doar pe ,,teren ,,ci și în afara lui ! Așa se fac afacerile ,trebuie să și riști ! Dacă într-adevăr ești un om potent de afaceri.Felicitări celor care au ajutat la această ,,afacere,,!

      0
      0
    2. Decat sa-l platesc cu peste 12-13 000 euro pe Cardoso “ glezna de sticla “ mai bine ii dau 15 000 de euro lui Keseru pentru ca este singurul varf de careu veritabil din campionat!!!! Sunt sigur ca o sa marcheze 20 de goluri pentru UTA in campionatul care urmeaza. Pe langa faptul ca este un nouar veritabil el poate juca si in spatele varfului de careu ( decar ). Ati vazut bine ce goluri a marcat in Bulgaria chiar si din lovituri libere din afara careului. Keseru mai are un cuvant greu de spus in fotbalul romanesc.

      0
      0
      1. Bine-ar fi, m-as bucura enorm să dea goluri. Vrem să vedem goluri că ne-au mâncat zilele inaintași plecați. Asemenea „potop” de ratări nu s-a mai văzut in liga 1. Keseru are nevoie de o echipă muncitoare si servanti f buni.

        0
        0
        1. Sam : Cine ai fi vrut sa marcheze, Laukzemis care calca pe minge, Wagner care a fost adus la numar, Hora care dupa 15 minute din meci se sufoca ? Balint nu a fost capabil sa aduca un atacant veritabil in perioada cat a fost antrenor.

          0
          0
          1. Îl putem trece si pe David, de multe ori singur cu portarul, indolent, Batha, ratangiu de clasă mondială, Hora, de necrezut ce ratări a putut produce, de Dangubici ce sa mai zicem?
            Sperăm sa-l trezească Poenaru pe Miculescu ca nu prea are vână in el. De la el ne asteptăm la driblig, suturi la poarta si bineteles goluri.
            Asteptăm cu optimism campionatul viitor. E foarte important sa-l incepem bine si sa-l continuam bine pâna la final.
            Perioade de secetă cu lunile nu mai vrem.
            Acum a venit Keseru. Speram la goluri. L-am auzit la conferinta. Numai o dată a pronuntat numele UTA, din intâmplare.
            De FCSB a zis de vre-o 10 ori.
            Nu poti zice că ai venit la UTA? Tu nu ai venit aici, facem treabă aici, ma bucur ca sunt aici… esti la UTA Arad, dl Keseriu!

            0
            0
      2. Ar fi perfect sa vina si varful olandez,daca mai e de actualitate aducerea lui.Ne-am saturat de toti ratangii,decat sa dai salarii la 4 bezmetici,mai bine 2 si buni.

        0
        0
  8. Din păcate eu cred că este o afacere păguboasă, keseriu a fost un jucător bun dar are o varsta, lam văzut la națională, înoată numai poate da randament, se va accidenta ușor iar salariul este f mare, se puteau aduce cel puțin doi jucători mai tineri….. As vrea mult de tot sa nu am dreptate ?????

    0
    0
    1. Din pct-ul tău de vedere . Știu ,,ei,, de ce l-au adus la UTA ! Sa avem încredere în acești oameni inimoși ai Aradului! Hai Valere Blidar ,implicăte și tú la UTA. Asta ar fi bomba Ligii I!

      0
      0
  9. atentie la buget …..aducetiva aminte episodul din liga 2 cand am adus jucatori cu nume pe contracte mari si dupa aceea am intrat in faliment si neam dus in liga 4…..cine isi asuma responsabilitatea doamne fereste sa patim ca gaz metan…..clinceni….etc

    0
    0
  10. Meszar:Cică preferă sa fie injurat ca a scumpit abonamentele dar sa nu pericliteze viitorul clubului Pai Bai Meszare dacă clubu stă in banii de pe abonamente Lasă pe altii sa conducă ca tu ești degeaba acolo.
    Iar a aburit ziariștii si suporterii cu preluare clubului cică in fiecare zi e un pas inainte dar nu spune da va fi societate pe actiuni vor veni actionarii xyz etc efectiv râde de toată lumea.

    0
    0
  11. o achizitie buna ,sunt sigur ca o sa confirme..singura problema e ca trebuie pus in valoare,iar noi avem prea multi titulari in jurul a 30 de ani sau peste ,cu exceptia lui Miculescu..pe final de sezon ne-am sufocat in ultima jumatate de ora si la sepsi si la craiova si la dinamo,ba chiar si acasa cu rapid..,cand aveam nevoie sa fortam pe final nu avea cine sa o faca,,de aceea ar mai fi nevoie si de niste baieti tineri care sa alerge.inca nu avem solutii viabile pe banca de rezerve,peste batha si ceilalti mai trece un an ,cred ca primul 11 e unul dintre cele cu media de varsta cea mai ridicata din liga 1..poate clujul si vokuntari ne depasesc,doar ca si ei au cativa jucatori tineri si de valoare..

    0
    0
  12. 1. Cred ca Keseru ar putea sa o ajute pe UTA. Insa .oricum, mai e nevoie de un varf, Ongaro nu-i capabil valoric pentru prima liga. Ramine de vazut ce se mai aduce, ca va conta mult sa ai rezerve de valoare apropiata, UTA a stat, spre exemplu, doar in Batha, Vorobjovas si Isac, fie ca unul s-a accidentat, fie ca altul a luat galbene multe. E nevoie de variante de jucatori…in toate compartimentele, dar si la U21, sint necesari inca 5-6 jucatori cel putin la nivelul celor care au plecat. Si astia se iau…pe bani. 2. Dl Meszar face o diversiune,- incearca sa-i pacaleasca pe unii mai putin intelegatori…ai fenomenului-.. pentru dansul scumpirea abonamentelor trebuie sa fie sinonima cu ” asigurarea viitorului” …la UTA. Profund eronat…si chiar…mincinos ! Pai anul trecut din abonamente si bilete au fost stransi.. cam 300 mii euro, acum …hai sa zicem…acum vor fi 4oo mii euro, dar asta nu va simti prea mult, la un buget global, intre 3-4 milioane de euro. S-ar fi simtit mai bine un sponsor cu 1 milion de Euro…daca Dl Meszar l-ar fi acceptat. De fapt banii astia, acum trebuie …pentru a aduce jucatori noi, pentru ca UTA nu vinde nimic, toti pleaca…liberi de contract.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button