UTA Arad

Keseru e atacantul UTA-ei până în 2024, apoi îl așteaptă o funcție de director sportiv: „Rezultatele mari vin dintr-o comuniune între suporteri și echipă!”





În urmă cu o săptămână, Ilie Poenaru recunoștea că UTA se află printre echipele care l-au ofertat pe Cladiu Keseru după despărțirea acestuia de FCSB. Astăzi, experimentatul atacant a fost prezentat de Alexandru Meszar, conducătorul de facto al arădenilor: „E o realizare mare pentru UTA, bucurie și plăcere din partea mea să prezint jucătorul cu cel mai bun CV din istoria de 77 de ani a clubului. Claudiu Keseru a semnat pe doi ani cu noi, vorbim depsre un fotbalist cu aproape 600 de meciuri la cel mai înalt nivel, cu 262 de goluri marcate, 13 la naționala României și 85 de pase decisive. A devenit de 8 ori campion, de trei ori golgheterul sezonului, are meciuri și goluri în cupele europene”.

Convins de Meszar și Poenaru să vină la UTA: „Am încercat să văd exact dacă e sincronizare”

Până la urmă, „Bătrâna Doamnă” a câștigat o cursă importantă pentru semnătura „vârfului” orădean cu alte grupări din Liga 1, dar și din străinătate, chiar din țările arabe. „E un ansamblu de lucruri pentru care am ales UTA, dar sunt două persoane pe care le consider importante în acest sens. Domnul Meszar, cu care am discutat invocând multe lucruri din trecut despre care nu știam că ne leagă, plus atitudinea dumnealui în discuție și mister Poenaru. Cu dânsul am intrat foarte mult în detaliu în ultimele zile, am încercat să văd exact dacă e sincronizare, dacă e aceeași gândire, pentru a vedea dacă în planul lui mă apropii de randamentul maxim. Ideea e asta, cele două părți să meargă mână la mână și să se regăsească sus”, a precizat Keseru.

Keseru îmbracă și haina liderului: „De pe la 25 de ani am văzut că sunt genul de om care arată direcția”

Acesta nu crede că va avea probleme să revină pe gazon la un nivel important după perioada petrecută pe margine la FCSB. În plus, Claudiu Keseru se consideră un lider în cadrul vestiarului. „Legat de aspectul sportiv mă simt foarte bine. Ultima perioadă m-a motivat și mai tare, m-am antrenat mult mai mult, cred că voi putea compensa cu experiența pe care o am lipsa de meciuri din campionat. Cred că domnul Meszar și Ilie Poenaru au văzut exact tipul de personalitate pe care o am și, într-adevăr, sunt genul de om care am tras mereu, am tras pe toți după mine prin atitudinea avută, inclusiv la Ludogoret sau FCSB. Cred că în momentele grele se văd astfel de persoane. Așa sunt eu de pe la 25 de ani. Am văzut că sunt genul de om care arată direcția, am încercat să fiu exemplar din momentul venirii la antrenament, meciuri și inclusiv în afara terenului mă simt așa. Așadar, voi încerca să ajut din toate punctele de vedere, nu doar specific. Adică să nu fiu doar fotbalistul Keseru pe postul de atacant”, spune achiziția de 24 de karate a UTA-ei.

Îl vor în staff peste doi ani: „Ne-am bucura să fie așa”

Acesta a mai recunoscut că arădenii l-au abordat și în iarnă, prin Bogdan Apostu, dar au fost doar discuții ipotetice din moment ce el nu mai putea evolua la o a treia echipă în același sezon, după  Ludogorets și FCSB. Acum, odată ce Keseru a îmbrățișat proiectul „Bătrânei Doamne”, Alexandru Meszar dorește să-l blocheze pe acesta și pentru o funcție în club la finalul carierei de fotbalist. „Am discutat și demult ne dorim un director sportiv cu CV bogat, care să vină din iarbă. Ne-am bucura să fie așa, Claudiu și-a dat și acordul de principiu în acest sens”, a menționat părintele proiectului UTA.

Are ambiții cu UTA, dar vrea să se întoarcă și sub „tricolor”: „Nu vin cu o baghetă magică, ci să pun umărul la ceva măreț”

Până una alta, însă, Keseru are planurile legate de „dreptunghiul verde”, iar la Arad asta ar însemna o primă calificare în play-offul Ligii 1.  „Vă dați seama că, practic, jucând  la campionat în ultimii 8 ani ar fi inutil să vin aici fără să am o ambiție de acest gen. Cât voi juca, o voi face cu o ambiție ieșită din comun. Nu vin cu o baghetă magică să transform, vin să pun umărul să facem ceva împreună, ceva măreț”, a menționat noul atacant al arădenilor.

Totodată, Claudiu Keseru a mai recunosct că unul dintre obiectivele sale în alb-roșu” este legat de revenirea „sub tricolor”. „UTA e rampă pentru națională. Am lucrat cu mister Edi Iordănescu la FCSB, am avut o colaborare foarte bună. În primul rând. îmi doresc să revin pe teren, să mă simt în largul meu. Probabil, se va simți puțin la început lipsa de meciuri din ultima perioadă. Oricât te-ai antrena, un antrenament nu compensează efortul fizic dintr-un meci. Pentru mine e clar, atât timp cât sunt în activitate, echipa naționaă reprezintă enorm. Aș mai vrea minim trei selecții ca să ajung la 50, care e o bornă importantă, dar sunt chestii care merg mână în mână cu performanțele echipei”, mai susțin experimentatul „vârf”.

„Nebunia stă la baza unor performanțe mari, în tribune și pe teren”

Nu în ultimul rând, Claudiu Keseru a vorbit și despre publicul arădean, folosind un termen puternic: nebunie. „Am văzut imagini, nu am simțit atmosfera, dar se vede cu ochiul liber. Aș folosi cuvântul nebunie, nu știu de ce, stă la baza unor performanțe mari și consider că asta e în tribună și la un moment dat asta trebuie să fie și în teren. Rezultatele mari vin dintr-o comuniune între suporteri și echipă, suporterii trebuie să se asocieze cu cei din teren, să trăiască cu ei și, în același timp, echipa să tragă suporterii după ei. Ăsta e secretul, să existe un tot unitar. Conducerea pregătește sezonul, iar după aceea totul stă în picioarele celor din iarbă și în inimile celor din tribună, dar și din teren. Când cei de pe teren joacă cu inima, suporterul îi apreciază”, a mai afirmat fotbalistul de 35 de ani, care la finalul conferinței de presă de azi a semnat primele sale autografe pentru suporterii UTA-ei și a făcut și primele poze cu aceștia.

CV-ul impresionant al lui Claudiu Keseru: De 8 ori campion în România și Bulgaria, meciuri și goluri în cupele europene

Claudiu are un CV impresionant, cu peste 600 de meciuri jucate și 278 de goluri în toate competițiile pentru echipele de club și 47 de selecții în echipa națională a României, pentru care a înscris de 13 ori. Crescut de FC Bihor, atacantul a debutat în Liga 1 în 2003, sub comanda lui Ionuț Popa, după care s-a transferat în Franța, la Nantes, unde a jucat șapte ani, dintre care trei au fost petrecuți sub formă de împrumut la Libourne, Tours și Angers. În 2010, este cumpărat definitiv de Angers, formația pentru care evoluează până în 2013, iar următoarele șase luni le petrece la Bastia.

În iarna lui 2014 semnează cu FCSB și contribuie la două titluri câștigate de formația „roș-albastră”, înainte de a pleca în Qatar, la Al-Gharafa. În vara lui 2015 își începe aventura la Ludogorets Razgrad, unde evoluează timp de șase ani. În Bulgaria, Keșeru a cucerit șase titluri și a fost desemnat de trei ori golgheter în prima divizie, fiind și cel mai bun marcator din istoria clubului Ludogorets.

În sezonul care s-a încheiat recent, Keșeru a evoluat la FCSB, unde însă a fost ținut afară din echipă de patronul George Becali în a doua parte a stagiunii.

Pe parcursul carierei, „vârful” a jucat în 33 de meciuri în grupele competițiilor europene, dintre care 5 au fost în UEFA Champions League, marcând 11 goluri. Cea mai prestigioasă reușită a fost în noiembrie 2016, când a reușit să puncteze împotriva lui Arsenal în cea mai importantă competiție inter-cluburi.

La echipa națională, Keșeru a făcut parte din lotul pentru EURO 2016 și a jucat 90 de minute la turneul final, în meciul cu Elveția.









10 comentarii

  1. Keseru mi ai fost foarte antipatic după interviul de după meciul de pomină cand ați marcat din 2 faze litigioase, si tu ai zis că UTA nu a jucat nimic!! nu ai fost obiectiv, si fără arbitru nu castiga niciodată turma ciobanului!

    0
    0
  2. Baftă multă,din declarațiile tale reiese faptul că ești foarte motivat și sunt ferm convins că ești și foarte implicat în acest proiect,sunt ferm convins că atmosfera din tribune te va motiva suplimentar,sper să ajuți clubul și implicit să-ți poți realiza propriile obiective.

    0
    0
  3. Bun venit și goluri cât mai multe! Cei mai în vârstă nu uităm că Lereter a jucat la nivel înalt și după ce a împlinit 36 de ani. Exemplele sunt nenumărate în fotbal. Cu o atitudine corectă, se mai pot face multe. Noroc! 💪UTA!

    0
    0
  4. Nu este doar o lovitura de imagine,ci mult mai mult!Asta doar pentru cine intelege si pricepe…Bun venit Claudiu Keseru!Succes!Daca aveam unul ca si tine pana acum…..:-))))

    0
    0
  5. E clar ca nu îl agreează pe Ilie Dumitrescu!! E clar. A nu e pe aceeași lungime de unda cu „investitorii”!! De Meszar vb!! Și e clar ca este ff sigur pe el!! Toate vor fi asa cum vrea el!! Dacă e foarte bine pentru UTA atunci e ok!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button