Fotbal feminin

Fetele de la Piroș Security au încrucișat armele pentru Cupa României la futsal, ACS Roma a avut câștig de cauză în fața Șimandului!





Noua sală de sport din Șimand a găzduit a doua ediție a Cupei României de futsal feminin, prima fiind adjudecată de Csikszereda Miercurea Ciuc, în 2020. La start s-au prezentat patru formații, între care și una din județul nostru – Șoimii Șimand, timișorenele ACS Raisa și ACS Roma Florin Pădurean și Student Sport Alba Iulia.

În semifinale, Șimandul s-a impus cu 6-2 în fața fetelor de la ACS Raisa Timișoara, în tim ce ACS Roma Florin Pădurean a trecut cu 20-1 de Student Sport Alba Iulia.

În finala mică, ACS Raisa a câștigat cu 9-1 duelul cu Student Sport, după reușitele semnate: Paula Agu (4 goluri), Diana Spinean 3, Ana Vagner 1 și Diana Cozma 1, respectiv Andreea Balla Kinga. Arădeanca Diana Spinean, care și-a început cariera ca și baschetbalistă, s-a specializat și la fotbal și este căpitanul Raisei.

Patru „leoaice” au marcat în marea finală

Cu trofeul pe masă au jucat ACS Șoimii Șimand și ACS Roma FP, timișorenele lui Florin Pădurean impunându-se fără drept de apel, cu 9-1. Elisa Bozian a înscris singurul gol al gazdelor și s-a aflat față în față cu colege de la AC Piroș Security, Adelina Ion, autoare a patru goluri, Bianka Granados (2) sau Andreea Tomescu (1). Pentru învingătoare a mai înscris polista Denisa Heisu (2), iar în efectivul trupei de pe Bega s-au mai regăsit Teodora Tîrtea și Lidia Cauni, aceasta din urmă fiind – la rândul ei – titulară pentru „leoaicele” de pe Mureș ca fundaș dreapta și nu portar, așa cum a evoluat la sală.  Așadar, ACS Roma Florin Pădurean a câștigat Cupa și – împlicit – eventul în acest sezon.

Profesorul Dani Mărcuș, ajutat de pe margine de Dumitru Buruiană și Bogdan Bozian, au contat la Șimand pe: Elisa Bozian, Carla Kugler, Estera Prunar (toate trei de la AC Piroș Security), Valentina Calalb, Casiana Roz, Cristina Cladovan, Alexandra Mogosanu, Patricia Petruț, Giulia Pilu, Alexandra Apostoae, Adina Sîrb și Medelea Dobre.

Bozian, MVP-ul finalei: „Regret că, încă, acest fenomen nu este băgat în seamă mai mult de FRF”

Fotbalistele de la Piroș Security au pus mâna pe toate premiile individuale: Adelina Ion – golghetera competiției, cu 11 reușite, Lidia Cauni – cel mai bun portar al finalei și Elisa Bozian – MVP-ul finalei. „Încerc tot timpul să dau totul pe teren în interesul echipei. La final, dacă sunt aleasă MVP, înseamnă ca am reușit să îmi aduc un aport important în realizarea obiectivului echipei prin jocul meu. Mă bucur că s-a avut această inițiativă de a dezvolta această ramură sportivă și în Romania, dar regret că, încă, acest fenomen nu este băgat în seamă mai mult de FRF. Sper ca pe viitor fenomenul să se dezvolte și să ia amploare la fel ca în statele care deja au inclusiv federații de futsal”, a declarat Eli Bozian pentru pagina de facebook Futsalfeminin.ro.

De menționat ar fi că în campionatul de futsal disputat în prima parte a anului, Șoimii Șimand a încheiat pe locul trei, după ACS Roma FP și Luca Brașov.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button